Actueel nieuws over scheiden

Artikelen uit het nieuws over scheiden en mediation van de afgelopen tijd verzameld.

Mediator in opkomst

De verschuiving van elk een advocaat naar een mediator zie je duidelijk terugkomen in diverse media, zoals:

  • In diverse media zijn mediators de experts die vragen beantwoorden over scheiden. In de Telegraaf beantwoordt mediator Yolande de Best op een vraag hoe je een vechtscheiding voorkomt.

Hulp voor ouders na scheiding

Er zijn een aantal initiatieven die zich richten op het voorkomen van vechtscheidingen, zoals:

  • De rechtbank Oost-Brabant werkt samen met een aantal organisaties, zoals de gemeente Eindhoven en Raad voor de Kinderbescherming zodat ouders eerder hulp krijgen. Doel is escalatie en een vechtscheiding voorkomen.
  • Ook in de gemeente Hengelo loopt het proefproject ‘Goed uit elkaar‘, voor gezinnen die na de scheiding tegen problemen aanlopen.

Kinderen bij scheiding

In een congres worden de verschillende behoeftes van kinderen besproken en Villa Pinedo komt met een nieuwe brief:

  • In het congres Waarheidsvinding in de Jeugdbescherming  aandacht voor de verschillende behoeftes per leeftijdsfase. Baby’s (van 0 tot 2 jaar) moeten vooral de kans krijgen om zich te hechten. Langdurig weg zijn bij de inwonende ouder (meestal moeder) is niet aan te raden. Peuters en kleuters (van 2 tot 5 jaar) exploreren hun (kleine) wereld. Zorg voor ten minste wekelijks contact met uitwonende ouders. Basisschoolleerlingen (5-12 jaar) hebben vooral behoefte aan duidelijkheid en structuur. Contact met de uitwonende ouder kan ook tussendoor via e-mail en telefoon.
  • Na de brief voor ouders komt Villa Pinedo nu met de brief aan alle volwassen in het leven van kinderen, die gaan scheiden. De brief is bedoeld om kinderen te ondersteunen bij de scheiding.

Scheiden op tv

Op de televisie was er aandacht voor de pijn van het verlaten worden en Zembla besteedde aandacht aan samengestelde gezinnen:

  • Documentaire over verlaten worden door je partner. Mensen vertellen hun persoonlijke verhaal over het proces, de emoties en de gevolgen van de afwijzing.
  • Zembla onderzoekt hoe het komt dat twee op de drie samengestelde gezinnen sneuvelt en wat dit voor de betrokken kinderen betekent.

Aanbod online trainingen en boeken

Online ondersteuning bij scheiding:

  • De Consumentenbond biedt E-books over scheiden aan. Hierin informatie om de zaken rondom een scheiding zo goed mogelijk te regelen. De prijs is rond de 10 euro en onderwerpen zijn een eigen woning en advies bij kinderen.
  • Villa Pinedo biedt een aantal trainingen aan, over oa veranderingen en communicatietraining. Onder de noemen Scheiden is geen kinderspel worden de online trainingen aangeboden.

Overheid over scheiden

Nieuws vanuit de overheid:

Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button