Advocaat inschakelen bij mediaton

Heb je een advocaat nodig als je de scheiding regelt met mediation?

Wanneer je samen kiest om een mediator in te schakelen om jullie scheiding te regelen dan hoef je bij ons geen aparte advocaat meer in te schakelen. Resolve Visie ontzorgt jullie volledig en nemen je zoveel mogelijk werk uit handen.

Voor het indienen van de scheiding bij de rechtbank is wel een advocaat verplicht. Wij hebben een eigen advocaat in huis, zij zorgt er dan ook voor dat alle stukken snel bij de rechtbank worden ingediend. Ook de inschrijving van de scheiding bij de gemeente wordt door onze advocaat geregeld, jullie hoeven dus nergens meer naar om te kijken. Lees hier hoe de complete juridische afhandeling van de scheiding bij de rechtbank eruit ziet.

Welke documenten dient onze advocaat in bij de rechtbank?

Samen met onze mediators worden passende afspraken gemaakt. Jullie worden goed geïnformeerd en samen zoeken we naar de beste oplossingen in jullie situatie. Als er over zaken overeenstemming is bereikt, leggen onze mediators alle afspraken goed vast in juridische stukken. Dan komt ook onze advocaat in beeld. Het gaat om de volgende stukken:

Scheidingsconvenant

Een scheidingsconvenant is een overeenkomst tussen jou en je partner waarin alle juridische en fiscale afspraken vermeld worden die jullie samen gemaakt hebben. Denk hierbij aan afspraken over alimentatie, financiën, de eigen woning, de verdeling van spullen en het pensioen.

Ouderschapsplan

In een ouderschapsplan worden alle afspraken vastgelegd die te maken hebben met de verzorging en opvoeding van jullie kinderen. Hierbij is het belangrijk om te denken vanuit het belang van jullie kinderen. Sinds maart 2009 is een ouderschapsplan verplicht als je gaat scheiden en minderjarige kinderen hebt.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Ontmoet onze advocaat Sandra Bremen

advocaat bij scheiding
Naast mijn “eigen zaken” mag ik mij sinds 2010 de vaste advocaat van Resolve Visie noemen. Een club mediators die waarmaken wat zij beloven, kort bij de cliënt staan en vooral gedegen kwaliteit leveren. Kortom: voor mij een hele fijne partij om mee samen te werken.

Mijn naam is Sandra Bremen. Ik ben in 1965 geboren in Vaals; het hoogste punt van Nederland. Ik ben zelf kind van gescheiden ouders en heb zowel bij mijn vader als bij mijn moeder in een samengesteld gezin gewoond; min of meer ervaringsdeskundige dus. Ik heb twee prachtige zonen en vorig jaar is daar nog een nieuw gezinslid aan toegevoegd; onze hond Bèr.

Binnen ons kantoor met mijn partner Joey Baltus ligt de nadruk op de persoonlijke benadering van de cliënt. Vertrouwen –over en weer- speelt daarbij een heel belangrijke rol. De cliënt moet vooraf weten waar hij/zij aan toe is en de aandacht krijgen die hij/zij verdient. Een minnelijke regeling heeft doorgaans onze voorkeur maar als het moet, dan gaan wij voor onze cliënten tot aan het gaatje.

Ik vind het heel belangrijk dat scheidende stellen elkaar met respect blijven benaderen, proberen oog te hebben voor het standpunt van de ander en dat zij elkaar iets gunnen.

Naast dat ik voor Resolve Visie de verzoeken tot echtscheiding indien, dien ik als vraagbaak voor de mediators. Bij ingewikkelde problemen en/of andere vragen vindt veelvuldig overleg plaats gedurende het mediationtraject. Doordat wij nauw samenwerken is de drempel laag en dat komt de cliënten van Resolve Visie alleen maar ten goede.

Scheiden is lijden met korte ei én met lange ij. Probeer de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat in combinatie met een mediator van Resolve Visie is volgens mij een uitstekend vertrekpunt.

Wat klanten over ons zeggen

“Ik vond het fijn dat we bijgestaan zijn met begrip deskundigheid en respect.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.