Amsterdams verrekenbeding

Wat houdt het Amsterdams verrekenbeding voor jullie in?

kosten scheiding

Amsterdams verrekenbeding: met een Amsterdams verrekenbeding wordt bedoeld dat jullie samen huwelijkse voorwaarden hebben opgesteld, met daarbij de afspraak dat jullie tijdens het huwelijk aan het eind van ieder jaar de inkomsten die jullie niet hebben uitgegeven met elkaar horen te delen en af te rekenen. Dat wordt ook wel het overgespaard inkomen genoemd. Dat kan naast het spaargeld ook bijvoorbeeld een belegging zijn of aandelen die uit overgespaard inkomen is gedaan.

Indien er niet jaarlijks is afgerekend behoren jullie het vermogen dat is opgebouwd uit overgespaard inkomen, met elkaar voor de helft te delen, behalve als je aan kunt tonen dat dit niet uit overgespaard inkomen is ontstaan.

Waarom een Amsterdams verrekenbeding?

Met een verrekenbeding toegevoegd aan de huwelijkse voorwaarden blijven vermogens gescheiden. Het inkomen dat tijdens het huwelijk wordt gespaard of niet wordt verteerd wordt verdeeld.

Hoe werkt een verrekenbeding?

Je maakt een afspraak tussen elkaar als partners om jullie inkomen of vermogen met elkaar te verrekenen. Er kan worden afgesproken om jullie inkomen dat aan het eind van het jaar over blijft te verdelen.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat klanten over ons zeggen

“Positief en geduldig in een moeilijk proces.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen

Resolve