Echtscheiding regelen

Met de mediators van Resolve Visie jullie scheiding van A tot Z regelen

echtscheiding regelen

Past samen scheiden bij jullie?

Wanneer je besloten hebt om te gaan scheiden, komt er een hoop op je af. Je leven staat op de kop en je hebt vragen en zorgen. Uiteraard wil je dat de scheiding op een snelle, soepele en zorgvuldige manier verloopt. Maar wat zijn de opties en wat past bij jullie situatie?

Je kunt voor twee manieren van scheiden kiezen: met de hulp van een advocaat en met de hulp van een gezamenlijke mediator. Willen jullie samen de echtscheiding regelen? Bij Resolve Visie werken zeer ervaren mediators die jullie graag bijstaan tijdens het gehele proces. Zo kun je je blik gaan richten op de toekomst richten.

Waarom jullie echtscheiding regelen met Resolve Visie?

Wij bestaan uit een landelijk netwerk van lokale mediators. Er is altijd een mediator bij jullie in de buurt, die bij jullie thuis komt. Er zijn verschillende redenen waarom je kiest voor een mediator specialist als Resolve wanneer je de echtscheiding goed wilt regelen:

  • Jullie echtscheiding wordt van begin tot eind geregeld. Samen met onze mediators maken jullie afspraken over partner- en kinderalimentatie en de verdeling van de gezamenlijke bezittingen. Zo worden er afspraken gemaakt over vermogen en schulden, inboedelverdeling, jullie woning en pensioenverdeling.
  • Bij de eigen woning bij de scheiding wordt er gezorgd voor snel duidelijkheid over wat haalbaar is. Door onze samenwerking met HypotheekVisie kan hiervoor gezorgd worden. Deze afspraken worden vastgelegd in een scheidingsconvenant en, bij minderjarige kinderen, in een ouderschapsplan.
  • Je hoeft niet meer apart een advocaat in te schakelen. Wij werken samen met een vaste advocaat, die de echtscheiding volledig juridisch afhandelt. Dit betreft een schriftelijke afhandeling, je hoeft dus niet naar de rechtbank.
  • Je betaalt een all-in tarief, inclusief advocaatkosten. Hierdoor is er overzicht in de kosten en kom je niet voor verrassingen te staan. Jullie betalen voor wat er geregeld moet worden, zo betaal je nooit teveel.

Onze dienstverlening is uitgebreid en wordt altijd afgestemd op jullie situatie. Willen jullie het snel geregeld hebben, dan is dit mogelijk. Moet er meer aandacht zijn voor de emoties of loopt de communicatie moeizaam, dan wordt daarin bij stil gestaan of word je ondersteund.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Kinderen bij de scheiding betrekken

Een scheiding heeft uiteraard ook invloed op jullie kinderen. Met jullie wordt meegedacht hoe je de schade voor kinderen kunt beperken door hen zo goed mogelijk te steunen:

  • Er worden goede afspraken gemaakt over jullie kinderen. Denk hierbij aan een passende omgangsregeling en de invulling van de vakanties. Deze worden vastgelegd in het ouderschapsplan.
  • Onze mediators kunnen ook een gesprek hebben met jullie kinderen, zodat zij hun verhaal kwijt kunnen en betrokken worden bij het ouderschapsplan. Het kindgesprek is laagdrempelig en steunend voor kinderen.

Advocaat of mediator bij jullie scheiding?

Als je nog twijfelt wat bij jullie past, zijn dit de verschillen tussen een advocaat en mediator:

  • Elk een advocaat: een advocaat behartigt de belangen van één partij. Je betaalt per uur waardoor kosten ongemerkt erg kunnen oplopen en zeker wanneer de communicatie tussen beiden niet goed verloopt, verhardt vaak de toch al wankele verstandhouding.
  • Wanneer je een gezamenlijke mediator inschakelt, worden jullie beider belangen behartigd. Zo blijf je uit de strijd. Samen wordt er gekeken wat voor jullie beiden de best mogelijke oplossingen en afspraken zijn. Je bepaalt dus samen de uitkomst, het zijn jullie afspraken en je houdt de regie. Hierdoor voorkom je vaak problemen in de toekomst. Jullie betalen een all-in tarief, zodat vooraf alle kosten van de scheiding duidelijk zijn.

Mediation is geschikt als je samen de echtscheiding wilt regelen, ook als er nog zaken onduidelijk zijn, er nog geen overeenstemming is, als één van jullie beiden de scheiding niet wil of jullie moeizaam met elkaar communiceren. In al deze situaties kan mediation een geschikte oplossing zijn.

Wat klanten over ons zeggen

“Zeer prettig geholpen waarbij beide zijdes met een goed gevoel verder kunnen en waarin alles ook duidelijk en helder is.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen