Friesland

Mediator in Friesland

Neem direct contact op met Theo: 085 1302996

Samen met mij de scheiding regelen geeft rust en duidelijkheid.

Uitgangspunt bij scheidingsmediation is dat je er samen uit wilt komen, ook al bestaat er nog onenigheid over onderwerpen. Door nu zaken goed op elkaar af te stemmen en hoe moeilijk dit soms ook is, wel in gesprek te blijven, leg je een goede basis voor de toekomst. Als scheidingsbemiddelaar in Friesland informeer ik jullie over allerlei zaken, zodat jullie passende keuzes kunnen maken en beiden zo goed mogelijk verder kunnen na de scheiding.

Jullie mediator in Friesland

Mijn naam is Theo van Heerde, ik heb jarenlange ervaring als mediator en sinds februari 2020 ben ik als mediator actief in het mooie Friesland. Het bevorderen van het welzijn van anderen is voor mij een drijfveer. Dat is één van de redenen waarom ik mediator ben geworden.

Als mediator in Friesland ontzorg ik jullie gedurende het gehele proces. Met ‘scheiden in 7 stappen‘ wordt jullie hele scheiding goed en zorgvuldig afgerond, waarbij er voldoende plaats is voor emotie. In onze gesprekken komen alle zaken aan bod, die voor jullie relevant zijn, zoals:

 • Hoe ziet de financiële situatie er nu uit en hoe gaan de financiën er na de scheiding uitzien?
 • Hebben jullie een eigen huis in Friesland? Dan bespreken we de situatie.
 • Hebben jullie kinderen? Samen maken we goede afspraken welke in vastleg in een ouderschapsplan.

Zodra er over alles overeenstemming is bereikt, stel ik het scheidingsconvenant op. Onze vaste advocaat dient de stukken vervolgens in bij de rechtbank. Je hoeft dus zelf niet naar de rechtbank en hebt geen advocaat nodig. Hiermee is jullie scheiding volledig afgerond.

Hoe ik jullie help?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Thuis of op een gewenste locatie
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Ik ondersteun en ontzorg je volledig

Ik ontmoet jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek en hoor waar ik je mee kan ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hulp bij scheiden in Friesland

Wat ik terugkrijg van stellen die ik als mediator begeleid heb is dat ze het fijn vinden dat mijn aanpak niet afstandelijk is en dat ze me vertrouwen en zich veilig voelen. Mijn ervaring is dat partners het waarderen als je je persoonlijkheid laat zien en laat zien dat je een menselijke kant hebt. Er is behoefte aan een rustig en luisterend iemand, die de rust weet te bewaren op momenten dat de emoties hoog oplopen – en waarbij een neutrale houding belangrijk is. Herkennen jullie deze wensen? Dan kom ik graag met jullie in contact.

Samen om de tafel gaan, kan lastig zijn door alle emoties die er spelen. Door hier wel voor te kiezen, door middel van mediation, investeren jullie in de onderlinge relatie, wat vaak een basis geeft voor de toekomst.

Om in alle rust met elkaar te kunnen praten over toch wel vertrouwelijke dingen, vinden onze gesprekken plaats in een voor jullie beiden veilige omgeving. In de regel zal dat bij jullie thuis zijn. Als jullie en jullie kinderen dat zelf willen kan ik een gesprek met de kinderen hebben. Hierin kunnen ze vrijuit praten over hun gevoel en hun wensen.

Wat klanten over mij zeggen

“Het contact met de mediator was zeer goed. Hij is erg vriendelijk en helpt waar het moet en kan. Voor we het doorhadden was de scheiding rond.” – Tjitze

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Tips bij een scheiding

Vaak spelen er veel emoties en kan de spanning bij alle gezinsleden oplopen. Als mediator maak ik dit bespreekbaar, het is normaal dat je in een rollercoaster van emoties belandt. Op het moment dat zorgen bespreekbaar worden gemaakt, komt er ook begrip van de andere partij en kunnen (sommige) zorgen worden weggenomen.

 • Accepteer het feit dat jullie uit elkaar gaan, probeer je op de toekomst te richten.
 • Zorg ervoor dat je iemand hebt met wie je hierover kan praten. Je verhaal kwijt kunnen bij een naaste is belangrijk.
 • Zorg goed voor jezelf. Als je een keer geen zin hebt, is dat prima, maar ga niet bij de pakken neerzitten. Maak een wandeling, heb een goed gesprek met een vriend(in), zorg voor ontspanning, eet en slaap voldoende.
 • Zoek geen ruzie, je mag best boos zijn maar richt je emoties niet op je (ex-)partner. Je hoeft je emoties niet te onderdrukken, maar hou het vooral bij jezelf.

Wat kost zo’n mediator dan?

Gratis en goedkoop scheiden staat haaks tegenover goed en zorgvuldig scheiden. Je kunt er voor kiezen om alles zelf te regelen, maar het risico bestaat alleen wel dat je bepaalde zaken vergeet en onvoldoende geïnformeerd bent om de juiste keuzes te kunnen maken. Daarnaast kunnen emoties hierbij een eigen leven gaan leiden, waardoor het lastiger is om goed overwogen en doordachte beslissingen te maken.

Als MfN mediator regel ik volledig jullie scheiding voor een all-in tarief, waardoor jullie je geen zorgen hoeven te maken over extra kosten. De hoogte van ons all-in tarief voor mediation is afhankelijk van jullie persoonlijke situatie. Zo betalen jullie nooit teveel, maar alleen voor wat je nodig hebt.

Kennismaking met uw mediator in Friesland

Willen jullie je scheiding regelen met mij als mediator in Friesland of eerst even kijken of er een klik is? Neem dan contact met mij op voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit eerste gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie, wat er bij een scheiding op jullie afkomt, wat je van mijn dienstverlening kunt verwachten en het all-in tarief.

Benieuwd of Ik jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en kan in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe ik jullie kan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.