Een mediator bij jullie scheiding

Wat kan een mediator betekenen bij jullie scheiding?

echtscheiding regelen

Scheiden met een mediator in de praktijk

Als je gaat scheiden wil je zaken goed geregeld hebben. Je kunt hiervoor het overzicht missen of moeilijk met je partner tot afspraken komen. Ook kun je je afvragen waar je precies afspraken over moet vastleggen, wat je rechten en plichten zijn en wat er mogelijk is.

Is mediation geschikt voor jullie?

Om deze reden is professionele hulp sterk aan te raden. Je wilt geen losse eindjes en geen constante frustratie in de toekomst over geld of over de kinderen. Bij mediation bij de scheiding kijken we naar allebei jullie belangen en wordt er gezorgd voor afspraken die passen in jullie situatie. Uitgangspunt is dat jullie allebei zo goed mogelijk verder kunnen. Wat is er nodig voor mediation en wat levert het je op?

  • Wanneer wel mediation bij scheiding: jullie zijn on speaking terms en hebben beiden de intentie om tot goede oplossingen. Je hoeft het nog niet eens te zijn over zaken. Ook kan het zijn dat de scheiding niet de keuze is van beide partners, als beiden maar bereid zijn mee te werken aan de scheiding.
  • Wanneer is mediation bij de scheiding niet geschikt: jullie zijn niet meer on speaking terms, het vertrouwen is geheel weg en je wilt absoluut niet meer met elkaar om de tafel. In deze situatie raden wij een advocaat aan

Mediation bij de scheiding levert jullie op: je houdt zelf de regie over de afspraken. Je hebt allebei inspraak op de afspraken, dit geeft meer motivatie om ze ook na te komen. Je houdt ook rekening met de ander. Dit geeft het beste uitgangspunt voor de toekomst. Helemaal als jullie samen ouders blijven, is dit voor jullie kinderen de beste oplossing, omdat je samen tot werkbare afspraken bent gekomen.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Scheiden met een mediator – wat kan Resolve Visie betekenen?

Onze mediators regelen samen met jullie stap voor stap de hele scheiding. Wij bieden een volledig scheidingspakket aan met scheiden in 7 stappen. Hoe ziet dit eruit in de praktijk?

  • Gesprekken bij jullie thuis waarbij we stap voor stap zaken bespreken. Zoals alimentatieafspraken, verdeling van de financiën en pensioen en afspraken over de woning. Wat zijn voors- en tegens, wat zijn jullie eigen ideeën en wat is praktisch haalbaar? De wettelijke regels zijn het kader, daarbinnen kijken we wat bij jullie het beste past.
  • Als jullie kinderen hebben komen er goede afspraken over hen in het ouderschapsplan. Wat zijn jullie ideeën, wat moet vastgelegd worden en wat past bij de kinderen? Er komt een passende zorgverdeling, afspraken over hoe je elkaar op de hoogte houdt van de kinderen en over de kinderalimentatie. Ook is het mogelijk dat onze mediator apart met kinderen een kindgesprek hebben. Gewoon bij jullie thuis en bedoeld om kinderen te betrekken bij afspraken die hen aangaan.
  • Je kunt je zorgen maken over woning bij de scheiding en je afvragen wat haalbaar is. Kan één van beiden de woning overnemen, wat is hierop van invloed en hoe komt er snel duidelijkheid? We kijken altijd naar jullie hele woonsituatie, dus wat is er mogelijk voor beide partners. Door onze samenwerking met HypotheekVisie kunnen we zorgen voor snel antwoorden op vragen.
  • Zijn er over alle zaken goede keuzes gemaakt? Dan leggen onze mediators deze afspraken allemaal vast. Ook verzorgen wij de juridische afwikkeling.
  • Je betaalt voor de hele afwikkeling van de scheiding een all-in tarief. Zo zijn er geen verrassingen achteraf en weet je waar je aan toe bent.

Altijd een mediator in de buurt die bij jullie thuis komt

Resolve Visie is scheidingsspecialist. Dat houdt in dat onze mediators samen met jullie de scheiding regelen. Je wordt goed geïnformeerd over alle zaken, zodat er passende oplossingen kunnen komen. Er ontstaat overzicht en er komt duidelijkheid voor de toekomst. De woonsituatie straks en nu wordt uitgezocht, er komen goede financiële afspraken en de zorg voor jullie kinderen wordt goed geregeld. Ook het juridische stuk van de scheiding is bij ons in goede handen. Onze mediators werken landelijk, er is dus altijd een mediator in de buurt, die bij jullie thuis komt.

Wat klanten over ons zeggen

“Zeer goede ervaring gehad. Begin van het traject was communicatie moeilijk door emoties. Maar met onze mediator hebben we het traject goed verlopen en uiteindelijk communiceren we ook weer goed met elkaar.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen