Mediator Almere

Mediator Almere

Neem direct contact op met Way Ying Lee: 085 1302990 of mail mij

Als mediator Almere bied ik jullie een volledig scheidingspakket.

Je wordt zoveel mogelijk ondersteund in de ingewikkelde en emotionele tijd rondom een scheiding. Met mediation kom je er samen uit en kun je weer vooruitkijken naar de toekomst.

Ik ben MfN mediator en werkzaam in de gehele omgeving van Almere, ook Almere Stad en Almere Haven en Zeewolde. Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dat gesprek met jullie beiden bespreek ik graag wat ik voor jullie kan betekenen.

Rust, overzicht en duidelijkheid: dat is wat ik als mediator in Almere van Resolve jullie breng wanneer je gaat scheiden. In gesprekken bij jullie thuis wordt de scheiding van begin tot eind geregeld.

Hoe gaat samen scheiden in zijn werk?

Afspraken zijn bij jullie thuis, zo is er ruimte en tijd voor jullie verhaal. Jullie scheiding wordt met ‘scheiden in 7 stappen‘ volledig geregeld. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

 • Samen met jullie maak ik afspraken over de financiën, woning, alimentatie, inboedel, pensioen en eventuele schulden. Deze afspraken leg ik vast in een echtscheidingsconvenant.
 • Hebben jullie kinderen? Afspraken over hen komen in een ouderschapsplan. Dit geeft een goede basis om altijd op terug te vallen. Ook is er een kindgesprek met jullie kinderen mogelijk en worden er tips gegeven hoe je je kinderen helpt bij de scheiding.
 • De juridische afhandeling wordt verzorgd door onze vaste advocaat. Deze is verder schriftelijk, aangezien het een gezamenlijk verzoek is.
 • De kosten voor de hele scheiding zijn een all-in tarief. Heb je recht op een toevoeging (subsidie), dan vraag ik deze voor jullie aan. Dit is afhankelijk van jullie inkomen en of er vermogen is. Je betaalt dan een minimale eigen bijdrage.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Met mediation in Almere is er snel overzicht

Wat moet je je voorstellen bij de afspraken die worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant? Denk aan het volgende:

 • Er worden afspraken gemaakt over jullie eigen woning/huurhuis. De opties van de eigen woning bij de scheiding worden besproken. Zoals verkoop of kan één van beiden de woning overnemen? Ook de toekomstige woonsituatie wordt besproken. Zoals waar jullie gaan wonen en wat de financiële mogelijkheden zijn.
 • Goede afspraken over de financiën bij jullie scheiding, zoals het verdelen van vermogen, bezittingen en schulden. Richtlijn is dat deze verdeling gelijk is, als jullie getrouwd zijn in gemeenschap van goederen. Van belang is dat de verdeling past bij jullie situatie. Heeft één van jullie beiden bijvoorbeeld de auto nodig voor het werk, dan kun je afspreken dat diegene de auto houdt. Dit hoeft niet altijd gecompenseerd te worden.
 • Pensioenen, die zijn opgebouwd tijdens de huwelijkse periode, worden in principe door de helft verdeeld. Maar ook hier kun je afwijkende afspraken maken, als die beter bij jullie situatie passen. Partneralimentatie wordt besproken op basis van een alimentatieberekening. Ik bespreek met jullie onder andere of er ruimte is en of er recht op is. Wat denken jullie nodig te hebben en wat is reëel? Wat wordt als uitgangspunt genomen?

Wat klanten over mij zeggen

“Prima begeleiding. Een loods in een ingewikkeld traject. Efficiënte afwikkeling.” – anoniem uit Landsmeer

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Way Ying jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gaan door en bieden naast gesprekken bij jullie thuis ook videobellen aan

Ga naar: