mediator Amersfoort

Mediator Amersfoort

Neem direct contact op met Anniek Drenth: 085 1302989 of mail mij

Als jullie gaan scheiden, wat voor hulp kun je dan verwachten van mij als mediator in Amersfoort?

In gesprekken bij jullie thuis in Amersfoort en omgeving zoals Hoogland, Leusden, Vathorst en Woudenberg, wordt samen met jullie de scheiding van A tot Z geregeld.

Wanneer jullie besluiten te gaan scheiden, spelen er altijd veel zorgen en emoties. Ga daar zowel naar jezelf als naar de ander respectvol mee om. Dit is een belangrijke factor waardoor het scheidingsproces goed verloopt. Stel de intentie om respectvol uit elkaar te gaan en het elkaar mogelijk maken goed verder te gaan, centraal.

Scheidingsproces goed laten verlopen met de mediator in Amersfoort

In een aantal stappen ‘scheiden in 7 stappen‘ wordt jullie scheiding van A tot Z geregeld. Door mijn ondersteuning blijf je met elkaar communiceren. Hierdoor kun je goede afspraken maken over onder andere:

 • Jullie woonsituatie, mogelijkheden van alimentatie, de verdeling van de inboedel en de zorgverdeling bij kinderen. Hebben jullie een eigen woning? Dan worden de mogelijkheden besproken wat te doen bij de scheiding met de woning en welke stappen gezet moeten worden. Denk aan een makelaar inschakelen bij verkoop of naar de hypotheekverstrekker bij overname van de woning door één van jullie beiden.
 • Al deze afspraken worden vastgelegd in een scheidingsconvenant. Afspraken over jullie kinderen komen te staan in het ouderschapsplan. Ook de gehele juridische afhandeling wordt verzorgd. Jullie betalen voor de hele scheiding een all-in tarief.
 • Onze vaste advocaat zorgt voor de juridische afhandeling bij de rechtbank en dient de stukken in. Als de beschikking van de scheiding is afgegeven door de rechtbank, is de laatste stap dat de scheiding wordt ingeschreven in het huwelijksregister bij de gemeente. Dit betekent dat de hele scheiding is afgerond. Gedurende dit proces blijf ik jullie contactpersoon.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat is prettig voor jullie kind?

Er is in de gesprekken aandacht voor de impact van de scheiding om de kinderen:

 • Het is mogelijk kinderen in een harmonieuze omgeving groot te brengen, ook al woon je niet bij elkaar. Hiervoor moet je soms je eigenbelang en gelijk opzij kunnen zetten. Stel jezelf de volgende vragen: ‘Wat vindt hij/zij prettig, wat heeft ons kind nodig en hoe kan ik daarin bijdragen?’
 • Samen met jullie wordt besproken wat goede afspraken over jullie kinderen zijn. Denk aan de zorgverdeling en verdeling van de vakanties. Er worden tips gegeven hoe je je kind zo goed mogelijk steunt bij de scheiding. Ook is het mogelijk dat ik als mediator een kindgesprek met hen heb.
 • Bij jonge kinderen worden afspraken zo concreet mogelijk vastgelegd. Denk aan tijdstippen waarop jullie kind naar de andere ouder gaat en wie er haalt en/of brengt.
 • Hebben jullie oudere kinderen? Houd dan niet te strak vast aan de afspraken, maar ga ook soepel om met het ouderschapsplan. Overleg met jullie kind en de andere ouder als jullie kind bijvoorbeeld aangeeft liever niet een keertje naar de andere ouder te gaan, omdat hij/zij zijn vrienden graag wil zien.

Hoe laat je emoties niet bepalen?

Een scheidingsproces verloopt soepeler als zaken praktisch geregeld worden, zonder de emotionele lading de boventoon te laten voeren. Het is goed te erkennen dat emoties er zijn, maar als het emotionele proces niet losgetrokken wordt van de praktische zaken, kunnen hele onverstandige keuzes gemaakt worden.

Als de praktische zaken eenmaal evenwichtig geregeld zijn, maakt dit het hoofd en hart vrij om emotionele zaken aan te pakken. Hierbij worden jullie ook ondersteund. De scheiding regelen met mediation geeft zo een goede basis om jullie leven daarna weer op te kunnen bouwen.

Wat klanten over mij zeggen

“Fijne samen werking, duidelijke uitleg over zaken.” – Bernadette uit Veenendaal

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Anniek jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.