Jantien Schaap

Mediator Borger-Odoorn

Neem direct contact op met Jantien Schaap: 085 1302998 of mail mij

Ik kom bij jullie thuis als mediator Borger-Odoorn om jullie scheiding van A tot Z te regelen.

Door alles zorgvuldig te regelen, ontstaat er rust en duidelijkheid voor de toekomst.

Samen met mijn collega’s maak ik onderdeel uit van Mediation Noord-Nederland en kun je van ons verwachten dat we jullie bijstaan bij de hele scheiding.

Iedere relatie is anders, en ook iedere scheiding is anders. Er zijn veel wettelijke richtlijnen op grond waarvan jullie de zaken kunnen regelen, maar jullie kunnen praktisch overal van afwijken. In de gesprekken met mij als mediator worden jullie wensen en voorkeuren in kaart gebracht, en je wordt geadviseerd over de keuzes die jullie dienen te maken over zaken als de eigen woning, het pensioen, alimentatie. Dit leidt uiteindelijk tot een convenant waarin alle afspraken zullen worden vastgelegd.

Samen scheiden biedt jullie een goed uitgangspunt voor de toekomst. Je bent in gezamenlijk overleg tot afspraken gekomen én alles is goed vastgelegd.

Mediator Borger-Odoorn voor volledige afwikkeling van jullie scheiding

Wat houdt een volledige afhandeling van jullie scheiding in?
In het gratis kennismakingsgesprek bij jullie thuis wordt met jullie samen besproken wat ik kan betekenen. Ook de kosten (het all-in tarief) worden besproken.

 • Alle zaken worden stap voor stap besproken en er wordt gezocht naar passende oplossingen. Bij een eigen woning bij de scheiding wordt besproken wat er mogelijk is. Kan één van jullie bijvoorbeeld in de woning blijven? Ook alimentatie, de verdeling van de financiën bij de scheiding en pensioenen komen aan bod.
 • Bij kinderen komen afspraken over hen in het ouderschapsplan. Ook is een apart kindgesprek met hen mogelijk. Gewoon bij jullie thuis, over hun ideeën en zorgen.
 • De juridische afhandeling wordt verzorgd en is inbegrepen bij mijn dienstverlening.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat zijn tips bij kinderen bij de scheiding?

Hebben jullie kinderen? Samen worden er goede afspraken over hen gemaakt, deze komen in het ouderschapsplan. Ook wordt er meegedacht hoe je de kinderen kunt steunen en worden er tips gegeven, zoals:

 • Als de ene ouder kwaad spreekt over de andere ouder dan wijst die ene ouder de andere ouder af. Dit is ook een afwijzing van een deel van je kind(eren), die exponent is van beide ouders. Kinderen voelen dat. Wees je hier dus bewust van en voorkom zo schade bij kinderen.
 • Wees duidelijk naar kinderen, ook als dingen nog niet duidelijk zijn, geef dan je plan aan (bijvoorbeeld: het plan is dat één van de ouders in de buurt gaat wonen). Betrek oudere kinderen hier ook bij (neem een ouder kind bijvoorbeeld mee bij een nieuwe woning kijken). Als jullie nog samen in één huis wonen, geef dan geen valse hoop. Kinderen hopen dat ouders weer bij elkaar komen. Wees duidelijk naar je kind dat er geen hoop is en dat hij of zij daar ook geen invloed op heeft.

Wat klanten over mij zeggen

“In deze moeilijke situatie toch een prettig gevoel over de afhandeling van de scheiding.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Jantien jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.