mediator Barneveld

Mediator Ermelo

Neem direct contact op met Leonard Faber: 085 1307532 of mail mij

Als mediator in Ermelo zorg ik voor een persoonlijke aanpak bij jullie scheiding.

Er worden samen met jullie afspraken gemaakt over alles dat geregeld moet worden. Jullie scheiding wordt op deze manier goed en zorgvuldig afgerond.

Gaan jullie scheiden in Ermelo of omgeving en zoeken jullie goede hulp? Verloopt de communicatie moeizaam of vind je het lastig te bepalen waar te beginnen?

Wat kan ik als onpartijdige mediator hierin betekenen? Ik bied jullie onafhankelijke hulp en stap voor stap worden alle zaken geregeld. Ik kom bij jullie thuis in Ermelo en omgeving, zoals Harderwijk, Nijkerk, Nunspeet en Putten.

Samen goed scheiden is mogelijk met de mediator Ermelo

Gesprekken zijn bij jullie thuis en altijd met jullie samen. Voor alle praktische zaken komen goede oplossingen. Juridisch wordt alles kloppend en er is altijd oog voor hoe jullie in je vel zitten. In het vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreek ik met jullie beiden wat ik kan betekenen. Ook wordt scheiden in 7 stappen uitgelegd en de kosten voor de scheiding (het all-in tarief) worden besproken. Wat jullie hiervoor kunnen verwachten:

 • Samen met jullie worden afspraken gemaakt over o.a. alimentatie, woning en financiën.
 • Bij een eigen woning bij de scheiding worden de praktische mogelijkheden en jullie wensen besproken. Is het bijvoorbeeld mogelijk dat één van jullie beiden in de woning kan blijven. Omdat we weten dat duidelijkheid hierover veel rust brengt, zorgen wij dat dit snel helder wordt.
 • Bij kinderen komt er een ouderschapsplan met passende afspraken over hen. Denk aan hoe jullie de zorgverdeling eruit laten zien en de hoogte van de kinderalimentatie.
 • De juridische afhandeling wordt verzorgd.

Ouders blijven ouders

Een scheiding heeft uiteraard ook veel impact op jullie kinderen. Naast goede afspraken over hen wordt er met jullie meegedacht en tips gegeven hoe je de kinderen goed kunt steunen bij de scheiding:

 • Kinderen hebben veel last van ruziënde ouders en kunnen de schuld van de scheiding en ruzies bij zichzelf neerleggen. Maak in het bijzijn van kinderen geen ruzie en praat niet negatief over elkaar.
 • Vertel jullie kinderen en geef hun het signaal, dat jullie als ouders respect naar elkaar blijven houden en dat jullie samen ouders blijven.
 • Het is mogelijk dat ik als mediator een gesprek met jullie kinderen heb. Zo worden zij ook betrokken bij de afspraken en worden ze serieus genomen

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Met mediation een vechtscheiding voorkomen

Door in gesprek te blijven met elkaar voorkom je dat zaken escaleren. Jullie worden ondersteund als de communicatie moeizaam verloopt. Als emoties in de weg staan om te komen tot goede afspraken, wordt dit ook met jullie besproken. Kortom met mediation investeer je in jullie onderlinge verstandhouding, hoe moeilijk dit soms ook is. Als jullie samen ouders zijn is het cruciaal om minimaal een goede werkbare relatie met elkaar te houden.

Advies is in gesprek te blijven met elkaar, ook zonder mij als mediator. Probeer achter de verwijten de behoeftes van jezelf en de ander herkennen. Neem afstand en rust. Blijf goed voelen wat voor jou geldt en laat je niet misleiden door meningen van anderen.

Eerste stap zetten bij de scheiding?

Door een kennismakingsgesprek te plannen met jullie beiden, zet je een eerste stap daadwerkelijk zaken te gaan regelen. Door een deskundige in te schakelen, worden discussies en onzekerheid die kunnen spelen, zoveel mogelijk doorbroken. Alle zaken worden samen met jullie op een rijtje gezet. Ook worden jullie ondersteund naar elkaar te luisteren, waardoor er vaak meer begrip komt. Hierdoor verloopt jullie scheiding vaak soepeler. Ook investeer je in de onderlinge relatie, wat verwijten in de toekomst zoveel mogelijk voorkomt.

Wat klanten over mij zeggen

“Leonard Faber is een heel fijn persoon voor als je zo iets moeilijks en emotioneels moet regelen. Leonard luistert goed weet precies waar hij het over heeft en als hij iets even niet weet vraagt hij het gelijk na en komt er dan op een later moment op terug, en heeft geen oordeel. Leonard heeft ons echt heel erg goed door onze scheiding heen geholpen.” – Samantha uit Deil

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Leonard jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.