mediator Zeeland

Mediator Goes

Neem direct contact op met Tessa Engler: 085 1302995 of mail mij

Samen jullie scheiding regelen onder begeleiding van mij als de mediator in Goes en omgeving.

Er komt overzicht en ook juridische zaken worden uit handen genomen. Door samen gemaakte afspraken ontstaat er rust en duidelijkheid.

Gesprekken zijn bij jullie thuis en ook mogelijk in avonduren. Van belang bij mediation is het commitment om mee te werken en samen te zoeken naar oplossingen.

Ik ben ADR geregistreerd mediator en werkzaam in Goes en omgeving, zoals Eindewege, s’-Heer Arendskerke, s’-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, Kloetinge, Oud-Sabbinge, Wilheminadorp en Wolphaartsdijk. Ook bestaat mijn werkgebied uit Borsele, Heinkenszand, Kapelle, Reimerswaal, Noord-Beveland en Zuid-Beveland.

Jullie scheiding volledig geregeld met de mediator in Goes

Met scheiden in 7 stappen zijn jullie ervan verzekerd dat alles goed afgehandeld wordt. Denk aan de praktische en ook juridische zaken. Hierbij is er altijd ruimte voor de emoties en worden jullie ondersteund in de onderlinge communicatie. Samen scheiden in de praktijk:

 • Samen met jullie worden stap voor stap afspraken gemaakt over jullie financiën, alimentatie, pensioen, inboedel en jullie woning. Bij een eigen woning bij de scheiding worden de opties besproken en welke stappen er gezet moeten worden. Insteek is dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt.
 • Hebben jullie een minderjarig kind of meerdere kinderen? Afspraken over hen komen in een ouderschapsplan. Ook is het mogelijk dat ik apart met kinderen spreek in een kindgesprek.
 • Als er over alle zaken overeenstemming is bereikt en jullie het over de afspraken eens zijn, wordt alles door mij vastgelegd. Onze vaste advocaat levert de stukken in bij de rechtbank. Hiermee is jullie scheiding volledig afgewikkeld.
 • In het kennismakingsgesprek met jullie beiden wordt besproken wat ik kan betekenen en wat de kosten voor de hele scheiding (het all-in tarief) zijn.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Jullie beide belangen

Bij mediation worden er pas afspraken in het scheidingsconvenant vastgelegd wanneer jullie hier allebei achter staan. Belangrijk is dat de gemaakte afspraken voor nu goed zijn en ook in de toekomst.

Van jullie wordt gevraagd open te staan voor praktische oplossingen. Ook om oog te hebben voor het geheel van de situatie. Dit betekent dat je soms een compromis moet sluiten. Waar kun je de ander tegemoet komen en waar is de grens? Hierbij hoef je niet bang te zijn dat aan jouw belangen voorbij wordt gegaan. Door mij wordt bewaakt dat beider belangen met de afspraken worden gediend. Ik begeleid jullie beiden in dit proces. Ook wordt voorkomen dat afspraken worden gemaakt op basis van alleen emoties.

Hoe kunnen jullie de kinderen steunen bij de scheiding?

Als jullie kinderen hebben, worden er tips gegeven hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding. Ook is er een gesprek mogelijk met jullie kinderen. Tips om jullie de kind(eren) te steunen zijn:

 • Laat jullie kinderen beseffen dat er meer kinderen zijn, die in hetzelfde schuitje zitten en te maken hebben (gehad) met een scheiding. Vraag aan ze of andere kinderen op school of op sport kennen, die hier mee te maken hebben. Vaak horen ze verhalen van andere kinderen, waardoor ze een bepaald beeld hebben. Door met ze te praten, kunnen jullie ze geruststellen of dingen duidelijk maken.
 • Zie de andere partner als ouder. Het kan zijn dat je teleurgesteld bent in de ander als partner. Dit betekent niet dat hij of zij geen goede moeder of vader is. Door op een respectvolle wijze met de andere ouder om te gaan, draag je ook bij aan de verwerking van de scheiding van de kinderen.

Wat klanten over mij zeggen

“Tessa is stevig en recht door zee. Objectief en een kei in scheppen van rust en duidelijkheid.” – Tabitha uit Zierikzee

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Tessa jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.