Jantien Schaap

Mediator Groningen

Neem direct contact op met Jantien Schaap: 085 1302998 of mail mij

Regel de scheiding samen met mij als mediator in Groningen.

Samen scheiden? Dat lukt met behulp van mediaton Groningen. Resolve staat voor oplossen. Van mij kunnen jullie verwachten dat ik samen met jullie zoek naar passende oplossingen.

Ik kom bij jullie thuis in Groningen en omgeving, zoals Haren, Hoogkerk en ten Boer. Door afspraken op elkaar af te stemmen ontstaat er rust en duidelijkheid. Mijn werkgebied bestaat zowel uit Groningen als alle andere plaatsen in de provincie Groningen.

Samen met mijn collega’s maak ik onderdeel uit van Mediation Noord-Nederland en kun je van ons verwachten dat we jullie bijstaan bij de hele scheiding.

De scheiding volledig geregeld voor een all-in tarief door de mediator in Groningen

Mediation gesprekken zijn bij jullie thuis in Groningen en omgeving en zijn ook mogelijk in de avonduren. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 gesprekken nodig. Alle gesprekken zijn met jullie beiden en het eerste gesprek is een kosteloos kennismakingsgesprek. Hierin wordt toegelicht wat ik voor jullie kan betekenen, bespreken we jullie situatie en de kosten voor de hele scheiding (het all-in tarief) worden doorgenomen.

Jullie scheiding op persoonlijke wijze geregeld

Door middel van scheiden in 7 stappen wordt jullie scheiding zorgvuldig geregeld. De volgende stappen worden onder andere met jullie doorlopen:

 • Samen met jullie worden passende en goede afspraken gemaakt over alle zaken rondom de scheiding. Zoals de verdeling van de financiën en pensioenen. Ik maak een alimentatieberekening waarbij jullie duidelijke uitleg krijgen over de berekening. De input wordt van te voren afgestemd. Denk hierbij aan wisselend inkomen, eigen onderneming etc. Het afspreken van een reële alimentatie is het uitgangspunt.
 • Bij een eigen woning, worden de mogelijkheden van de woning bij scheiding doorgesproken. Insteek is zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen hierover. Zodra je weet waar je aan toe bent ten aanzien van de woonmogelijkheden en wat je maandelijks te besteden hebt, ontstaat er vaak rust.
 • Bij minderjarige kinderen moet er een ouderschapsplan worden opgesteld, we bespreken samen welke afspraken rondom jullie kinderen hierin worden vastgelegd. Denk hierbij aan de zorgverdeling, waar gaan de kinderen wonen, kinderalimentatie en eventueel afspraken over de opvoeding. Ook wordt vastgelegd hoe je elkaar blijft informeren over de kinderen. Het is mogelijk dat ik een gesprek met jullie kinderen heb. Op deze manier worden zij betrokken bij afspraken die hen aangaan.
 • Alle juridische stukken worden gecheckt door onze advocaat. De afhandeling bij de rechtbank wordt vervolgens volledig verzorgd door onze vaste advocaat. Jullie hoeven dus niet zelf naar de rechtbank of nog op zoek te gaan naar een advocaat.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat te verwachten van mediation bij jullie scheiding?

In de mediation gesprekken worden alle zaken stap voor stap besproken. Door middel van een checklist wordt alles op een rijtje gezet, wat geregeld moet worden en welke stukken je moet verzamelen. Denk aan een recente opgave van de hypotheek, jaaropgave en een overzicht van alle pensioenen. Zo wordt voorkomen dat er zaken over het hoofd worden gezien.

Het tempo wordt altijd op jullie beiden afgestemd. Het is van belang dat het niet te snel gaat en dat zaken niet afgeraffeld worden, zodat er geen losse eindjes blijven bestaan. Insteek is dat jullie ook over bijvoorbeeld 2 jaar niet ontevreden terugkijken, omdat het te snel is gegaan.

De meest passende oplossingen bij jullie scheiding met de mediator in Groningen

Door voor mediation te kiezen, kies je voor het samen regelen van de scheiding. Samen met jullie wordt er gezocht naar de best passende oplossingen in jullie situatie, die voor alle partijen goed zijn. Samen gemaakte afspraken geven meer draagvlak. Hierdoor worden frustraties en verwijten zoveel mogelijk voorkomen. Dit geeft een goede basis voor de toekomst.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik ben zeer tevreden over de tijd die genomen is om alles uit te leggen en te bespreken. Zakelijk maar zeker ook met oog voor het menselijke aspect. Meedenkend met beide partijen op een neutrale wijze.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Jantien jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.