Mediator Hoogezand-Sappemeer

Mediator Hoogezand-Sappemeer

Neem direct contact op met Jantien Schaap: 085 1302998 of mail mij

Zorg voor snel rust en duidelijkheid, door te kiezen voor mij als jullie mediator in Hoogezand-Sappemeer.

In de gesprekken bij jullie thuis wordt alles stap voor stap besproken.

De mediation gesprekken zijn bij jullie thuis. Hierdoor is er ruimte voor emoties en het gesprek. Ik ben werkzaam in de gemeente Midden Groningen en kom bij jullie thuis in Hoogezand-Sappemeer, maar ook Harkstede, Muntendam, Noordbroek, Siddeburen, Slochteren en Zuidbroek.

Samen met mijn collega’s maak ik onderdeel uit van Mediation Noord-Nederland en kun je van ons verwachten dat we jullie bijstaan bij de hele scheiding.

De mediator maakt het makkelijker door bij je in Hoogezand-Sappemeer langs te komen

Mijn insteek is dat jullie zoveel mogelijk ontzorgd worden. Ook kan ik in de avonduren bij jullie langskomen, mijn hulp ziet er volgt uit:

 • Een kennismakingsgesprek met jullie beiden, dit is kosteloos en vrijblijvend en geeft inzicht in jullie persoonlijke situatie. We bespreken wat er allemaal op jullie af komt bij een scheiding, onze dienstverlening en het tarief. Dit is een all-in tarief, zo voorkom je verrassingen.
 • Onder mijn begeleiding maken jullie afspraken over de zorg voor jullie kinderen, alimentatie, financiën, pensioen en jullie eigen woning. Ik werk met een overzichtelijke rapportage en gespreksverslag, zo weet je precies wat er al besproken is. Bij een koophuis bij de scheiding worden de opties besproken en wordt er snel gezorgd dat er duidelijkheid komt over wat mogelijk is.
 • De afspraken over jullie kinderen (onder de 18) leg ik vast in het ouderschapsplan. Stap voor stap bespreken we hoe het ouderschap na de scheiding ingevuld wordt. Voorbeelden hiervan zijn zorgverdeling, invulling van verjaardagen en feestdagen, kinderalimentatie, of hoe jullie elkaar op de hoogte houden over jullie kinderen. Ook is het mogelijk dat ik apart met jullie kinderen een kindgesprek heb, om ze zo te betrekken bij de afspraken over hen.
 • Zodra alle documenten ondertekend zijn, wordt de juridische procedure in werking gezet en dienen we alles in bij de rechtbank. Je hoeft zelf niet naar de rechtbank, of burgerlijke stand. Het inschrijven van de scheiding doen we namelijk ook voor je.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe zorg je voor een goede zorgverdeling bij kinderen?

Wat is haalbaar en reëel? Ouders kunnen veel willen, maar het moet wel haalbaar in het dagelijks leven zijn. Is het praktisch uitvoerbaar en voelt het voor beide ouders goed? Dan varen de kinderen er wel bij.

Daarnaast is het ook bijzonder belangrijk dat kinderen, indien ze de leeftijd hebben, zich hierbij goed voelen. De kinderen kunnen hierin worden betrokken, uiteraard ligt de beslissing bij de ouders.

Verdeel de zorg naar wat kan, reëel en haalbaar is voor beide ouders. Iedere keer het heen en weer schuiven van de kinderen (omdat bijvoorbeeld de ene ouder ze dan zo lang niet ziet, dus mist -wat begrijpelijk is), maar zet het belang van de kinderen hierin voorop.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik ben zeer tevreden over de tijd die genomen is om alles uit te leggen en te bespreken. Zakelijk maar zeker ook met oog voor het menselijke aspect. Meedenkend met beide partijen op een neutrale wijze.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Jantien jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.