Mediator Meppel

Neem direct contact op met Yvonne van den Berg: 085 1302999 of mail ons

De scheiding samen regelen met mij als mediator in Meppel, wat kun je hiervan verwachten?

 De scheiding wordt volledig én zorgvuldig geregeld. Dit geeft een goede basis voor de toekomst.

Ik kom als MfN mediator bij jullie thuis in Meppel en omgeving, zoals Kolderveen, Nijeveen en Rogat. Alle gesprekken zijn met jullie beiden. Ook videobellen behoort tot de mogelijkheid.

Gelijkwaardigheid en onpartijdigheid zijn essentieel in deze gesprekken. De afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren.

Jullie scheiding compleet geregeld door de mediator in Meppel

Met scheiden in 7 stappen komt er snel overzicht. Wat kunnen jullie verwachten van de dienstverlening?

 • Een kosteloos kennismakingsgesprek met jullie beiden. Wat mediation inhoudt en wat ik voor jullie kan betekenen wordt doorgenomen. Ook de kosten voor de scheiding worden besproken (het all-in tarief).
 • Samen met jullie worden stap voor stap zaken besproken en afspraken gemaakt. Zoals over jullie woning, financiën, pensioen en inboedel. Bij een eigen woning is het zaak snel duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden van de woning bij de scheiding. Jullie worden voorgelicht over wettelijke richtlijnen en waar je mag afwijken. Alle afspraken worden vastgelegd. Een alimentatieberekening wordt gemaakt. Met jullie wordt besproken welke bedragen als uitgangspunt moeten worden genomen (denk aan inkomens en kosten) en wat een reële alimentatie is.
 • Hebben jullie kind(eren) onder de 18 jaar? Afspraken over hen komen in een ouderschapsplan. Er is een apart kindgesprek met jullie kinderen mogelijk en er worden tips gegeven hoe je je kinderen bij kunt staan tijdens en na de scheiding.
 • Als er over alle zaken overeenstemming is bereikt, worden de juridische stukken door mij opgesteld. Onze vaste advocaat checkt deze stukken en zorgt ervoor dat alles wordt ingediend bij de rechtbank. Zo zijn jullie ervan verzekerd dat ook juridisch alles in goede handen is.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Co-ouderschap een optie?

Hebben jullie kinderen? Samen met jullie wordt besproken wat een goede zorgverdeling is. Jullie worden voorgelicht over verschillende zorgverdelingen, zoals co-ouderschap. Dit is een gelijke zorgverdeling en om dit goed te kunnen uitvoeren zijn een aantal voorwaarden van belang.

Zoals: als ouders moet je goed met elkaar kunnen communiceren en kinderen moeten flexibel zijn. De ene keer moeten ze met de koffer naar moeder en de andere keer naar vader. Ook moeten zaken als kleding en schoolboeken goed georganiseerd worden. Bij een kind dat veel structuur nodig heeft, is co-ouderschap minder geschikt. Ook moet jullie kind ongeveer boven de 4 jaar zijn en moet je dichtbij elkaar blijven wonen.

Met mediation Meppel een vechtscheiding voorkomen

Met samen scheiden met mediation voorkom je een vechtscheiding. Wanneer je als partners de gezamenlijke belangen uit het oog verliest en niet bereid bent elkaar tegemoet te komen en compromissen te sluiten, ligt een vechtscheiding op de loer. Met name gezien de gevolgen voor de kinderen is het streven dit altijd te voorkomen.

Daarnaast kost een vechtscheiding veel tijd, energie én geld. Ik plan dan ook graag een afspraak bij jullie thuis in om de mogelijkheden van samen scheiden met mediation te bespreken.

Wat klanten over mij zeggen

“Mijn ervaring met Yvonne is dat zij haar beroep uitoefent zoals je alleen maar kunt wensen: kundig, empathisch, accuraat, vriendelijk, geduldig, communicatief sterk en daarnaast heeft ze humor.” – Annemarie

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.