mediator Roden

Mediator Roden

Neem direct contact op met Jantien Schaap: 085 1302998

Als mediator Roden sta ik voor jullie klaar als scheidingsspecialist in de regio.

De scheiding wordt volledig geregeld. Dit is inclusief de afhandeling bij de rechtbank.

Als mediator in Roden kom ik bij jullie thuis in Roden en omgeving Noordenveld, zoals Peize en Norg. Samen met mijn collega’s maak ik onderdeel uit van Mediation Noord-Nederland en kun je van ons verwachten dat we jullie bijstaan bij de hele scheiding.

Je wordt gedurende de gehele periode van de scheiding bijgestaan. Door te zorgen voor onafhankelijke en deskundige begeleiding komt er overzicht.

Er wordt naar de best passende oplossingen gezocht die recht doen aan jullie situatie. Door de scheiding samen te regelen komt er duidelijkheid en rust. Dit geldt voor nu en in de toekomst

Mediator in Roden biedt een volledig scheidingspakket

Gesprekken zijn bij jullie thuis en ook mogelijk in de avonduren. Bij een scheiding komt veel kijken. Praktische zaken moeten worden geregeld en juridisch en fiscaal moeten afspraken kloppend zijn. Hierdoor heen lopen allerlei emoties. Door zaken stap voor stap te regelen komt er overzicht over alle zaken. Mijn begeleiding bestaat uit:

 • Er is ruimte voor het gesprek. Ook worden jullie ondersteund in de onderlinge communicatie. Zo ben je in staat goede keuzes te maken.
 • Over alle praktische zaken worden afspraken gemaakt. Denk aan jullie woning, financiën en pensioen. Bij een eigen woning bij de scheiding wordt er gezorgd voor snel duidelijkheid over de vraag of één van jullie in de woning kan blijven.
 • Als jullie minderjarige kinderen hebben, komen er goede afspraken over onder andere de zorgverdeling en de kinderalimentatie. Deze komen in het ouderschapsplan.
 • Er wordt een alimentatieberekening gemaakt. Deze is de richtlijn voor zowel de partner- als kinderalimentatie.
 • Jullie hoeven niet apart een advocaat in te schakelen. Ook het juridische gedeelte wordt verzorgd.
 • Er zijn geen verrassingen achteraf qua kosten. Aangezien wij werken met een all-in tarief voor het regelen van de scheiding.

Service Mediator Roden:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in de regio Roden. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe lang duurt het regelen van de scheiding?

Hoe lang het duurt en hoeveel gesprekken nodig zijn is niet op voorhand te zeggen. Veel hangt af van in hoeverre jullie het met elkaar eens zijn over zaken. Ik als mediator bepaal niet de snelheid, dat doen jullie. Mijn ervaring is wel dat het gemiddeld minimaal twee maanden duurt voordat de scheiding kan worden ingediend bij de rechtbank. Vervolgens ligt het aan de drukte bij de rechtbank wanneer de scheiding wordt uitgesproken. Dit kan relatief snel, vaak al binnen een paar weken.

Hoe blijf je in gesprek met elkaar?

Je voorkomt een vechtscheiding door met elkaar in gesprek te blijven en met elkaar te benoemen wat de gezamenlijke belangen zijn. Dit kan, in geval er kinderen zijn, goede afspraken omtrent de kinderen zijn. Door ook te kijken en te benoemen wat er wel goed gaat komt er vaak ook begrip voor andere zaken, waardoor er ruimte ontstaat om tot oplossingen te komen.

Vaak komt het bij een scheiding voor dat de communicatie moeizaam verloopt. Toch is het belangrijk om ook tijdens en na de scheiding goed te blijven communiceren. Vooral als het gaat om de kinderen. Je voorkomt hiermee nadelige effecten op hen. Gaat dit moeizaam? Graag ondersteun ik jullie hierbij.

Wat klanten over mij zeggen

“Een scheiding is nooit prettig maar waneer alles goed en snel word afgehandeld zonder gedoe dan is dat weer een zorg minder. ik zou zonder meer Resolve scheidingsbemiddeling aanraden als men het zou vragen.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of Jantien jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.