mediator Zeeland

Mediator Roosendaal

Neem direct contact op met Tessa Engler: 085 1302995 of mail mij

Als mediator Roosendaal regel ik samen met jullie de scheiding van A tot Z. Met onafhankelijke hulp komt er orde op zaken, overzicht en komen jullie er samen uit. Zo ontstaat er duidelijkheid en een goede basis voor de toekomst.

Jullie echtscheiding goed en zorgvuldig regelen met behulp van mij als mediator Roosendaal. Wat kun je hiervan verwachten? Een volledig scheidingspakket, waarbij alle praktische en juridische zaken worden geregeld. Hierbij is er altijd oog voor de emoties die er spelen.

De mediationgesprekken zijn bij jullie thuis in Roosendaal en omgeving, zoals Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Halsteren, Klundert, Oudenbosch, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen, Tholen, Woensdrecht, Zevenberge en Zundert.

Scheiden en nu?

Jullie gaan scheiden, wat nu? Als je gaat scheiden is het overzicht kwijt én spelen er vaak veel emoties, die het regelen van zaken in de weg staan. Een mediator informeert jullie stap voor stap over alle zaken goed én aandacht te besteedt aandacht aan de emotionele impact van de scheiding. Hierdoor komt er rust en overzicht. Dit geeft het beste uitgangspunt om goed verder te kunnen.

Waaruit bestaat de hulp bij scheiden door mediation?

Het traject van mediation via Resolve Visie bestaat uit het stappenplan scheiden in 7 stappen. De hoofdpunten hieruit zijn:

 • Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie thuis bespreek ik jullie persoonlijke situatie en het all-tarief. De kosten voor de scheiding bij Resolve zijn all-in, inclusief kosten van de advocaat. Heb je recht op een toevoeging, afhankelijk van je inkomen en of er vermogen is, dan betaal je een minimale eigen bijdrage.
 • Vervolgens stel ik aan de hand van de door jullie aangeleverde documenten een stappenplan opgesteld. We bespreken alle nodige zaken, zoals jullie woning en woonsituatie na de scheiding, de alimentatie, de verdeling van de inboedel, de hypotheek, de verdeling van het pensioen en eigen vermogen of schulden. Bij een koophuis bij de scheiding bespreken we wat haalbaar is: kan één van beiden in de woning blijven en wat is er mogelijk voor de ander?
 • Wanneer er overeenstemming is bereikt, maak ik het scheidingsconvenant op. Als jullie kinderen hebben komt er ook een ouderschapsplan. Hierin worden alle afspraken rondom jullie kinderen beschreven. Hoe willen jullie de zorg voor jullie kinderen verdelen? Hoeveel weken aaneengesloten zijn de kinderen in de vakanties maximaal bij elke ouder?
 • De juridische afhandeling neemt Resolve Visie uit handen. We dienen het scheidingsconvenant en ouderschapsplan in bij de rechtbank. Hiermee is jullie scheiding volledig afgewikkeld.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Tip bij scheiden met kinderen

Pubers van scheidende ouders zijn net pubers van stellen die niet scheiden! Ze worden volwassenen en zijn bijvoorbeeld jullie als ouders aan het testen en er spelen natuurlijk allerlei gevoelens. Een tip die ik als mediator graag meegeef is dat het uiteraard is het belangrijk om te luisteren (bijvoorbeeld: ‘je bent een eikel en ik haat je’) naar je puber, maar zorg dan wel dat je hoort (bijvoorbeeld: ‘ik ben bang dat alles anders wordt’) wat er gezegd wordt. Probeer te begrijpen wat je kind eigenlijk probeert te zeggen door hierop door te vragen op een ander moment.

De meeste pubers houden niet van een 1-op-1-gesprek, maar vertellen makkelijker tijdens een bezigheid wat er in hun omgaat. Ga bijvoorbeeld samen wandelen, winkelen of autorijden. En soms heeft een puber gewoon wat tijd, ruimte en afstand nodig.

Bij jongere kinderen is het belangrijk dat zij zich veilig voelen en dat er duidelijke afspraken komen.

Mediation bij scheiden met kinderen

In de mediaton gesprekken besteden we ook aandacht aan hoe je kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding. Ook denk ik mee over passende afspraken over hen. Het is bij oudere kinderen ook mogelijk dat ik een gesprek heb met ze in een apart kindgsprek. Hierin kunnen zij hun ideeën en zorgen kwijt.

Ondersteuning bij de hele scheiding van de mediator Roosendaal

De gesprekken met de mediator zijn bij jullie thuis in Roosendaal of omgeving en altijd met jullie samen. Waar begin je met het maken van afspraken? En hoe behoud je het overzicht? Met mijn onafhankelijke hulp kunnen jullie de financiële en praktische zaken goed regelen. Omdat het soms moeilijk is in gesprek te blijven met elkaar en afspraken te maken, worden jullie hier ook in ondersteund.

Tip communicatie bij scheiden

Tip is bijvoorbeeld: communiceer met elkaar vanuit ‘ik’ en niet vanuit ‘jij/zij’. Vermijd zo veel mogelijk woorden als altijd, nooit en maar. Controleer of hetgeen gezegd door de andere ook goed begrepen is.

Wat klanten over mij zeggen

“Tessa is stevig en recht door zee. Objectief en een kei in scheppen van rust en duidelijkheid.” – Tabitha

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Tessa jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.