Mediator Sittard-Geleen

Mediator Sittard-Geleen

Neem direct contact op met Wilco Smeets, mediator in de regio Sittard-Geleen: 085 1302988

Als mediator in Sittard en Geleen bied ik goede hulp bij jullie scheiding.

Samen met jullie wordt er voor gezorgd dat de scheiding van A tot Z zorgvuldig geregeld wordt.

Wat kan ik als mediator Sittard-Geleen voor jullie betekenen? Mediation door Resolve zorgt voor rust en duidelijkheid over jullie situatie. Ik kom bij jullie thuis in in Sittard-Geleen, Born, Elsloo, Guttecoven en Munstergeleen.

Samen scheiden geeft duidelijkheid voor de toekomst

Jullie scheiding samen stap voor stap geregeld:

 • Samen met jullie bespreek ik als mediator in Sittard en Geleen alle zaken die voor jullie relevant zijn. Denk aan de zorg voor jullie kind(eren), financiën en woning. Er wordt ook een alimentatieberekening gemaakt.
 • Hebben jullie minderjarige kinderen? Dan wordt er samen met jullie een ouderschapsplan opgesteld.
 • De afhandeling bij de rechtbank wordt verzorgd.
 • Je betaalt voor de hele dienstverlening een all-in tarief, dit zijn de kosten voor de scheiding.

Gesprekken zijn bij jullie thuis in Sittard of Geleen, zodat er ruimte is voor het gesprek en voor jullie verhaal. Afspraken kunnen zowel overdag als in de avonduren worden gepland. Alle gesprekken zijn met jullie beiden, zodat jullie altijd over dezelfde informatie beschikken.

Voordelen mediator Sittard-Geleen

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

Onze mediator in Sittard-Geleen ondersteunt en ontzorgt je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met onze mediator in Sittard en Geleen. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Vragen over mediaton Sittard-Geleen

Op welke manieren kan ik scheiden in Sittard-Geleen?

Je kunt kiezen voor een gezamenlijke mediator of een advocaat inschakelen. Bij mediation Sittard-Geleen ga je gezamenlijk met een neutrale mediator om tafel om jullie scheiding stap voor stap te regelen. Als mediator draag ik zorg voor het hele proces, ook het juridische deel, waardoor je niet meer apart een advocaat hoeft in te schakelen.

Kan ik in Nederland scheiden van mijn buitenlandse partner?

Ja dat is mogelijk. Indien je in Nederland de scheiding aanvraagt betekent dit automatisch dat de Nederlandse wet van toepassing is. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Degene die de scheiding aanvraagt moet in Nederland wonen of er tenminste 1 jaar voor de aanvraag gewoond hebben. Als mediator Sittard-Geleen kan ik jullie uitgebreid informatie geven over andere voorwaarden en de praktische gang van zaken.
psum

Wie krijgt bij echtscheiding de koopwoning?

Bij een echtscheiding zal de eigenaar de koopwoning krijgen. Indien jullie dit beiden zijn zal de koopwoning verdeeld of verkocht moeten worden. Verdeeld betekent in deze dat je afspreekt wie in de koopwoning blijft. Het kan zijn dat één van beide in deze situatie een bedrag hiervoor aan de ander dient te betalen. Als mediator Sittard-Geleen kan ik jullie helpen bij het zoeken naar de mogelijkheden om een keuze te kunnen maken waar jullie beiden mee akkoord zijn.

Scheiden…en de kinderen dan?

Na de scheiding houden jullie beiden het ouderlijk gezag over jullie kinderen. De afspraken over de kinderen leg je gezamenlijk vast in een ouderschapsplan. Hierbij dien je ook de kinderen te betrekken. De vragen die jullie hebben kunnen jullie stellen aan mij als de mediator Sittard-Geleen. Ik zal de mogelijkheden met jullie bespreken én ervaringen delen bij alles wat met de kinderen te maken heeft. Dit kan gaan over de zorgverdeling of kinderalimentatie, maar ook over de gevoelens van de kinderen of de manier van vertellen aan de kinderen.

Wat zijn de voordelen van mediation Sittard-Geleen als ik ga scheiden?

Het voordeel van mediation in een scheidingsproces is dat jullie vaak snel oplossingen hebben. Ook het feit dat jullie zelf bepalen wat je afspreekt is een voordeel van mediation. Het hele mediationtraject is maatwerk en kan daarom specifiek gericht zijn op jullie wensen en hetgeen je belangrijk vindt.

Wat te doen met de woning bij de scheiding?

Als jullie een eigen woning in Sittard of Geleen hebben, worden de mogelijkheden van jullie koophuis bij de scheiding op een rijtje gezet en wordt er gezorgd voor snel duidelijkheid. Weten jullie al of deze verkocht wordt of wie er blijft wonen? Is het bijvoorbeeld mogelijk dat één van jullie beiden de woning overneemt bij de scheiding? Alle factoren die hierbij een rol spelen, worden door mij als scheidingsbemiddelaar met jullie doorgenomen, zoals:

 • De alimentatie kan een rol spelen ten aanzien van het verkrijgen van de hypotheek. Is dit het geval dan wordt met jullie besproken of de alimentatie naar boven of beneden moet worden bijgesteld.
 • Bij verkoop van het huis wordt ook besproken wat de minimale prijs is, waarvoor het huis verkocht kan worden.

Scheiden en jullie kinderen

Ook kinderen reageren uiteraard op de scheiding. Ze kunnen met vragen en zorgen zitten. Om deze reden is het mogelijk dat ik als scheidinsmediator een kindgesprek met hen heb, zodat deze dingen met een onafhankelijke derde besproken kunnen worden. Tips voor jullie als ouders zijn:

 • Zorg bij het indelen van vakanties van jullie kinderen ook voor voldoende rustmomenten. Laat de schoolvakantie ook even indalen, en ga niet gelijk met ze weg.
 • Dingen die jullie beiden echt belangrijk vinden worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Denk aan bepaalde afspraken over de opvoeding. Bedenk dat daarnaast in de verschillende huishoudens ook andere regels gelden, en probeer dit ook te accepteren.
 • Omdat kinderen allemaal anders reageren op de scheiding, wordt ook met jullie meegedacht hoe je de kinderen goed begeleidt bij de scheiding.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of Yvonne jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.