mediator Tilburg

Mediator Tilburg

Neem direct contact op met Mariska Blijsie: 085 1302985

Regel het goed, regel de scheiding samen met behulp van mij als mediator in Tilburg

Met mediaton regelen we niet alleen alle praktische en juridische zaken, die komen kijken bij een scheiding, maar besteden we ook aandacht aan de emotionele kant.

Met mediation onder begeleiding van mij als MfN mediator, wordt jullie complete scheiding geregeld voor een all-in tarief. Ik kom bij jullie thuis in Tilburg en omgeving, zoals Berkel-Enschot, De Reeshof, Gilze Rijen, Haaren, Hilvarenbeek en Udenhout.

Werkwijze mediator Tilburg

Als mediator in Tilburg werk ik volgens een vaste werkwijze, geheten scheiden in 7 stappen. Jullie scheiding regel ik van begin tot eind. Dit bestaat onder andere uit:

 • Kennismakingsgesprek. Dit gesprek is met jullie beiden en bij jullie thuis. Hierin bespreken we wat ik als mediator voor jullie kan betekenen. Ook krijgen jullie een kostenoverzicht, vooraf aan het proces. Je betaalt een all-in tarief voor de hele scheiding, inclusief advocaatkosten.
 • Opstellen stappenplan. Aan de hand van de door jullie aangeleverde stukken, stel ik een stappenplan op. Daarna bespreken we alle praktische zaken, zoals alimentatie, woning en inboedel. Ik begeleid jullie in het maken van gedegen afspraken. De opties met eigen woning bij scheiding zet ik bijvoorbeeld op een rijtje. Zoals verkoop, overname van de woning door één van jullie of gezamenlijk aanhouden. Wij werken samen met de adviseurs van Hypotheek Visie en zo komt er snel duidelijkheid over de vraag of één van jullie de woning kan overnemen.
 • Ouderschapsplan opstellen. Hebben jullie kinderen? Dan stellen we ook een ouderschapsplan op. Samen met jullie bespreek ik wat goede afspraken zijn over de kinderen. Denk aan de zorgverdeling en hoe je goed samen verder kunt als ouders. Ook wordt besproken wat jullie kinderen steunt bij de scheiding en is een apart kindgesprek met hen mogelijk. Zo betrekken we ze ook bij de afspraken over hen.
 • Afwikkeling rechtbank. De stukken worden ingediend bij de rechtbank, waarmee jullie scheiding volledig is afgerond.

Voordelen mediator Resolve Visie Tilburg

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in Tilburg. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Waarom kiezen voor een mediator Tilburg?

Als je gaat scheiden ,waarom zou je dan kiezen voor een mediator in de regio Tilburg om jullie scheiding te begeleiden?

 • Als mediator ben ik neutraal en onpartijdig. Ik ben er voor jullie allebei. De wensen en uitgangspunten van jullie beide komen aan bod.
 • Jullie komen vaak sneller tot oplossingen, hierdoor verloopt de scheidingsprocedure meestal voorspoedig.
 • De afspraken die we maken zijn duurzaam omdat ze gezamenlijk tot stand komen.
 • Mediation is goedkoper dan wanneer je ieder apart een advocaat inschakelt.
 • Als mediator houd ik rekening met het tempo van jullie beiden. Soms kan de ene partner al verder in het proces zijn dan de ander.
 • Je blijft uit de strijd, zo voorkomen jullie dat je in een vechtscheiding terechtkomt.

Scheidingsmediator sluit aan bij jullie behoefte

Omdat elke scheiding anders is, sluit ik als scheidingsmediator altijd aan bij jullie behoefte:

 • Afhankelijk van jullie situatie en behoefte varieert onze dienstverlening. Er kan bijvoorbeeld meer behoefte zijn aan aandacht voor de onderlinge communicatie of de scheiding moet snel geregeld worden. Ook kan het zijn dat jullie graag tips willen hebben voor jullie kinderen of snel duidelijkheid over de woonsituatie.
 • Jullie kunnen van mij een persoonlijke werkwijze verwachten met aandacht voor de communicatie. Mediation zorgt ervoor dat je een goede basis voor de toekomst legt. Frustraties en verwijten in de toekomst worden zoveel mogelijk voorkomen, doordat je afspraken afstemt op elkaar. Uitgangspunt is dat je beiden zo goed mogelijk verder kunt. Hebben jullie kinderen, dan betekent dat zo goed mogelijk verder kunnen als ouders.

Wat klanten over mij zeggen

“Onze wens was om dat zo soepel mogelijk, met respect voor elkaar en met de best mogelijke oplossing voor onze kinderen te doen. In een paar sessies zijn we hier heel soepel uit gekomen terwijl alle belangen zijn besproken en afgewogen. Onze mediator heeft daarin de juiste toon weten te raken in het gesprek. Dit was heel prettig en gaf ook de mogelijkheid om te focussen op alles wat er regelen is van “het gesprek” met de kinderen tot aan alle financiële zaken.”
★★★★★

“Mariska heeft ons snel en professioneel geholpen. Zij heeft met haar kennis van zaken. En gepaste empathie voor beide partijen, ons op een zeer vlotte manier door deze lastige materie geholpen.”
★★★★

Benieuwd of Mariska jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.