Mediator Waalwijk

Mediator Waalwijk

Neem direct contact op met Ron Philippens: 085 1302980 of mail mij

Wat kan ik als mediator in Waalwijk voor jullie betekenen?

In gesprekken bij jullie thuis worden jullie ondersteund gedurende het hele scheidingsproces. Ook de juridische kant is bij mij in goede handen.

Gesprekken zijn bij jullie thuis en met jullie beiden. Ik ben werkzaam in de regio Waalwijk, zoals Kaatsheuvel, Loon op Zand, Sprang-Capelle, Drunen en Waspik.

Emoties kunnen het maken van afspraken bemoeilijken. Door de ondersteuning van een onafhankelijke derde ben je ervan verzekerd dat je gedegen afspraken maakt, niet bepaald door de emoties van dat moment.

Scheiden van A tot Z met de mediator in Waalwijk

Wat kunnen jullie verwachten van mij als mediator in Waalwijk? Over alle zaken worden samen met jullie afspraken gemaakt. Jullie betalen voor de hele afhandeling van de scheiding een all-in tarief:

 • Samen met jullie worden alle zaken besproken, denk aan jullie eigen woning in Waalwijk, hoe verdeel je de financiën bij de scheiding, inboedel en pensioenen. De voor en- nadelen worden op een rijtje gezet en de mogelijkheden worden besproken, zodat jullie goede afspraken kunnen maken.
 • Bij kinderen komt er een ouderschapsplan, met alle afspraken over jullie kind(eren). Zoals de omgangsregeling en kinderalimentatie.
 • De juridische afhandeling is schriftelijk, jullie hoeven niet zelf naar de rechtbank.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met onze mediator in Waalwijk. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Ondersteuning bij jullie scheiding door de mediator in Waalwijk

Van mij als mediator in Waalwijk kunnen jullie verwachten:

 • Dat jullie begeleid worden gedurende de hele scheiding. Bij een scheiding is het vaak moeilijk te bepalen waar jullie moeten beginnen en wat precies geregeld moet worden. In de gesprekken wordt daarom stap voor stap alles besproken. Zaken die het eerst moeten worden geregeld (bijvoorbeeld vragen over de kinderen), komen als eerste aan bod. Als jullie een eigen woning hebben worden de mogelijkheden van de eigen woning bij de scheiding op een rijtje gezet. Er wordt snel gezorgd voor duidelijkheid.
 • Dat het proces wordt bewaakt. Hoe lang het gaat duren is onder andere afhankelijke van hoe makkelijk jullie beiden tot overeenstemming komen. Ook kost het soms meer tijd, omdat er iets uitgezocht moet worden (denk bijvoorbeeld aan een gesprek met de bank over een eigen woning). Gesprekken zijn meestal 1 keer in de 2 weken en beslaan een periode van 2-3 maanden. De juridische afhandeling is vervolgens schriftelijk en duurt ongeveer 4 tot 8 weken.
 • Voor jullie kinderen is er apart een kindgesprek mogelijk. Dit betekent dat zij extra ondersteund worden en dat zij ook betrokken worden bij het ouderschapsplan.

Hoe zorg je voor goede afspraken bij jullie scheiding?

Bij een scheiding lopen er vaak allerlei emoties door elkaar heen. Het is dan een valkuil om afspraken te baseren op emoties van dat moment.

Van nature willen mensen vaak zo snel mogelijk van een stresssituatie af. Hierdoor merk ik aan de mediation tafel vaak dat mensen snel toegeven aan de eisen van de ander. Hoe onredelijk die ook op dat moment soms ook kunnen zijn. Wat kan gebeuren:

 • Snel instemmen, wat voorkomt uit: je wilt er vanaf zijn of je voelt je schuldig.
 • Vanuit emotionele pijn worden er onredelijke financiële of emotionele eisen aan de ander gesteld.

In dergelijke situaties benoem ik als mediator wat ik zie of hoor gebeuren aan tafel. Het is mijn taak jullie dan bewust ervan te maken welke impact deze overhaaste besluiten kunnen hebben. Zowel op korte als lange termijn kan dit grote gevolgen hebben

Wat klanten over mij zeggen

“Bedankt voor de duidelijkheid, rust en vertrouwen!” – H. uit Giessen

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Ron jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.