Mediator Westerveld

Neem direct contact op met Yvonne van den Berg: 085 1302999 of mail ons

Regel het goed, regel de scheiding samen met mij als mediator Westerveld.

Door jullie scheiding samen te regelen en zaken zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen, ontstaat er rust en duidelijkheid.

Ik ben werkzaam als mediator in Westerveld, o.a. in Havelte, Diever, Dwingeloo en Vledder. Afspraken zijn bij jullie thuis en ook mogelijk in de avonduren. Ook videobellen is mogelijk.

Door te kiezen voor één gezamenlijke mediator (in plaats van elk een advocaat in te schakelen), investeren jullie in een goede onderlinge verstandhouding. Met name als je samen ouders blijft, is dit essentieel.

De scheiding stap voor stap geregeld door de mediator in Westerveld

Met scheiden in 7 stappen wordt jullie scheiding van begin tot eind geregeld. Zo weten jullie zeker dat alles aan bod komt en zijn er geen losse eindjes. Welke stappen kunnen jullie onder andere verwachten?

 • In het vrijblijvende kennismakingsgesprek worden de totale kosten van de scheiding besproken (het all-in tarief) én wat ik voor jullie kan betekenen.
 • Samen met jullie worden alle zaken stap voor stap besproken. Denk aan alimentatie, de woning, financiën en pensioen. Jullie worden voorgelicht over alle opties. denk bij een eigen woning bij de scheiding. Zoals verkoop hiervan of één van beide neemt de woning over. De voor- en nadelen worden besproken, zodat je in staat bent goede duurzame keuzes te maken. Ook worden jullie voorgelicht wat wettelijke richtlijnen zijn en waar je hiervan mag afwijken. Alle afspraken worden vastgelegd.
 • Hebben jullie kind(eren) onder de 18 jaar? Dan wordt er samen met jullie een ouderschapsplan opgesteld. Hierin komen afspraken over de zorgverdeling, hoe je de vakanties wilt invullen en hoe jullie elkaar blijven informeren. Ook wordt met jullie meegedacht hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding.
 • De afhandeling bij de rechtbank is schriftelijk en wordt verzorgd.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat leg je vast in het ouderschapsplan?

Hebben jullie kind(eren)? Bij het ouderschapsplan zijn een aantal zaken van belang:

 • Dat je samen beslissingen neemt. Het moet gedragen worden door jullie beiden, anders gaat het in de praktijk niet werken. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over wisselmomenten bij jonge kinderen. Hoe wil je dit invullen en wat is hierbij belangrijk voor jullie? Je kunt bijvoorbeeld een vast tijdstip afspreken en dat je even bij elkaar naar binnen komt.
 • Dat het in het belang van jullie kinderen is. Valkuil kan zijn dat je als ouders meer denkt vanuit je eigen werk of planning. Mijn rol is dan samen met jullie te bespreken of het ook past bij jullie kinderen.
 • Het is mogelijk dat ik apart met jullie kinderen een gesprek heb in een kindgesprek. Zo worden zij ook betrokken bij de afspraken in het ouderschapsplan. Ook wordt hen gevraagd hoe zij in hun vel zitten en is er extra aandacht voor hen. Zij krijgen zo extra steun.

Wat is nodig voor mediaton?

Voor mediation is het commitment van jullie beiden nodig. Je moet de intentie hebben er samen uit te willen komen. Dit houdt in dat er soms van beide kanten een compromis moet worden gesloten om verder te komen. Mijn rol is te bewaken dat keuzes gelijkwaardig zijn.

Wat klanten over mij zeggen

“Mijn ervaring met Yvonne is dat zij haar beroep uitoefent zoals je alleen maar kunt wensen: kundig, empathisch, accuraat, vriendelijk, geduldig, communicatief sterk en daarnaast heeft ze humor.” – Annemarie

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.