Mediator Woerden

Mediator Woerden

Neem direct contact op met Ellen Nijenhof: 085 1302983 of mail mij

Door te kiezen voor mediation onder begeleiding van mij als mediator in Woerden, wordt jullie scheiding van begin tot eind zorgvuldig geregeld.

Samen regelen brengt overzicht en duidelijkheid voor alle partijen. Gesprekken zijn bij jullie thuis.

Je wordt goed geïnformeerd en er wordt met jullie meegedacht. Daardoor kunnen er passende afspraken worden gemaakt. Denk aan een goede zorgverdeling bij kinderen, keuzes over de woning en goede financiële afspraken.

Ik kom bij jullie thuis in Woerden en de gehele omgeving, waaronder in Harmelen, Kamerik, Kanis, De Meije, Utrecht en Zegveld. Gesprekken zijn ook mogelijk op een neutrale locatie en in de avonduren.

Jullie scheiding samen regelen met de mediator in Woerden: hoe werkt dat?

De eerste stap is een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie thuis. Hierin wordt besproken wat ik voor jullie kan betekenen, wordt de werkwijze scheiden in 7 stappen uitgelegd en wordt het all-in tarief besproken (dit zijn de totale kosten voor de scheiding). Hoe ziet de volledige dienstverlening eruit wanneer jullie kiezen voor mediation?

 • Stap voor stap worden alle zaken met jullie doorgenomen die voor jullie relevant zijn. Denk aan een eigen woning, financiën, vermogen, leningen, inboedel en pensioen. De voor en tegens van keuzes worden besproken en afspraken worden gemaakt. Deze worden voor jullie vastgelegd in een scheidingsconvenant.
 • Een alimentatieberekening wordt voor jullie verzorgd. Deze is de basis voor het bespreken van de alimentatie. Denk aan zowel de hoogte als de duur van de alimentatie.
 • Bij kinderen worden er samen met jullie passende afspraken gemaakt over hen. Deze worden vastgelegd in een ouderschapsplan.
 • De juridische afhandeling is schriftelijk, aangezien het een gezamenlijk verzoek is. Jullie hoeven niet zelf naar de rechtbank.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat kan mediation voor jullie betekenen?

Wat kan mediation voor jullie betekenen en wat is er nodig voor het slagen van mediation?

 • Bij het samen regelen van de scheiding is het van belang dat jullie bereid zijn elkaar de nieuwe stap te gunnen. Dat houdt in dat jullie in staat moeten zijn om verschillen te overbruggen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende meningen over de inboedel of de invulling van het ouderschapsplan. In dit proces worden jullie ondersteund. Met jullie beiden wordt besproken waarom jullie bepaalde opvattingen hebben. Samen met jullie wordt er gezocht naar een oplossing die voor jullie beiden goed is.
 • Zaken die urgent zijn worden besproken en er wordt gezorgd voor snel duidelijkheid. Denk aan de mogelijkheden van de eigen woning bij de scheiding. Kan één van jullie in de woning blijven? Hoe gaat de nieuwe woonsituatie eruit zien?
 • Er wordt voor gezorgd dat zaken gecheckt worden bij jullie en dat er geen overhaaste beslissingen worden genomen op basis van emoties. Denk aan schuldgevoel of boosheid.
 • Jullie worden goed geïnformeerd over de wettelijke kaders en er wordt met jullie meegedacht wat past in jullie situatie. Is het bijvoorbeeld nodig dat de partneralimentatie aangepast wordt, om het mogelijk te maken dat één van beiden in de woning kan blijven.
 • Je voorkomt een vechtscheiding, omdat je in gesprek blijft met elkaar en rekening met elkaar houdt.

Wat houdt goede hulp bij jullie scheiding in?

Zorg voor goede hulp bij jullie scheiding. Professionele én deskundige hulp zorgt ervoor dat je de juiste keuzes kunt maken, omdat je goed geïnformeerd bent én omdat er met je mee wordt meegedacht. De leidraad is: wat past in jullie situatie? Wat is er mogelijk en hoe kun je allebei zo goed mogelijk verder? Als je samen kinderen hebt betekent dit samen goed verder kunnen als ouders.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik ben zeer tevreden over de tijd die genomen is om alles uit te leggen en te bespreken. Zakelijk maar zeker ook met oog voor het menselijke aspect. Meedenkend met beide partijen op een neutrale wijze.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Ellen jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gaan door en bieden naast gesprekken bij jullie thuis ook videobellen aan

Ga naar: