Mediator Purmerend

Mediator Anne Marie Baud

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302994

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heiloo, Uitgeest, Velsen en Zandvoort

Mediation bij scheiding biedt juridische ondersteuning, maar ook is de gevoelsmatige kant van groot belang. Allerhande emoties, onzekerheid, verdriet, angst voor de toekomst, kunnen langskomen. Bepaald niet gemakkelijk om dan gesprekken te moeten voeren, best fijn om daar hulp bij te krijgen. Die kan ik jullie bieden.

Voor jullie komt er rust en overzicht

Voorop staat dat ik de rust bewaar, ook als het gesprek verhit raakt. Emoties die opspelen geven je vaak het gevoel dat je het overzicht kwijtraakt. Dat overzicht houd ik voor je vast, ik weet waar we naar toe gaan en neem jullie mee.

Vriendelijk, zorgvuldig en voortvarend

Ik benoem op een neutrale, maar duidelijke manier wat ik tussen jullie zie gebeuren in de gesprekken. Ook als dat confronterend voor jullie is. Als jullie blijven hangen in een patroon, of niet verder komen, kom ik tussenbeide en kan ik zonodig streng uit de hoek komen. Altijd met zorgvuldige aandacht voor jullie allebei.

Oplossingen die voor jullie beiden werken

In mediation is er aandacht voor jullie allebei. We zoeken naar oplossingen die voor jullie beiden passend zijn. Emoties en persoonlijke geraaktheid maken het soms lastig om stil te staan bij wat voor de ander acceptabel zou zijn. Terwijl dat toch de beste manier is om een oplossing of afspraak te bereiken die voor beiden haalbaar is.

Ik vind het heel motiverend om jullie daarbij te kunnen helpen, de communicatie op gang te brengen. Tijdens de scheiding is het vaak moeilijk om met de ander mee te denken, terwijl het juist zo belangrijk is om voor de toekomst de communicatie te behouden, zeker als er kinderen in het spel zijn. Verschillen in persoonlijkheid die tijdens huwelijk niet zo opvielen, of juist leuk waren, worden bij de scheiding vaak een struikelblok in het gesprek.

Mijn doel als mediator is om jullie zoveel als mogelijk te helpen met het herkennen van jullie patronen en rode knoppen, om zo het praten met elkaar wat makkelijker te maken. Zodat uiteindelijk gedeelde afspraken gemaakt kunnen worden, onder eigen regie.

Kinderen kunnen rake dingen zeggen

Niets is zo belangrijk als het helpen van kinderen bij het verwerken van de scheiding. In het mediation traject is het mogelijk dat ik een gesprek met kinderen heb. Ik zie in zulke gesprekken vaak hoe goed kinderen kunnen verwoorden wat ze voelen, zien of willen. En hoe het ze oplucht om het vrijuit te kunnen zeggen, zonder bang te zijn een van de ouders te kwetsen.

Vragen?

Heb je een vraag of willen jullie graag dat ik langskom voor een kennismakingsgesprek? Bel of mail mij gerust. Ik sta graag voor jullie klaar.

“Ook de juridische kant van jullie scheiding is bij mij in goede handen. Als jurist zorg ik ervoor dat jullie scheidingsdocumenten perfect in orde zijn, en dat voor jullie glashelder is wat er precies in staat. En samen denken we alle “als… dan…” situaties goed door, om jullie afspraken helemaal toekomst-proof te maken.”

Over mij

Werken als mediator en blijven bijleren en ontwikkelen zijn mijn grootste drijfveren. Als tegenhanger lees ik graag jeugdboeken en zwem ik in koud water. Zo houd ik de hersens fris en het hoofd koel!

Ervaring

MfN familiemediator en arbeidsmediator, geregistreerd sinds 2012. Voorheen, in mijn werk als jurist in het bedrijfsleven was ik vaak bezig met opbouwen van claims voor één partij in een conflict.

In mijn vrijwilligerswerk in schoolbesturen en buurtbemiddeling zag ik dat er in gezamenlijkheid betere oplossingen komen. Daarom ben ik gestopt als jurist en heb ik van mediation mijn werk gemaakt. Tot grote tevredenheid!

 

Wat klanten over mij zeggen

“Goed en op een menselijke manier met respect voor je gevoelens toch snel en eerlijk geholpen.” – Frans uit Haarlem

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.