mediator Amersfoort

Mediator Anniek Drenth

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302989

mediator kaart AnniekIk kom bij jullie thuis in o.a. Amersfoort, Bilthoven, Doorn, Leusden, Soest, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Jullie gaan, met mijn begeleiding, in goed overleg proberen om samen tot afspraken te komen. Jullie bepalen hierbij zelf de richting en het tempo. De onderlinge relatie komt op deze manier niet verder onder druk te staan. Zeker als er kinderen in het spel zijn is dit van groot belang.

Hoe kom je samen tot goede afspraken?

Alle onderwerpen komen aan bod! Denk hierbij aan de woning, alimentatie, het pensioen, de verdeling van de (in)boedel etc. Ik zie het als taak jullie op een juiste, onpartijdige en neutrale manier hierin te begeleiden en te informeren.

Je krijgt goede informatie

Door mijn achtergrond in het familierecht en de financiële dienstverlening ben ik op de hoogte van de financiële, fiscale en juridische stappen en consequenties. Ik zorg ervoor dat jullie goed worden geïnformeerd over de mogelijkheden.

Het uiteindelijke doel is de relatie in goed overleg af te sluiten. Jullie krijgen een overzichtelijk en duidelijk convenant met hierin al jullie afsprak

Ieder kind heeft recht op contact met beide ouders

Ook voor jullie kinderen verandert er veel na de scheiding. Omdat ieder kind recht heeft op een veilige haven na de scheiding zal ik hier samen met jullie veel aandacht aan besteden.

Jullie nemen met de scheiding afscheid van elkaar als partner maar jullie blijven samen verantwoordelijk voor de kinderen.

Waaruit bestaat een goed ouderschapsplan?

Ouders die uit elkaar gaan, dus ook samenwoners met minderjarige kinderen en gezamenlijk gezag, zullen altijd door de kinderen met elkaar verbonden blijven. Het is belangrijk goede afspraken te maken over bijvoorbeeld de verdeling van de zorg en het hoofdverblijf van de kinderen. Maar ook afspraken met betrekking tot het uitwisselen van informatie moeten worden gemaakt. Al deze afspraken worden vastgelegd in het (verplichte) ouderschapsplan.

Er wordt bij de beoordeling door de rechtbank altijd op gelet of jullie met de kinderen hebben overlegd en of zij hun wensen en voorkeuren hebben kunnen aangeven. Ik vind het erg belangrijk om hier met jullie aandacht aan te besteden en eventueel met de kinderen aan tafel naar hun wensen te luisteren.

Ik help jullie graag!

Jullie kunnen rekenen op een neutrale en onpartijdige begeleiding tijdens het proces.

Mijn werkwijze is gestructureerd, zorgvuldig, professioneel en concreet.  Er is voldoende aandacht en ruimte voor emoties en jullie bepalen zelf het tempo. Van mijn cliënten krijg ik onder andere terug dat ik goed in staat ben hun vragen duidelijk te beantwoorden en dat ik helderheid kan verschaffen over het hele proces van echtscheiding maar ook inhoudelijk goede toelichting kan geven.

Mijn missie is jullie zo te begeleiden dat jullie straks beiden klaar zijn om een nieuwe start te maken.

“Trouwen doe je samen, waarom dan niet samen scheiden? De beslissing om de relatie te beëindigen brengt vaak onzekerheid, boosheid en vooral veel verdriet met zich mee. Het is moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Ik help jullie om overzicht te krijgen en begeleid jullie stap voor stap door het hele proces heen.”

Over mij

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden op de golfbaan. Ook hou ik ervan om lange wandelingen te maken met onze twee honden. Ik ben een enorme liefhebber van een museumbezoek en ik breng mijn vrije tijd graag door met familie en vrienden.

Ervaring

Ik ben MfN-registermediator en familiemediator en ik heb al veel stellen mogen begeleiden tijdens hun echtscheidingsproces. Mijn achtergrond ligt in de financiële dienstverlening. Tevens heb ik personen- en familierecht gedaan waardoor ik beschik over genoeg juridische kennis.

 

Wat klanten over mij zeggen

“Concrete hulp gehad, waarbij nauwkeurig en gedetailleerd afspraken konden worden gemaakt. We zijn op professionele wijze en doelgericht begeleid in het formuleren van intenties, wensen en afspraken.” – I. uit Utrechtse Heuvelrug

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.