Claudia Wieringa scheidingsmediator

Wie is Claudia Wieringa?

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302997

Bij mediation gaan emoties en verstand hand in hand. Beide zijn nodig om een goed mediation traject te doorlopen én om tot afspraken te komen, waarmee jullie het beide eens zijn, ook als je over een aantal jaar hierop terugkijkt.

Wanneer je gaat scheiden komt er veel op je af, zal je mogelijk veel vragen hebben, mogelijkheden willen onderzoeken om goed uit elkaar te kunnen gaan. Voor jezelf, voor jullie samen en voor kinderen die er eventueel zijn. Ik begeleid jullie stap voor stap door het proces, stel vragen en laat jullie in gesprek gaan met elkaar.

Ieder zit in zijn eigen proces en in zijn emotie en het is goed om deze met elkaar te delen, hoe lastig of confronterend ook. Door elkaar mee te nemen en inzichtelijk te maken waar je zit in het proces, wat je denkt en voelt, kan dat de ander helpen en dat draagt bij aan een goed verloop van het proces. Dat klinkt lastig en dat kan het ook zijn. Daarom begeleid ik jullie ook bij dit deel van de mediation.

Gezamenlijk maken jullie eigen afspraken die ik voor jullie vastleg in het convenant en eventueel ouderschapsplan. Hierbij let ik erop dat de juridische en financiële aspecten besproken worden, alsook dat de afspraken rationele keuzes zijn. Emotionele afspraken zijn namelijk niet de beste basis om afspraken voor de lange termijn te maken.

Het ouderschapsplan is een apart document waarin afspraken rondom de kinderen vastgelegd worden. Een belangrijk moment om goed bij stil te staan en de tijd te nemen om vooruit te denken. Ik begeleid jullie om goede afspraken te maken die voor beiden en de kinderen goed werken en om onduidelijkheid, of eventuele ergernissen of anderszins te verminderen of te voorkomen.

Hierbij is er ook ruimte om de kinderen te vragen naar hun ideeën, wensen en wat zij belangrijk vinden. Dat kan bijvoorbeeld door een kindgesprek waarbij de kinderen mij mogen vertellen hoe ze zich voelen, wat ze zouden willen en hoe het met ze gaat. Uiteraard gaat dit in overleg met jullie als ouders van de kinderen en is dit afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

Om tot een goede werking van het convenant en ouderschapsplan te kunnen komen is met elkaar blijven communiceren erg belangrijk. Jullie relatie verandert net als de rolverdeling die jullie mogelijk hadden, of wat je ooit aantrekkelijk vond is nu juist vervelend en belemmert de communicatie. Daar zal een andere modus gevonden moeten gaan worden.

Als mediator kan ik jullie hierin begeleiden, om vooruit te blijven kijken, het gezamenlijke belang voor ogen te blijven houden en om lange termijn afspraken met elkaar te kunnen maken.

“Er is ook een apart kindgesprek mogelijk, waarbij de kinderen mij mogen vertellen hoe ze zich voelen, wat ze zouden willen en hoe het met ze gaat.”

Over mij

Samen met mijn man Peter en onze 2 dochters wonen we alweer jaren in Zaandam. In mijn vrije tijd wandel ik veel met onze Sam, een jonge goldendoodle pup. Als vrijwilliger ben ik betrokken bij onze lokale hockeyclub als bestuurslid jeugd. Druk én heel leuk om te doen! Ondanks dat ik zelf maar 1 jaar heb gehockeyd hebben mijn man en beide dochters het hockeyvirus gekregen en zijn we veelvuldig op de hockeyvelden te vinden.

Ervaring

Ik ben van algemeen mediator nu opgeleid tot MfN family mediator. Goed luisteren naar beide partijen en kijken naar wat en hóe iets gezegd wordt draagt bij aan inzicht geven in partijen hun emoties. Heel mooi om te zien dat hierdoor gesprekken vervolgens soepeler verlopen en relatief eenvoudig goede afspraken gemaakt kunnen worden.

Wat klanten over mij zeggen

“Goed en deskundig. Vond het gemoedelijk en geduldig. Claudia nam de tijd en netjes afgehandeld tot tevredenheid van ons tweetjes. Dankjewel.” – Klaas uit Abbekerk

Wat klanten over mij zeggen

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Aalsmeer, Alkmaar, Beemster, Edam-Volendam, Haarlem, Haarlemmermeer, Hoofddorp, Landsmeer, Nieuw-Vennep, Oostzaan, Purmerend, Uithoorn, Velsen, Waterland, Wormerland en Zaanstad.

Afspraken zijn zowel overdag als in de avonduren mogelijk. Ook is het mogelijk op een neutrale lokatie af te spreken.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen