mediator Zwolle

Ileana Keijl

Neem direct contact op met Ileana Keijl: 085 1302999 of mail mij

Ileana KeijlIk kom bij jullie thuis in o.a. Apeldoorn, Hardenberg, Harderwijk, Kampen en Zwolle

Ik heb veel ervaring op gedaan met het voeren van gesprekken met mensen die in een situatie zaten die op dat moment onwenselijk voor hen was. Zo is het vaak met een echtscheiding ook. Vaak lopen er verschillende emoties door elkaar heen. Boosheid, teleurstelling, verdriet, angst voor de toekomst of schuldgevoelens.

Jullie stoppen elkaars partner te zijn, maar blijven samen de ouders van jullie kinderen. De ouderrol zal je na je scheiding opnieuw gaan invullen en afspraken over de zorg en opvoeding leg je vast in het ouderschapsplan.  Het is belangrijk om kinderen duidelijk te maken dat zij niet de oorzaak zijn van jullie scheiding.

Wees duidelijk in de communicatie, sta open voor vragen, maar bedenk dat de gesprekken moeten aansluiten bij het niveau van het kind. Kwaadspreken over de andere ouder maakt dat de situatie onveilig wordt voor een kind in een toch al onzekere periode.  Van mij kunnen jullie verwachten dat ik samen met jullie goede afspraken maak over jullie kinderen, met jullie meedenk en altijd de belangen van de kinderen voorop zet.

Degene die het initiatief neemt tot de scheiding, is vaak al veel verder in het verwerkingsproces. Voor degene die de scheidingsmelding te horen krijgt, staat zijn/haar wereld vaak op zijn kop.  Ik vind het van belang dat mensen elkaars vragen beantwoorden en elkaars verhaal horen als daar behoefte aan is. Wat jullie samen hebben gehad is niet meer, maar het is jammer als je daardoor verbitterd in het leven komt te staan. Het zal je ook belemmeren om je eigen leven opnieuw richting te gaan geven.

Ik denk echter wel dat het van belang is dat je niet in hun emotie blijft hangen. Hetgeen wat uitgesproken is, moet niet steeds opnieuw ter sprake komen. Er moet ruimte voor zijn, maar je moet ook door. Voor jezelf, voor je kinderen en om ervoor te zorgen dat het proces van de echtscheiding soepel verloopt.

Zoek steun bij mensen in je omgeving, blijf goed voor jezelf zorgen en geef het aan als je liever bepaalde onderwerpen een andere keer bespreekt, omdat je emotie de boventoon voert.

Ik ben als mediator gespreksleider, maar neem zelf geen enkele beslissing. Het is de bedoeling dat jullie een eigen standpunt in nemen over alle gespreksonderwerpen die we doorlopen. Als mediator kan ik informeren over verschillende opties en ik kan meedenken in bepaalde vraagstukken, maar jullie bepalen helemaal zelf over datgene wat vastgelegd moet worden.

Op het moment dat gespreksonderwerpen vastlopen, is het mijn rol om erachter te komen waarom er geen overeenstemming kan ontstaan. Soms is er een onderliggende reden om voet bij stuk te houden, terwijl die reden voor de ander misschien helemaal niet duidelijk is.  Het is belangrijk om dat “onderliggende” boven tafel te krijgen, zodat de communicatie open en duidelijk blijft.

Je kunt mij bellen als je een afspraak wilt maken voor een vrijblijvend en informatief kennismakingsgesprek.

“Als mediator nodig ik jullie uit om kenbaar te maken welke gevoelens er bij je spelen. Opgekropte emoties kunnen een obstakel vormen in het scheidingsproces. Het staat het maken van bewuste keuzes vaak in de weg.”

Over mij

In mijn vrije tijd lees ik en ga ik graag uit eten. Ik word blij van het voetbalstadion en ben dol op poezen. Ik ben getrouwd en heb 4 thuiswonende kinderen en als die ook allemaal aangemoedigd moeten worden tijdens hun sportwedstrijden, dan zijn mijn dagen al snel gevuld!

Ervaring

Ik ben MfN geregistreerd mediator en ik ben onder andere werkzaam geweest in de justitiële hulpverlening. Jullie kunnen van mij een directe en open communicatie verwachten. Ik geloof dat een respectvolle benadering van de ander de basis is voor een constructief gesprek. Ik sta voor een praktische insteek, waarbij oog is voor jullie emoties en de ruimte deze bespreekbaar te maken.

 

Wat klanten over mij zeggen

“Prima hulp en snelle service.” – Yvet uit Heino

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht!
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen