mediator Den Haag

Mediator Jolanda Hoogvliet

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302991

Ik kom als mediator bij jullie thuis in o.a. ‘s-Gravenzande, Den Haag, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Naaldwijk, Noordwijk, Voorschoten, Wassenaar en Wateringen.

Jullie zijn samen getrouwd, waarom niet samen scheiden? Een oplossing waar jullie beide achter staan verdient altijd de voorkeur boven een vechtscheiding. Denk bijvoorbeeld aan het financiële plaatje of aan een rechter die beslist over jullie kinderen. Kiezen voor mediation is een eerste stap in de juiste richting. Daarbij ondersteun ik jullie graag.

Tijdens een scheiding zijn er tal van emotionele, maar ook onzekere momenten. Bijvoorbeeld ‘Waar ga ik straks wonen?’ of ‘Hoe moet het nu verder met de kinderen?’ Veel vragen waar ik jullie zeker mee kan helpen. Omdat er al zoveel emoties en vragen zijn, is het fijn te weten dat ik als jullie mediator jullie middels een aantal gesprekken kan ontzorgen.

Na afloop hebben jullie een convenant en een ouderschapsplan waar zowel jullie, maar ook de kinderen zich senang bij voelen. Alle onderwerpen zijn aan bod gekomen en goed doorgenomen. Voors en tegens zijn op een rijtje gezet en binnen het wettelijk kader is er gekeken wat de beste oplossing is voor jullie.

Tijdens de gesprekken met mij als mediator wordt er niet alleen gekeken naar alles wat er geregeld dient te worden, maar wordt er ook gesproken over de pijnpunten bij beide. Inzicht krijgen in de gevoelens bij de ander is een moeilijk proces, maar zorgt wel voor meer wederzijds begrip. Dit betekent dat jullie afspraken kunnen maken met elkaar richting toekomst én er een wederzijds vertrouwen blijft.

Tijdens de gesprekken is mijn rol onder andere ervoor te zorgen dat de communicatie open en eerlijk verloopt, ook als jullie er samen even niet uitkomen. Nu jullie hebben besloten om samen te scheiden, is er ook ruimte om hier sterker uit te komen.

Als er kinderen betrokken zijn bij een scheiding is dat vaak extra moeilijk. Jullie als ouders willen het beste voor de kinderen, maar kunnen het in een scheidingsproces soms moeilijk over dingen eens worden. Scheiden heeft een enorm impact op kinderen, zorg ervoor dat jullie de kinderen niet belasten met jullie (scheidings-)zorgen en laat hen vooral kind blijven.

Als mediator bied ik een kindgesprek aan bij een echtscheiding, als jullie daarvan gebruik willen maken, praat ik graag met hen. Zo kunnen kinderen praten over hun gevoelens, zonder in een loyaliteitsconflict te komen.

“In de gesprekken ga ik met jullie beiden bepalen wat de basis is. Wat hebben jullie samen, zowel in de plus als in de min? Volgende stap is afspraken met elkaar maken en zo het totale plaatje in te vullen.”

Over mij

In mijn vrije tijd lees, wandel en fiets ik graag. Verder vind ik het heerlijk om op reis te gaan, het liefst naar een plek waar ik nog niet eerder ben geweest.

Ervaring

Door mijn achtergrond als HR manager heb ik de afgelopen jaren vele gesprekken met mensen gevoerd. Ondanks dat dit regelmatig heftige en/of emotionele gesprekken waren, kijk ik hier met een goed gevoel op terug. Het is fijn om iets voor mensen te kunnen betekenen. Daarnaast breng ik een stuk financiële en juridische kennis mee en ga ik gestructureerd te werk. Als MfN mediator ben ik neutraal en denk ik met jullie mee in de oplossingen die jullie aandragen. Onthoud dat binnen de juridische lijnen jullie samen alle mogelijke afspraken kunnen maken.

 

Wat klanten over mij zeggen

“Wij hadden redelijk spoed en hierin werd meegedacht en proces voortvarend aangepakt. Heel prettig dat afspraken flexibel gemaakt konden worden en ook in de avonduren.”- Jenny uit Kwintsheul

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen