Laury de Vries

Laury de Vries

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302999 of mail mij

Laury de VriesIk kom bij jullie thuis o.a. in Assen, Groningen, Stadskanaal, Veendam en Winschoten

Eén van mijn belangrijkste taken is het brengen van rust en overzicht in een voor jullie hectische en vaak ook emotionele periode. Ik loop vooraf met jullie het hele scheidingsproces door. Welke stappen moeten worden gezet, welke beslissingen moeten jullie gaan nemen?

Jullie worden stap voor stap begeleid zodat jullie over al deze belangrijke onderwerpen beslissingen kunnen nemen. Denk hierbij aan de zorgverdeling voor jullie kinderen, kinder- en partneralimentatie, financiële afspraken ten aanzien van de woning en het pensioen.

Hoe gaat het met jullie kinderen, weten ze al van de scheiding, hoe hebben ze gereageerd? Of kan ik met jullie meedenken over hoe ze te vertellen over de scheiding? Ik check of jullie beslissingen in het belang zijn van jullie kinderen. Daarnaast heb ik soms gesprekken met jullie kinderen. Het is voor een kind soms makkelijker om aan een buitenstaander te vertellen waar hij/zij zich zorgen over maakt en wat hij/zij wil. Een kind blijft altijd loyaal, en wil niet kiezen tussen ouders. Ik vind het heel belangrijk dat jullie als ouders je hiervan bewust bent.

Ik ben echtscheidingsmediator omdat ik het verschil kan maken voor jullie in een vaak moeilijke periode in jullie leven. Ik kan jullie helpen de relatie zo goed mogelijk af te sluiten en verder te gaan, zonder elkaar, maar ook met elkaar als ouders. Dat geeft mij voldoening en energie, ook al zijn de gesprekken soms moeizaam en emotioneel.

Naar de ander luisteren, horen wat hij of zij echt belangrijk vindt, erkenning en waardering geven. Het is wat ik doe ik de gesprekken, en waar ik jullie toe aanspoor. Zodat er weer ruimte ontstaat om allebei verder te kunnen gaan, met respect voor elkaar.

Graag ontmoet ik jullie dan ook in een (kosteloos) kennismakingsgesprek om jullie situatie te bespreken, inventariseren wat jullie nodig hebben en wat jullie uitgangspunten zijn.

“Om goede beslissingen te kunnen nemen, is het cruciaal dat jullie over de juiste informatie beschikken. Jullie mogen afwijken van de wet, keuzes maken die passen bij jullie persoonlijke situatie. Ik informeer jullie over de consequenties van deze keuzes.”

Over mij

Toen mijn dochter, inmiddels bijna vijftien, nog heel klein was ben ik gescheiden van haar vader. In de beginjaren na de scheiding was het vaak moeilijk en emotioneel om te overleggen en afspraken te maken. Maar we zijn er altijd in geslaagd om haar belang bovenaan te zetten. Inmiddels kan ik zeggen dat we bevriend zijn, en een goeie relatie als ouders met elkaar hebben. Ik weet hoe het is om te scheiden, en waar jullie doorheen gaan. Dit helpt mij om mijn werk nog beter te kunnen doen.

Ervaring

Als jurist heb ik jarenlange ervaring binnen de gemeentelijke overheid als adviseur, en heb daarnaast veel trainingen mogen verzorgen op het gebied van communicatie en effectiviteit (onder meer Covey). Als mediator en coach heb ik de afgelopen jaren veel mensen begeleid in voor hen lastige periodes, onder meer in burenruzies en arbeidsconflicten, teamtrajecten.

Wat klanten over mij zeggen

“Alles precies opgelost hoe wij het op papier wilden hebben,er werd goed naar ons geluisterd,en in moeilijke periode konden we altijd terecht. Dus een dikke aanrader voor iedereen die een mediator nodig heeft.” – Ricardo uit Hoogezand

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht!
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen