Koog aan de Zaan

Mediator Koog aan de Zaan

Neem direct contact op met Mellanie Egberts: 085 1302984

Zijn jullie op zoek naar een mediator in Koog aan de Zaan?

Ik ben Mellanie Egberts en als mediator sta ik jullie bij gedurende de hele scheiding

Ik kom bij jullie thuis in Koog aan de Zaan en omgeving. Mediation gesprekken zijn zowel overdag als in de avonduren mogelijk.

Wat zijn de voordelen van een mediator in Koog aan de Zaan?

Als je gaat scheiden, kun je ervoor kiezen om een advocaat in te schakelen of een gezamenlijke mediator. Wat zijn de voordelen van een mediator in Koog aan de Zaan?

 • Ik ben er voor jullie beiden; de belangen van jullie allebei worden behartigd. We bespreken samen welke oplossingen in jullie situatie het beste past.
 • Er wordt afgestemd op jullie beiden, in zowel het tempo als waar jullie staan in het scheidingsproces. Eén van jullie kan bijvoorbeeld de knoop hebben doorgehakt en verder zijn dan de ander.
 • Het mediation proces loopt vaak soepeler en sneller dan een juridische procedure via advocaten.
 • Omdat je in de mediation gesprekken allebei aan tafel zit, is er minder kans dat je tegenover elkaar komt te staan.
 • Jullie komen vaak sneller tot oplossingen, hierdoor verloopt de scheidingsprocedure meestal voorspoediger.
 • De kosten van mediation zijn beduidend lager dan elk een advocaat inschakelen.

Hoe ziet de echtscheidingsprocedure eruit met de mediator Koog aan de Zaan?

Na een kosteloos kennismakingsgesprek met jullie beiden, waarin we jullie situatie, mijn dienstverlening en het all-in tarief bespreken, volgen de volgende stappen (onze hele werkwijze is scheiden in 7 stappen):

 • Samen zetten we alle zaken op een rijtje die besproken en geregeld moeten worden en deze bespreken we stap voor stap. Denk aan een goede verdeling van de financiën bij de scheiding, een alimentatieberekening en wat is er mogelijk in jullie woonsituatie. Is er een eigen woning dan bespreken we de opties van de woning bij de scheiding. Door onze samenwerking met Hypotheek Visie kunnen we snel zorgen voor duidelijkheid.
 • Hebben jullie kinderen? Dan leggen we alle afspraken vast in het ouderschapsplan. Zo is er duidelijk en rust, ook spreken we af hoe jullie hier mee verder kunnen, als bijvoorbeeld kinderen ouder worden, hoe pas je dan zaken aan. Het is daarnaast mogelijk dat ik apart kinderen spreek in een kindgesprek, zo kunnen zij ook hun ideeën kwijt.
 • De afwikkeling bij de rechtbank wordt voor jullie verzorgd.

Mediation Koog aan de Zaan: hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

De mediator Koog aan de Zaan ondersteunt en ontzorgt je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in de regio Koog aan de Zaan. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Je partner geeft aan dat hij of zij wil gaan scheiden

Als je gaat trouwen is dat nooit met de intentie om te gaan scheiden. Toch scheidt 1 op de 3 stellen. Vaak is één van de partners die het initiatief heeft genomen om uit elkaar te gaan. Hij of zij heeft er al wat langer over nagedacht en is al wat verder in zijn of haar emotie dan de ander. Inzicht in dit proces, het zogenaamde rouwproces of acceptatieproces, helpt om te begrijpen hoe de andere reageert of acteert. Het geeft ook ruimte om te laten zien dat je beide door hetzelfde emotionele proces lopen, ieder in zijn of haar eigen tempo.

Binnen mediation geef ik hiervoor de ruimte die nodig is, met als doel dat jullie in gesprek gaan en blijven met elkaar. Want er zal in overleg veel geregeld, besproken en afgesproken moeten gaan worden. Ik begeleid jullie door dit proces op een gestructureerde manier, zodat alle onderwerpen rondom jullie scheiding besproken en vastgelegd worden.

Door alle praktische en juridische zaken goed te hebben besproken en vastgelegd én aandacht te besteden aan de emotionele impact van de scheiding, leg je een zo goed mogelijk basis voor de toekomst. Zodat je allebei goed verder kunt.

Wat klanten over mij zeggen

“Een scheiding is een ingrijpend en emotioneel proces. Als daarnaast de situatie ook nog eens complex is en vele variabelen kent, is de rol van een onafhankelijke mediator essentieel gebleken. De persoonlijke en begripvolle houding naar alle partijen heeft daar zeker toe bijgedragen.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen