mediator Maasgouw

Mediator Maasgouw

Neem direct contact op met Wilco Smeets: 085 1302988

Als mediator in Maasgouw zorg ik voor persoonlijke & deskundige hulp bij de hele scheiding.

Jullie kunnen verwachten dat de scheiding goed en zorgvuldig geregeld wordt, zodat je allebei zo goed mogelijk verder kunt.

Als mediator in Maasgouw kom ik bij jullie thuis in Heel, Maasbracht en Thorn. Gesprekken kunnen zowel overdag als s’avonds plaatsvinden en zijn altijd met jullie beiden.

De scheiding van A tot Z geregeld met mediation Maasgouw

Met scheiden in 7 stappen wordt de scheiding volledig afgerond. Je betaalt hiervoor een all-in tarief en je kunt hiervoor verwachten:

  • Alle praktische zaken worden besproken. Het wettelijke kader is hierbij het uitgangspunt en daarbinnen wordt gekeken wat er bij jullie past. Zoals: wat is een goede verdeling van de financiën en pensioen, wat te doen met de huur- of koopwoning bij scheiding en hoe zit het met alimentatie? Over jullie woonsituatie wordt er snel gezorgd voor duidelijkheid. Bij minderjarige kinderen komt er een ouderschapsplan.
  • Als scheidingsbemiddelaar is ook de juridische afwikkeling bij mij in goede handen en deze wordt dan ook verzorgd.

Resolve Visie mediation Maasgouw:

  • Gratis kennis­makingsgesprek
  • Gesprekken bij jullie thuis
  • Binnen 1 week een afspraak
  • Snel duidelijkheid over de woning
  • Gesprek met kinderen
  • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Vragen over mediation Maasgouw

Wat zijn voordelen van mediation Maasgouw als ik ga scheiden?

Mediation houdt in dat je samen om de tafel gaat met de onafhankelijke mediator. Dit is in plaats van een juridische procedure via advocaten. Het levert jullie gezamenlijk gedragen afspraken op, dit geeft rust én duidelijkheid voor de toekomst. Ook is de procedure met een gezamenlijke mediator goedkoper en sneller dan een procedure via advocaten.

Wij willen scheiden en nu?

Eerste stap is een afspraak met de mediator Maasgouw. Dit kan meestal binnen een paar dagen plaatsvinden en is gewoon bij jullie thuis. Dit gesprek is kosteloos en met jullie samen. Besproken wordt: de dienstverlening, jullie vragen en zorgen en de kosten.

Scheiden….en de kinderen dan?

Voor kinderen is een scheiding natuurlijk ook ingrijpend. Afhankelijk van hun leeftijd en karakter reageren kinderen heel verschillend op de scheiding. In de mediation gesprekken wordt met jullie meegedacht hoe je de kinderen ondersteunt. Ook worden samen met de mediator Maasgouw goede afspraken gemaakt, deze komen in het ouderschapsplan.

Hoeveel kinderalimentatie krijg ik of moet ik betalen?

De mediator Maasgouw maakt een alimentatieberekening, deze is de richtlijn voor het afspreken van een passende kinderalimentatie. Afspraken over de hoogte en duur van de kinderalimentatie wordt door de mediator vastgelegd in het ouderschapsplan.

Welke kosten betaal ik bij een scheiding?

De kosten voor de hele scheiding zijn afhankelijk van 2 factoren: wat moet er precies geregeld worden én hoe snel komen jullie tot overeenstemming. De mediator Maasgouw bespreekt met jullie in het kennismakingsgesprek het all-in tarief voor de hele mediation. Dit is inclusief de juridische afwikkeling.

Onze mediator in Maasgouw ondersteunt en ontzorgt je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in Maasgouw. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Extra aandacht voor kinderen bij de scheiding

Hebben jullie kinderen? Dan wil je uiteraard voorkomen dat zij schade ondervinden van de scheiding en dat er goede afspraken komen. Samen worden dan ook passende afspraken over hen gemaakt, zoals over de zorgverdeling en invulling van vakanties. Deze afspraken komen in een ouderschapsplan.

Ook is het mogelijk (als kinderen dit zelf willen) dat ik als scheidingsmediator apart met ze spreek in een kindgesprek. Zo kunnen zij, zonder dat ze in een loyaliteitsconflict komen, aangeven wat zij willen of juist niet willen.

Partneralimentatie: hoe spreek je een bedrag af?

Er wordt eerst gekeken wat de behoefte van de minstverdienende partner is aan de hand van de financiële situatie tijdens het huwelijk / de relatie. Wanneer deze partner zelf inkomen heeft, dan wordt de behoefte aan partneralimentatie lager. Vervolgens wordt berekend hoeveel de meestverdienende partner zou kunnen betalen. Dit is gebaseerd op zijn / haar huidig inkomen of het inkomen in de nabije toekomst.

De uitkomsten worden samen met jullie besproken, zodat er goede afspraken kunnen worden gemaakt. Als partners maken jullie zelf afspraken over de hoogte en de duur van de partneralimentatie. Er kan ook besloten worden om ervan af te zien.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.