Mediator Made

Mediator Made(Drimmelen)

Neem direct contact op met Ron Philippens, MfN mediator Made (Drimmelen): 085 1302980

Regel jullie scheiding goed met behulp van mediation in Made.

Met mediation gaan je samen met mij als onafhankelijke scheidingsbemiddelaar om de tafel, om de scheiding van A tot Z te regelen.

Met mediation onder begeleiding van mij als gezamenlijke mediator, wordt jullie scheiding zorgvuldig geregeld. Zo weet je zeker dat er geen losse eindjes zijn. Ik kom bij jullie thuis in Made en omgeving, zoals Berkel-Enschot, De Reeshof, Drimmelen, Gilze Rijen, Haaren, Hilvarenbeek, Tilburg en Udenhout.

Werkwijze mediation Made

Wat kun je verwachten van mij als mediator in Made? Met scheiden in 7 stappen gaan we stap voor stap jullie scheiding regelen, bestaand uit onder andere:

 • Praktische afspraken. Alle praktische zaken worden doorgenomen. Zoals alimentatie, de woning en inboedel. Ik ondersteun jullie in het maken van duurzame en passende afspraken. Is er een koophuis bij de scheiding? Wij werken samen met de adviseurs van Hypotheek Visie en zo kan er snel duidelijkheid komen over de mogelijkheden.
 • Ouderschapsplan bij kinderen onder de 18 jaar. In het ouderschapsplan komen alle afspraken over kinderen, zoals de zorgverdeling en kinderalimentatie. Voor kinderen is er een apart kindgesprek mogelijk.
 • Schriftelijke afwikkeling rechtbank. Als over alle zaken afspraken zijn vastgelegd volgt de juridische afwikkeling.

Voordelen mediator Resolve Visie Made Drimmelen

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Onze mediators ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in Made en Drimmelen. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Voordelen mediation in Made

Waarom kiezen voor mij als mediator in Made? Wat levert het jullie op en wat kun je verwachten?

 • Als mediator zorg ik voor een juridisch kloppend ouderschapsplan (bij kinderen) en een scheidingsconvenant.
 • Als jullie kiezen voor mediation kies je voor het gezamenlijk verzoek van de scheiding en hoef je niet zelf naar de rechtbank. De rechtbank afwikkeling van de scheiding is schriftelijk.
 • In de mediation gesprekken is er ook aandacht voor jullie onderlinge communicatie en je investeert daarmee in jullie onderlinge relatie. Helemaal van belang als jullie samen ouders blijven.
 • Je betaalt bij mediation voor de hele scheiding een all-in tarief, dit geeft duidelijkheid over de kosten. Ook is een traject via mediation aanzienlijk goedkoper als een traject via advocaten.

Waar gaan jullie kinderen na de scheiding wonen?

Ik merk dat ouders daar vaak al een duidelijk idee over hebben als ik als scheidingsbemiddelaar binnenstap voor het kennismakingsgesprek. Of het de kant van co-ouderschap opgaat of van een weekendregeling of alles er tussenin is vaak al onderwerp geweest van gesprek. De precieze uitwerking van de zorgregeling wordt dan samen met mij tijdens afgestemd, als het tijdens het scheidingstraject het ouderschapsplan wordt besproken.

Bij kleine kinderen of kinderen met bijvoorbeeld autisme of ADHD leeft er bij ouders soms wel twijfel over welk soort omgangsregeling het beste is voor hun kind. Dat bespreken we dan samen aan de hand van hun ervaringen en kennis uit het onderzoeksveld, waarbij ook de wensen van het kind worden meegenomen in het beslissingsproces. Niet omdat het kind mag kiezen (zo maak je ze verantwoordelijk voor hun keuze en raken ze onbedoeld in een loyaliteitsconflict), maar omdat een kind graag meegenomen wil worden in de besluitvorming als het om gezinszaken gaat. Zo voelt het kind zich geen speelbal maar een waardige gesprekspartner. Het leert woorden te geven aan zijn gevoelens en behoeftes en ervaart dat deze er toe doen, en dat is precies waar het kind behoefte aan heeft.

In alle gevallen gaan we samen aan de slag om de beste oplossing te kiezen voor de zorgregeling, voor zover de ouders dat op dat moment kunnen overzien. Ik bied als nazorg aan om het ouderschapsplan bijvoorbeeld na 3 of 6 maanden te evalueren om te bespreken of het plan heeft uitgepakt, zoals de ouders dat hadden bedoeld. Soms wordt de omgangsregeling na een evaluatie herzien, gelet op de praktijk ervaring die de ouders en hun kind/de kinderen inmiddels hebben opgedaan.

Als jullie het niet eens kunnen worden. In het enkele geval dat ouders het echt niet eens kunnen worden waar zij zelf en hun kind/de kinderen zullen gaan wonen en of co-ouderschap of een weekendregeling voor hen passend is, heeft dit vaak te maken met nieuwe partners en/of pijn uit het verleden. Ik laat de ouders dan in de mediation gesprekken aan de hand van Geweldloze Communicatie ‘uitpakken’ waar het hen werkelijk om draait. Zo leren ze elkaars gevoelens en behoeftes kennen rond dit onderwerp én hun ideeën over de belangen van de kinderen zonder tegen elkaar in het harnas te worden gejaagd. Uiteindelijk wordt dan vaak heel helder waar het knelt en daarmee wat een passende zorgregeling zal zijn waar iedereen mee uit de voeten kan.

Wat klanten over mij zeggen

“”Bedankt voor de duidelijkheid, rust en vertrouwen!”
★★★★

“Wij zijn blij dat we de keuze hebben gemaakt om onze scheiding te regelen via Resolve visie. De periode van scheiden is bepaald niet prettig maar door Resolve visie wordt er veel uit handen genomen, zodat je tijd aan jezelf kunt besteden ipv allerlei zaken zelf te moeten regelen.”
★★★★★

Benieuwd of Ron jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen