Marc Rutten

Marc Rutten

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302999 of mail mij

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Arnhem, Boxmeer, Eindhoven, Helmond, Nijmegen, Uden, Veldhoven, Wageningen, Wijchen en Zevenaar

Ik maak zaken voor jullie overzichtelijk in deze chaotische tijd en help jullie bij het nemen van belangrijke beslissingen. We verzamelen alle informatie en punt voor punt gaan we kijken wat er nodig is om de beslissingen te nemen, die voor jullie voor meer zekerheid en duidelijkheid gaan zorgen.

Empathisch betekent voor mij in eerste instantie luisteren. Wat probeert iemand mij duidelijk te maken. In woorden, tussen de regels door en in gevoel.

In mediation is dit o zo belangrijk; proberen naar elkaar toe zo weinig mogelijk te oordelen en te kijken of het lukt om vanuit respect afspraken met elkaar te maken.

Het resultaatgerichte zit in mijn karakter, maar ook heb ik een bedrijfsachtergrond. Meer dan 25 jaar ben ik werkzaam geweest in verschillende financiële rollen binnen het bedrijfsleven. Dat komt ook in de mediations die ik doe erg van pas, omdat daar veel zaken op financieel gebied moeten worden geregeld. Zoals bij een eigen onderneming, huis en hypotheek, verzekeringspolissen, alimentatieberekeningen.

Je gaat bij een echtscheiding een onzekere en intense periode tegemoet. Dan ben je op zoek naar iemand die de rust voor jullie bewaart en vertrouwen uitstraalt.

Dat ben ik. Jullie scheiding is bij mij in vertrouwde handen, enerzijds door mijn kennis en kunde en anderzijds doordat ik altijd de rust zal bewaren en bewaken, zodat we tijdens onze afspraken op tafel kunnen leggen wat besproken moet worden.

Ik zorg voor een veilige omgeving, voor ruimte om emoties als boosheid, verdriet, angst of zorgen er te laten zijn, zonder dat dit consequenties heeft. Dat is belangrijk om bij de kern te komen van wat er werkelijk toe doet in jullie echtscheiding. Het maakt ook dat de beslissingen die jullie nemen, beslissingen zijn die goed blijven voelen.

Duurzaamheid is voor mij één van de kernbegrippen in een mediation. Het zoeken naar oplossingen die voor lange tijd houdbaar zijn. En dat betekent in de praktijk doorzetten. Geen genoegen nemen met een snelle reparatie, maar doorgaan totdat er een oplossing is gevonden voor langere tijd waar beide partijen volmondig ‘ja’ tegen kunnen zeggen. Dat vereist creativiteit, doorzettingsvermogen en het lef om door te blijven vragen.

Voor mediation in het algemeen en echtscheidingen in het bijzonder is het belangrijk dat er gelijkwaardigheid is. En wel op zo’n manier dat beiden de oplossingen die tot stand komen helemaal begrijpen en er volledig achter staan.

Ontbreekt het je wat aan financiële kennis, dan is het mijn taak als mediator om er voor te zorgen dat je toch alle financiële consequenties van de beslissingen doorziet en er achter kunt staan. Als dat betekent dat ik daar extra aandacht aan moet geven, dan doe ik dat met alle zorg en geduld.

Kinderen hebben niet om jullie echtscheiding gevraagd. Ze moeten afwachten wat de consequenties voor ze zullen zijn. Echter, ze hebben ook een stem in het proces. Onderdeel van het werk in mediations kan zijn dat ik met kinderen apart ga zitten, daar waar het veilig is. Hen uitleg wat er gebeurt en wat de intenties van hun ouders zijn. Hen de ruimte geven om te vertellen wat het met hen doet.

Je kunt jullie kinderen niet vaak genoeg zeggen dat zij niet de oorzaak zijn van de scheiding van hun ouders. Dat ze geen keuze hoeven te maken. Dat je niet minder van ze houdt. Vaak zijn dat ook mijn eerste vragen: Wordt er goed gezorgd voor de kinderen? Wat hebben ze nodig? Wat moet er eerst voor hen geregeld worden?

Een (vrijblijvend) gesprek is de eerste stap en daarvoor kom ik graag bij jullie langs. Neem dus gerust contact op of laat een bericht voor me achter en dan plannen we deze op korte termijn in; overdag of s’avonds. Ik hoor dan graag jullie verhaal, geef aan wat ik voor jullie kan betekenen en wat jullie kunnen verwachten.

“Zoveel zaken die voorheen duidelijk voor jullie waren, worden ineens onzeker. Wanneer zie ik de kinderen? Waar kom ik te wonen? Hoe ziet mijn financiële situatie er straks uit?”

Over mij

Ik ben 50 jaar, vader en partner, sociaal, sportief, energiek en heb een positieve instelling. Het mediaten zit me in het bloed en doe ik met hart en ziel en pas ik ook toe in verschillende maatschappelijke en bestuurlijke rollen.

Ervaring

Ik geef jullie het vertrouwen dat jullie scheiding door mij zorgvuldig begeleid wordt;

Ik straal rust uit, heb oog voor wat er in jullie om gaat, zorg ervoor dat jullie gelijkwaardig blijven aan elkaar, ik ben daadkrachtig en onpartijdig en durf de moeilijke vragen te stellen. Door mijn internationale, bedrijfsmatige achtergrond ben ik ook thuis op de financiële vlakken.

 

Wat klanten over mij zeggen

“Marc is rustig, betrouwbaar en deskundig. In de hectische periode, die de echtscheiding met zich meebracht, was hij een rots in de branding. Hij heeft alles keurig geregeld.”- Roeland uit Doetinchem

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen