Mariska Blijsie

Mediator Mariska Blijsie

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302985

mediator Mariska kaartIk kom bij jullie thuis in o.a. Breda, Oosterhout, Raamsdonksveer, Tilburg en Zevenbergen.

De toegevoegde waarde van mediation is dat er snel zaken praktisch worden aangepakt. Hoe zit het met wonen? Waar kun je heen? Samen met jullie zoek ik naar passende oplossingen. In het begin kun je vastzitten en totaal niet weten waar te beginnen. Als de praktische mogelijkheden in kaart worden gebracht, geeft dit ademruimte en perspectief.

Mijn rol als mediator is jullie te informeren, te ondersteunen in jullie communicatie, mee te denken en een kader te scheppen voor de toekomst. Van jullie vraag ik het commitment om te denken in oplossingen die voor iedereen gaan werken.

Als jullie een eigen woning hebben, begeleid ik jullie bij een eventuele overdracht hiervan aan een van beiden. Ik bied jullie aan om mee te gaan naar jullie hypotheekadviseur- of bank dan wel het oriënterend gesprek hiermee goed voor te bereiden. Alle zaken die hierop van invloed zijn worden besproken en afgestemd. Denk bijvoorbeeld aan de waarde van de woning en de invloed van een eventuele partneralimentatie op jullie leencapaciteit. Het uitgangspunt is dat jullie allebei in een passende woonsituatie terechtkomen. In het convenant leg ik alle zaken rondom de woning goed vast.

In jullie communicatie is het van belang dat jullie leren om elkaar vragen te stellen in plaats van elkaar verwijten te maken. Ik zal jullie begeleiden in deze vorm van communicatie, ook wel ‘geweldloze communicatie’ genoemd. Het op een constructieve en gelijkwaardige manier bijdragen aan het mediationproces is een uitdaging waarin ik jullie graag wil begeleiden.

Communicatiepatronen uit jullie huwelijk of samenwoning zullen zich makkelijk herhalen in jullie manier van uit elkaar gaan. Diegene die zich wegcijfert, blijft zich wegcijferen. Dingen die niet bespreekbaar waren, blijven onbespreekbaar. Ervaring leert dat deze patronen diepgeworteld zijn. Het vraagt motivatie en commitment om je hier bewust van te worden en om jullie samenzijn op een goede manier af te sluiten. Mijn begeleiding als onpartijdig mediator biedt hierin ondersteuning. Mijn stijl is hierin is vriendelijk en direct, open en spiegelend.

Het boek ‘Aan Alle Gescheiden Ouders’ van Marsha Pinedo adviseer ik aan ouders als voorbereiding op het maken van het ouderschapsplan. Hierin wordt de scheiding vanuit de beleving van kinderen gezien. Kinderen hebben een eigen logica en een andere ervaringswereld als volwassenen. Het boek geeft je handvatten om de communicatie met je kind op gang te brengen en vorm te geven.

Ik verwijs regelmatig door naar een KIES-coach. Dit is een kindercoach die gespecialiseerd is in scheidingen. Kies leert kinderen om hun eigen plek te leren innemen in scheidingsituaties. De training leert ze hun eigen gevoelens en behoeften belangrijk te maken en te uiten in een periode waarin ouders vaak op zichzelf gericht zijn.

 • Zorg als ouders goed voor jezelf en vertel dat aan je kind. Zo weet jullie kind dat het niet voor jullie hoeft te zorgen.
 • Benadruk dat niemand de schuld heeft van de scheiding, vertel als ouders eenzelfde verhaal.
 • Vertel op een eerlijke maar neutrale manier over de breuk. Zeg bijvoorbeeld: ‘we maken elkaar niet meer gelukkig. We kunnen elkaar niet meer geven wat we nodig hebben en daarom is het beter om niet meer samen te wonen’. Benoem ook dat het goed geweest is en hoe blij jullie zijn dat jullie samen kinderen hebben gekregen.
 • Maak je kind duidelijk dat het niet meer goedkomt en dat hij/zij er niets meer aan kan veranderen.
 • Laat weten dat jullie samen ouders blijven en ook wat er naast alle veranderingen hetzelfde blijft.
 • Maak je kind duidelijk dat jullie er samen voor zullen zorgen dat jullie kind zijn/haar draai weer zal vinden.
 • Geef je kind het gevoel dat hij/zij belangrijk is, dat er voor hem/haar gezorgd wordt en het serieus genomen wordt.
 • Laat het, als het daar oud genoeg voor is, meedenken in praktische zaken die hem/haar aangaan. Dit vraagt een actieve houding van jullie als ouders.
 • Help je kind de praktische consequenties van de scheiding te overzien en te dragen.
 • Spreek geen kwaad over elkaar, maak geen ruzie waar jullie kind bij is.
 • Houd het gesprek met je kind over de aankomende veranderingen gaande.

Ik ben jullie graag van dienst bij een zorgvuldige afwikkeling van jullie scheiding. Bel me gerust als je vragen hebt of een afspraak wilt maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten.

“Mediation bouwt als het ware een solide brug tussen jullie leven samen en het leven daarna, als ex-partners ėn als ouders. Zowel op emotioneel, financieel als praktisch gebied verandert er veel. Mediation biedt structuur en overzicht en geeft jullie de kans om samen goed over dingen na te denken. Samen met de mediator geef je vorm aan de uiteindelijke afspraken.”

Over mij

In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn familie en vrienden. Ik ben getrouwd met Eric-Jan en wij hebben twee studerende dochters Anne-Marie en Christel. Verder wandel en zwem ik graag, houd ik van lezen, mindfulness, mooie films en zing ik bij twee koren.

Ervaring

Mijn achtergrond als MfN geregistreerd mediator bestaat uit mijn ervaring als jurist/advocaat en coach. Als jurist en gewezen advocaat ben ik goed thuis in de juridische kant van scheidingen.

Vanuit mijn coachervaring help ik jullie te communiceren vanuit gelijkwaardigheid zodat jullie samen evenwichtige en passende keuzes kunnen maken. In mediation zijn jullie heer en meester in jullie eigen scheiding. Ik stimuleer reflectie op het eigen gedrag en respect voor de gevoelens en behoeften van beiden.

 

Wat klanten over mij zeggen

“Mariska is zeer betrokken en deskundig en weet alles in goede banen te leiden met oor voor beide partijen. Ik heb haar inmiddels aanbevolen bij een “lotgenoot” – Tony uit Oosterhout

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen