Martine Stavenga

Martine Stavenga

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302999 of mail mij

Martine StavengaIk kom bij jullie thuis in; o.a. Haarlem, Heemskerk, Hoofddorp, Lisse, Zaandam en Zaanstad

Bij scheiding vallen alle zekerheden en vanzelfsprekendheden van het samenzijn weg. De eerste zorgen zijn: Red ik het straks wel met alleen mijn salaris? Hoe gaat dat financieel? Waar ga ik wonen? Wat betekent dit voor de kinderen?

Ik wil graag iets toevoegen in een situatie waar voor alle betrokkenen de vertrouwde wereld uit elkaar valt. Dit doe ik als scheidingsmediator vooral door hulp te bieden bij de praktische financiële kant van de scheiding en in de begeleiding bij het opnieuw verbinden met elkaar als ouders, nadat de partnerschapsrelatie is weggevallen.

Het is mijn ervaring dat veel scheidende stellen zorgvuldig met elkaar omgaan en het samen goed willen regelen voor elkaar en de kinderen. Mijn bemiddeling richt zich dan vooral op het informeren over jullie rechten, plichten en keuzemogelijkheden en het begeleiden van het volledige scheidingsproces.

Het komt ook regelmatig voor dat het vertrouwen in elkaar als partner is weggevallen, of dat de breuk te veel pijn doet om open met elkaar in gesprek te kunnen gaan en goede afspraken te kunnen maken. In die situaties zorg ik eerst voor een veilige setting, waarbij jullie kunnen zeggen wat er gezegd moet worden, waarbij ruimte is voor reflectie en het onder ogen zien wat er is gebeurd. Daarbij is het belangrijk dat jullie allebei de verantwoordelijkheid nemen voor het eigen aandeel in de ontstane situatie.

Pas daarna kan de volgende stap worden gezet: het stapsgewijs samen maken van toekomstbestendige afspraken. Het is mijn taak en doel ervoor te zorgen dat jullie echt naar elkaar luisteren en horen wat de ander zegt. Dat je van elkaar kunt horen hoe de breuk en wat daaraan vooraf is gegaan door de ander wordt ervaren.

Scheiden betekent verlies van jullie partnerschapsrelatie en alles wat daarbij hoort. Bij verlies hoort rouwverwerking. Je krijgt emotioneel een hoop te verduren en wordt daarbij op jezelf teruggeworpen. Het is niet altijd makkelijk om met deze soms zeer verwarrende emoties om te gaan. Begrijpen dat dit normaal is in het proces van scheiding en begrijpen wat er gebeurt en wat je erbij voelt geeft al houvast.

Het verbreken van een relatie voelt veelal als een afwijzing. En afwijzing doet pijn. Soms grijpt dit gevoel van afwijzing terug op oude pijn wat daarbij geraakt wordt. Het is dan belangrijk om te begrijpen of de emoties die je voelt direct verbonden zijn aan de scheiding of dat deze te maken hebben met een diepere laag of oudere pijn.

Bij mijn bemiddeling is aandacht voor de interactie met elkaar en de verwerking van dit verlies met het doel jullie als ex-partners opnieuw met elkaar te verbinden als ‘partners in ouderschap’. Hierbij volg ik de stappen van de SCHIP aanpak.

Goed ouderschap betekent dat je elkaar in de waarde laat als ouder, elkaar de ruimte daarvoor geeft en respect voor elkaar hebt. Belangrijk is dat je je daarbij niet negatief uitlaat over de andere ouder in het bijzijn van jullie kinderen.

Scheiden is een hele stressvolle situatie en daarin ben je je niet altijd bewust van wat je zegt tegen elkaar of over elkaar en wat dat kan betekenen voor jullie kinderen. Zij hebben er erg veel last van als jullie als ouders elkaar verwijten maken of kunnen zich erg zorgen maken over de problemen van jullie als ouders. Als dit gebeurt help ik jullie als ouders met het bewust worden van het  eigen handelen. Dit inzicht helpt om deze valkuilen in de toekomst te voorkomen.

“Als je weet dat je voor jezelf kunt zorgen, lost dit veel angst en onzekerheid op. Zo ontstaat er weer ruimte om ook beter voor de kinderen te zorgen en om gezamenlijk – vanuit twee huizen – het ouderschap voort te zetten.”

Over mij

Ik woon in Haarlem en ben moeder van twee tieners, een jongen en een meisje. In het weekend loop ik graag een rondje hard in de Kennemerduinen. Ik geniet daar van de prachtige omgeving op elk moment van het jaar. Belangrijke elementen in alles wat ik doe zijn voor mij: integriteit, verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen, ondernemerschap, nieuwsgierigheid en vooral ook plezier beleven in de dingen die ik doe.

Ervaring

In 2010 heb ik bewust gekozen om mediator te worden bij echtscheidingen. Hiervoor heb ik ruim 12 jaar gewerkt in de financiele dienstverlening onder andere als financieel adviseur voor particulieren. Alle financiele zaken zoals hypotheek, pensioenen, verzekeringen, een eigen onderneming e.d. zijn voor mij zo gezegd ‘gesneden koek’. Ik spreek vloeiend engels en spaans en kan – als de situatie daarom vraagt – ook een scheiding begeleiden in deze talen.

 

Wat klanten over mij zeggen

“Ondanks de ellende van de scheiding, heeft Martine zich 100% ingezet om onze zaak op een goede nette manier te begeleiden.” – Ad uit Hoofddorp

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht!
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen