Natasja Luijmes

Natasja Luijmes

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302988 of mail mij

Natasja LuijmesIk kom bij jullie thuis in o.a. Drachten, Heerenveen, Leeuwarden, Meppel, Sneek en Steenwijk

Stap voor stap begeleid ik jullie door het proces zodat jullie over al deze belangrijke onderwerpen beslissingen kunnen gaan nemen. Denk hierbij aan de zorgverdeling van jullie kinderen, kinder- en partneralimentatie, financiële afspraken zoals afspraken over de woning en pensioen. Daarmee bied ik jullie de structuur in wat er op jullie afkomt de aankomende periode en dat geeft vaak rust, hoop en vertrouwen.

Ten tweede is mijn rol als mediator jullie onder andere te informeren over de mogelijkheden en consequenties van de beslissingen die jullie nemen of gaan nemen. Denk hierbij aan een heldere uitleg bij de alimentatieberekeningen of informatie over de mogelijkheden van de verdeling van het pensioen. Doordat jullie over de juiste informatie beschikken kunnen jullie dan ook 100% achter jullie beslissing staan en levert dit jullie een respectvolle scheiding op met aandacht voor een duurzame toekomst zonder elkaar.

Scheiden is niet alleen in een zakelijk proces, er is ook op emotioneel gebied veel gaande. Je gaat vaak door op adrenaline, de communicatie kan vastlopen en emoties kunnen de boventoon gaan voeren. Dan kan het fijn zijn dat er een onafhankelijke derde aan tafel zit die zonder oordeel vragen stelt ter verduidelijking en ruimte biedt om aan te geven wat er bij ieder individueel speelt.

Het effect hiervan is dat mensen vaak rustiger worden, zich erkend voelen en dat er meer bewustwording en begrip komt voor wat jullie doorgaan en meemaken. Het proces blijft in beweging en de voortgang komt niet onder druk te staan.

Bovendien als jullie kinderen hebben, is het belangrijk als ouders hier goede, respectvolle en werkbare afspraken over te maken voor nu en in de toekomst. Afspraken die recht doen aan de kinderen en aan jullie ouderschap. Uit ervaring weet ik dat ondersteuning hierbij heel waardevol kan zijn omdat ouders in deze fase in klassieke valkuilen kunnen stappen.

Zoals dat je bijvoorbeeld ontzettend boos bent op je aankomende ex-partner of zo verdrietig bent over de relatiebreuk, dat afspraken over kinderen en het ouderschap onder druk komen te staan. De ouders staan dan centraal in plaats van de zorg voor de kinderen en hun behoeften in dit proces. Hierdoor kunnen er afspraken worden gemaakt over hen terwijl zij zelf hier in het geheel niet achter staan.

Feedback vanuit de kinderen kan heel waardevol zijn. Naast het opstellen van een ouderschapsplan met de ouders bied ik dan ook een kind gesprek aan, op verzoek van de ouders en/of de kinderen.

Kinderen en/of jong meerderjarigen vinden het soms prettig om met mij als onafhankelijke derde te praten over hoe zij het proces ervaren en hoe zij hierin staan. Ik zet hen centraal in deze gesprekken, zij zijn leidend en bepalen vervolgens wat ik met jullie als ouders wel of niet bespreek. Kinderen voelen zich hierdoor gehoord en serieus genomen. De feedback vanuit de kinderen kunnen er bijvoorbeeld toe leiden dat jullie als ouders de thuissituatie en/of de scheiding vanuit een ander perspectief gaan zien.

Kortom; wat mij vooral drijft is dat er afspraken tussen jullie worden gemaakt, die ook standhouden voor de langere termijn. Dat geeft rust voor nu en de toekomst zonder elkaar. In het scheidingsproces maak ik jullie hier ook bewust van.

Ik kom vaak tegen dat mensen zeggen er snel doorheen te willen gaan omdat ze ervan af willen zijn. Dat is logisch en een heel normale veelvoorkomende reactie. Echter, het kan dan bijvoorbeeld gebeuren dat jullie de neiging hebben om bij veel zaken te zeggen dat jullie daar in onderling overleg wel uitkomen over een paar jaar. In de meest ideale situatie zou dat natuurlijk het mooiste zijn. Een convenant en/of ouderschapsplan wat onder in de la verdwijnt omdat jullie er in onderling overleg goed uitkomen.

Daarnaast is het echter ook belangrijk om na te denken over een situatie waarin jullie er niet meer samen uitkomen. Wat dan?  Dan is het voor jullie beiden belangrijk dat jullie kunnen terugvallen op een solide basis. Een convenant en/of ouderschapsplan waarin heldere afspraken zijn gemaakt voor als jullie er even niet in onderling overleg uitkomen.

Mijn rol hierin is kritisch en vragend te zijn naar jullie beiden en te schetsen hoe een dergelijke afspraak er in de toekomst uit zal zien en daarbij eventueel mogelijkheden en/of alternatieven aan te reiken. Dit geeft vaak verheldering  voor jullie en een andere kijk op duurzame afspraken.

Alles begint natuurlijk met vertrouwen in degene die bij jullie aan tafel zit en die voor jullie het proces begeleidt. Ik nodig jullie dan ook van harte uit om een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij aan te gaan.

“Allereerst loop ik samen met jullie met het aankomende scheidingsproces door. Wat ik precies ga doen, teken ik ook vooraf in stappen voor jullie uit. Er komt namelijk zoveel op jullie af, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Alles waar je over wakker ligt, waar je over nadenkt, breng ik voor jullie samen in één overzicht.”

Over mij

Een aantal jaren geleden ben ik zelf gescheiden en ik heb twee dochters in de tienerleeftijd. De jongste zit in een co-ouderschap en de oudste woont bij mij.
Uit ervaring weet ik wat het is om een scheidingsproces door te gaan en wat hierbij komt kijken. Er komt veel op je af en je weet af en toe echt niet waar je moet beginnen. Je gaat vooral door op adrenaline en wilskracht, het lijkt af en toe wel een achtbaan.

Vorig jaar ben ik opnieuw getrouwd. Mijn man heeft drie kinderen en ik heb er twee en het vormen van een nieuw samengesteld gezin kost tijd. We zijn dan ook pas recent gaan samenwonen

Ervaring

Na jarenlang een brede werkervaring in de arbeidsbemiddeling, accountmanagement, sales en juridisch/zakelijke dienstverlening bij grote bedrijven te hebben opgedaan heb ik het roer omgegooid. Ik heb gekozen voor het vak waar mijn passie ligt: Mediator met als specialisatie echtscheiding. Daarnaast ben ik ook geregistreerd stiefplan coach.

Als MfN geregistreerd familie mediator vind ik het mooiste van mijn vak dat ik mensen kan/mag begeleiden en faciliteren om het beste uit een slechte situatie te halen.

 

Wat klanten over mij zeggen

“Scheiden is nooit gemakkelijk en brengt veel emoties met zich mee. Maar door Natasja haar professionele aanpak en haar warme persoonlijkheid heeft ze onze scheiding in goede banen geleid. Haar luisterend oor, het meedenken en haar betrokkenheid heeft ons erg geholpen. Bedankt Natasja.” – Antonella uit Irnsum

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen