mediator Drenthe

Stephan Hollenberg

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1307246

Als je gaat scheiden heeft dat een enorme impact. Je komt in een nieuwe situatie terecht met veel onzekerheden. Je wilt de zaken goed regelen, maar door de emoties die meespelen is dat soms lastig. Je kunt dingen over het hoofd zien of er samen gewoon niet goed uitkomen. Ik kan jullie helpen om heldere afspraken te maken, zodat jullie duidelijkheid hebben over de toekomst.

Als jullie nu op een goede manier uit elkaar gaan vormt dat de basis voor een goede omgang later. Zeker als er (jonge) kinderen zijn, dan zal je nog voor langere tijd met elkaar te maken blijven hebben. Daarom is het ongelofelijk belangrijk om zaken vooraf goed te regelen. Maar ook als je na de scheiding niets meer met elkaar te maken hebt, is het nodig om heldere afspraken te maken. Anders blijft de scheiding zich voortslepen en kun je niet echt opnieuw beginnen.

Of je nu wilt of niet, je bent terechtgekomen in een nieuwe situatie waar duidelijke afspraken over moeten worden gemaakt. Tegelijkertijd kunnen emoties een rol blijven spelen. Het is aan mij om jullie in deze heftige tijd te helpen zicht te houden op praktische en pragmatische oplossingen.

Het maken van duidelijke afspraken is onderdeel van het emotionele proces dat scheiden is. Ik nodig jullie dan ook uit om tijdens onze gesprekken te zeggen wat er nog gezegd moet worden. Alleen dan ontstaat ruimte voor goede en duurzame afspraken.

Als kind ben je overgeleverd aan de keuzes van je ouders. Het is mijn persoonlijke drijfveer om jullie, als ouders, bij te staan om tot heldere en duurzame afspraken te komen, in het belang van de kinderen. Voor het opstellen van het ouderschapsplan wil ik dan ook graag met de kinderen zelf spreken. In die gesprekken houd ik natuurlijk rekening met de leeftijd en de behoeftes van jullie kinderen.

Ik doe mijn werk vanuit een oprechte interesse in mensen. Ik heb een informele open houding, kan goed luisteren, en alle zaken overzichtelijk voor jullie samenvatten. Ik schrik niet snel van wat mensen mij vertellen en ben niet bang voor emoties.

Wil je meer weten over wat ik voor jullie kan doen, of wil je vrijblijvend een kennismakingsgesprek bij jullie thuis? Bel of mail gerust, dan maken we een afspraak. Dat kan al op korte termijn.

“Alles komt aan bod: de zorg bij kinderen, de woning, een goede verdeling van jullie financiën, alimentatie, tot en met de afwikkeling bij de rechtbank. Zo zijn jullie er zeker van dat er geen losse eindjes overblijven. Ik zal ook de voortgang van het proces bewaken.”

Over mij

Ik ben 39 jaar en vader van twee jonge kinderen. Ik ben begonnen als scheidingsmediator omdat ik weet hoezeer conflicten binnen de familiesfeer op een mensenleven kunnen drukken. Conflicten vreten energie, blijven aan je plakken en kunnen je ongelukkig maken. Daarom wil ik jullie helpen om conflicten op te lossen, maar liever nog om ze te voorkomen.

Ervaring

Ik heb een juridische achtergrond en heb lange tijd gewerkt als docent en onderzoeker. Twee twee jaar geleden ben ik begonnen aan de opleiding geestelijke verzorging. Door deze veelzijdigheid aan ervaringen ben ik een complete mediator. Ik heb oog voor de juridische rechten en plichten, maar bovenal voor de mens.

Wat klanten over mij zeggen

“Scheiden is niet leuk en best ingewikkeld. Komt erg veel bij kijken. Dan is het toch wel heel erg fijn als je daar professionele hulp bij krijgt van iemand die zich volledig onpartijdig heeft getoond en goed mee heeft gedacht over onze specifieke situatie.”

Mijn werkgebied

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Drenthe zoals Assen, Hoogeveen, Meppel, Tynaarlo en Westerveld en in Friesland in o.a. Franeker, Harlingen en Sneek.

Afspraken zijn zowel overdag als in de avonduren mogelijk. Ook is het mogelijk op een neutrale lokatie af te spreken.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen