Suzanne Heussen

Suzanne Heussen

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302999 of mail mij

Suzanne HeussenIk kom bij jullie thuis in o.a. Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Roermond en Sittard-Geleen

Als mediator zie ik erop toe dat jullie allebei kunnen uitpraten, voldoende worden gehoord en dat er geen druk wordt uitgeoefend. Geheimhouding en onpartijdigheid zijn vanaf het moment dat jullie contact zoeken met Resolve gewaarborgd. Uitgangspunt is dat ik even nauwkeurig met jullie gegevens omga als dat ik verwacht dat wordt omgegaan met mijn eigen persoonlijke gegevens.

Door mijn eigen echtscheiding weet ik hoe het voelt om door de mallemolen van een scheiding te gaan en hoe enorm belangrijk het is dat zaken volledig en goed geregeld worden. ‘Ontzorgen’ betekent dat ik alle zaken die georganiseerd moeten worden omtrent de echtscheiding voor jullie op een rijtje zet en uitleg wat er moet gebeuren.

Allereerst wordt het ouderschapsplan zo ingevuld, dat het goed bij jullie en de kinderen past (en binnen de wettelijke kaders). Hier hoort een berekening van de kinderalimentatie bij. Is er behoefte aan partneralimentatie? Dan bereken ik deze ook.

Vervolgens worden alle praktische zaken, zoals jullie huis, bezittingen en schulden besproken. De afspraken worden vastgelegd en uitgelegd in een gespreksverslag: waarom is die afspraak zo gemaakt? Dit voorkomt vervelende discussies achteraf.

Doel is te komen tot duurzame afspraken, zodat je in de toekomst niet telkens weer om de tafel moet omdat iets niet duidelijk is. Als je erop kunt vertrouwen dat alles netjes geregeld wordt, valt er een zware last van je schouders: dat is precies wat ik bedoel met ‘ontzorgen’.

In de mediation gesprekken ben je vrij om te zeggen wat je voelt en denkt. Misschien doet het de ander pijn, toch nodig ik je uit om het te vertellen. Ook vraag ik naar het waarom van je standpunt. Vaak komt er dan begrip voor elkaars denkwijze of gedrag, en hierdoor vallen puzzelstukjes op zijn plaats.

Ik zal altijd aansluiten bij jullie behoeftes. Willen jullie de gesprekken juist zakelijk houden en is er geen behoefte om dieper op emoties in te gaan, dan is dat uiteraard ook prima.

Uitgangspunt is dat na de scheiding jullie als ouders evenveel recht hebben om bij jullie kinderen te zijn. Wat is jullie wens hierin en wat is haalbaar voor jullie als ouders, maar zeker ook voor jullie kind. Blijf je dichtbij elkaar wonen? Werk je in ploegendiensten, in de weekenden, heb je lange reistijden, etc.

Er moeten eerst veel vragen beantwoord worden, waarna een optimale en duurzame omgangsregeling ontworpen kan worden, die bij de kinderen en bij jullie als ouders past. Mocht er door veranderingen in werk of woonplaats aanpassing van de omgangsregeling en een herberekening van de kinderalimentatie nodig zijn, dan regel ik dat voor jullie.

Kinderen zijn loyaal naar beide ouders en vinden het over het algemeen erg moeilijk om bijvoorbeeld tegen de ene ouder te zeggen dat ze liever geen co-ouderschap wensen en dat ze liever alleen om het weekend bij deze ouder zijn.

Ik kan dan in gesprek met de kinderen gaan om hun voorkeur voor een omgangsregeling te horen en wat hiervan de reden is. Als wat zij aangeven erg afwijkt van de voorkeur van de ouder, dan kan dit besproken worden in een gezinsgesprek. Vaak geeft dit kinderen vertrouwen dat er ook rekening wordt gehouden met hen.

Ik nodig jullie van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

“Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt tijdens de mediation gesprekken, dat je helemaal jezelf kunt zijn. Je voelt je veilig genoeg om vragen te stellen, het oneens te zijn en ‘out of the box’ te denken. Niets is te gek als het helpt om tot heldere en duurzame afspraken te komen.”

Over mij

Ik ben moeder van 2 grote zoons. In mijn vrije tijd bezoek ik graag het theater, speel ik piano, pik ik een zonnig terrasje of ga ik lekker ergens eten.

Ervaring

Ik ben als MfN geregistreerd Familiemediator aangesloten bij Resolve en begeleid in de regio’s Midden- en Zuid-Limburg partners bij echtscheiding en beëindiging van samenleving.

Tijdens mijn werkzaamheden in het bedrijfsleven, de zorg en de overheid voor onder andere Personeelszaken, de Re-integratie en de Ondernemingsraad beleefde ik het meest plezier aan het bouwen van bruggen voor collega’s, teams of klanten. Dit heeft mij tot het vak van mediator gebracht, een vak naar mijn hart, een vak dat precies bij mij past.

 

Wat klanten over mij zeggen

“Prettige samenwerking en overal werd aan gedacht. Er was ruimte voor ons allebei en er werd goed geluisterd.” – Claudia uit Weert

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen