mediator Zeeland

Tessa Engler

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302995 of mail mij

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Axel, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Goes, Halsteren, Middelburg, Roosendaal, Moerdijk, Steenbergen, Terneuzen, Vlissingen en Woensdrecht

Bij een scheiding komt er veel op je af en je kunt het gevoel hebben door de bomen het bos niet meer te zien. Je hoofd loopt over en je weet niet waar je moet beginnen. Door je emoties en alle onzekerheid.

We doorlopen stapsgewijs het scheidingsproces

Ik breng samen met jullie structuur aan om alle fases van een scheidingsproces stapsgewijs te doorlopen: denk hierbij aan de zorg voor jullie kinderen; wie gaat waar wonen en ook de financiële kant; is het haalbaar wat jullie willen? Ik bewaak de grenzen en voorkom dat jullie in rondjes blijven draaien of erin terecht komen.

Hoe maak je afspraken die werken voor jullie?

Mijn streven is dat hoe jullie alles bedacht en afgesproken hebben, straks gaat werken in de praktijk: vanuit het convenant als vanuit het ouderschapsplan. Doordat jullie goed geïnformeerd worden en stapsgewijs in het proces begeleid worden, zijn jullie in staat goede keuzes te maken.

Hierin is een goede communicatie cruciaal, dat je helder en duidelijk bent in wat je wenst. Ik stuur hier en daar bij, door door te vragen en zaken te verduidelijken. Humor en een kwinkslag in de gesprekken om ruimte en lucht en creëren. Ik ben er voor jullie beiden en als er kinderen bij betrokken zijn, is hun stem ook zeker belangrijk! Kinderen willen ook gehoord en gezien worden, zeker bij een beslissing die zij niet genomen hebben noch voor gekozen hebben.

Haal de persoonlijke angel eruit

Haal de persoonlijke angel eruit’ en er komt meer rust en ruimte tussen jullie en in het gesprek. Begrip groeit, evenals de bereidheid naar elkaar te willen luisteren. Mijn drijfveer is om jullie beter met elkaar te laten communiceren, het resultaat van het echte contact. Echt horen wat de ander zegt. Begrip krijgen voor elkaar. Het gemeenschappelijk maken, die brug slaan als het ware. Een keerpunt. Dat is prettig en waardevol.

Kinderen zijn de lijm tussen jullie

Als jullie kinderen hebben, blijf je tot de dood aan elkaar verbonden. Zij zijn de ‘prittstiften’, oftewel de lijm tussen jullie. Het is van cruciaal belang dat jullie huwelijk tot een goed einde wordt gebracht, zodat jullie als ouders samen verder kunnen. Jullie kinderen zijn en blijven er en hebben jullie nodig, ook als ze volwassen zijn.

Het is toch fijn om op de verjaardag van je kind te kunnen komen en elkaar recht in de ogen kunt kijken? Of dat je naast elkaar kunt zitten bij zijn/haar diploma uitreiking in plaats van de een in de ene hoek van de zaal en de ander in een andere hoek.. Dat is het mooiste wat je je kind kunt geven na een scheiding.

Als mediator ben ik onpartijdig en neutraal behalve als het op de kinderen aan komt! Dan ben ik partijdig voor hen: streven is dat jullie kinderen zo min mogelijk last van hebben van de scheiding, tijdens en erna. Zij kiezen hier niet voor. Mijn uitgangspunt voor jullie is, ‘van partners naar partners in ouderschap’.

Mijn overtuiging: er komt altijd een oplossing

Hoe lastig ook, hoe moeilijk en pijnlijk het soms is, mijn overtuiging is dat het altijd goed komt. Vertrouwen hebben en houden. Er is hoe dan ook altijd licht aan het einde van de tunnel.  Ik ben van mening dat je die hoop en positiviteit ook moet blijven houden. Vooral als je kinderen hebt, als ouder ben je hun grootste voorbeeld. Grootste valkuil hierin is dat je je in de slachtofferrol gaat zitten. Door jullie een spiegel voor te houden kan je gaan zien wat je eigen rol in het geheel is. Want: 100% relatie is 50% aandeel.

Door te kiezen voor mediation, het gesprek met elkaar aan te gaan, te reflecteren en samen besluiten te nemen maak je hierin een wezenlijk andere keuze. Een keuze voor nu en voor de toekomst.

“Volledige consensus bij ieder genomen besluit, dan pas gaan we weer verder met de volgende stap. Om soms ook terug te komen op een eerder genomen besluit omdat één van jullie is gaan twijfelen. We bespreken alles en alles is bespreekbaar. Aan het einde van het proces is er dan volledige overeenstemming en zo voorkomen we losse eindjes. Pas dan wordt er door jullie een handtekening gezet.”

Over mij

Ik ben moeder van 4 kinderen en door mijn positiviteit en krachtige levenshouding ben ik de mening toegedaan dat voor (bijna) alles een oplossing is. In mijn vrije tijd tennis, golf, lees, kook ik graag en ik ben gek op Italië.

Ervaring

Ik ben ADR geregistreerd mediator. Ik heb een zakelijke achtergrond vanuit de uitzend- en reintegratie branche en in een ver verleden ook nog bij onze vliegende nationale trots, KLM.

 

Wat klanten over mij zeggen

“Tessa is stevig en recht door zee. Objectief en een kei in scheppen van rust en duidelijkheid.” – Tabitha uit Zierikzee

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.