Bemiddeling - Scheiding

Mediator Yvonne van den Berg

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302981 of mail mij

Regel het goed, regel de scheiding samen.

Als jullie afwijken van zaken moet dit een bewuste keuze zijn. Mijn taak is ervoor te zorgen dat jullie goed geïnformeerd zijn over de mogelijkheden en consequenties. Denk bijvoorbeeld aan een alimentatie bedrag die jullie beiden reëel vinden. Uitgangspunt is dat alle afspraken die nu gemaakt worden, ook over 2 jaar goed moeten zijn.

Eén van de belangrijkste taken van mij als mediator is rust brengen in een hectische en emotionele periode. Door dingen vanuit rust concreet te benoemen: Wat gebeurt hier nu? Wat betekent dit? Ook door tips te geven (ga bijvoorbeeld om het weekend weg en geef elkaar de ruimte, als je nog in één huis woont).

Ik denk met jullie beide mee en kijk wat jullie nodig hebben in praktische of emotionele zin. Er kan bijvoorbeeld paniek zijn over hoe alles nu verder moet. De scheiding voelt als een berg en je overziet niet meer wat geregeld moet worden en waar te beginnen. Door terug te gaan naar de basis en stap voor stap het hele proces te doorlopen, komt er rust, overzicht en houvast.

In de gesprekken krijgen jullie beide de ruimte. Ik luister altijd zonder oordeel, zodat jullie je verhaal kunnen vertellen. In de onderlinge communicatie worden jullie ondersteund. Bijvoorbeeld als je je door emoties moeilijk uit kunt drukken. Ik check dan goed wat bedoeld wordt. Ik vraag iemand uit te laten praten, of vraag of de ander echt hoort wat gezegd wordt.

Ik stimuleer dat jullie praten vanuit ´ik´ in plaats vanuit ´jij’. Niet ‘ja, maar jij’…, maar praat vanuit ‘ik, wat jij voelt of ervaart’. Als je op deze wijze communiceert, wijs je niet naar de ander en ga je anders met elkaar in gesprek.

In de gesprekken neem ik altijd de tijd om over jullie kinderen te praten. Hoe is het met ze? Weten ze al van de scheiding? Hoe reageerden ze op de scheiding? Ik denk met jullie als ouders mee over passende afspraken. Ook zal ik checken bij de afspraken: is dit in het belang van jullie kind(eren)?

Met kinderen zelf heb ik ook gesprekken. Soms alleen of met broer(s) of zus(sen) erbij. In deze gesprekken wil ik kinderen de gelegenheid geven, zonder invloed van vader of moeder aan te geven wat zij willen. Wat willen zij met vakanties of verjaardagen? Hoe ervaren zij het dat hun ouders uit elkaar gaan? Door kinderen erbij te betrekken, worden zij ook serieus genomen.

Wat ik vaak tegenkom, is dat één van beide de beslissing heeft genomen voor de scheiding. De ander heeft er vaak nog veel moeite mee. Diegene die de beslissing gemaakt heeft, heeft vaak al een lang intern proces gehad. Met gevoelens en gedachtes als: Wat hebben we samen nog? Wat mis ik? Wat verlang ik? Om tot de conclusie te komen niet verder te kunnen of te willen en dat na een tijd naar de ander uit te spreken. Dan begint pas het proces bij de ontvanger van de boodschap.

Ik geef jullie beide de ruimte te vertellen hoe dit geweest is. Met het doel het inzicht in elkaar te bevorderen. Vaak wil de partner, die wil scheiden, het gaan regelen en snel afwikkelen. Dit kan bij de ander het gevoel oproepen, dat de andere partner het weinig interesseert en alleen maar zo snel mogelijk van haar/hem af wil. Dit is natuurlijk pijnlijk en leidt tot verwijten.

Door het verschil te laten inzien tussen de ene partner, bij wie nog alle emoties door elkaar heen lopen en de ander die verder is, kan dit iets dragelijker worden. Ook leg ik uit dat de partner, die verder is, ook meer klaar is om dingen te gaan regelen.

Het hebben van kennis en kunde in mijn vak als mediator vind ik logisch. Als onderdeel van een franchise organisatie, heb ik daarnaast een netwerk om me heen, op financieel, juridisch en fiscaal gebied. Hierdoor kan ik jullie goed helpen.

Ook door de vele scheidingen, die ik in de praktijk behandeld hebt, groeit de kennis en ervaring. Daardoor kun je soms net even die tip geven, die je in een andere situatie gehoord hebt, die veel kan betekenen.

Mijn doel is dat het scheidingsconvenant en ouderschapsplan kloppend zijn en recht doet aan jullie en jullie kinderen. Ook dat je weet dat het juridisch kloppend is en dat jullie op de hoogte zijn van alle gevolgen.

Van stellen krijg ik vaak terug dat ze blij zijn met mijn persoonlijke inzet en dat ik op een betrokken en persoonlijke manier het proces begeleid. Mijn streven is dat jullie elkaar echt horen en zien en dat er daardoor meer begrip voor elkaar komt. Door rust en ruimte te creëren wil ik dit in gang zetten.

Ik sta jullie graag bij in één van de moeilijkste periode in jullie leven. Mijn streven is samen met jullie een goede basis te leggen en zaken goed te regelen. Vooral als jullie samen ouders blijven is dit van groot belang. Als jullie met mij het traject aangaan, is mijn doel dat jullie het praktische en zakelijke goed kunnen afsluiten, zodat je ook echt verder kunt. In een kosteloos kennismakingsgesprek bespreek ik dan ook graag met jullie de mogelijkheden.

“In de gesprekken ga ik met jullie beiden bepalen wat de basis is. Wat hebben jullie samen, zowel in de plus als in de min? Wat zijn rechten en plichten over en weer? Tweede stap is dan afspraken met elkaar maken, elkaar zaken te gunnen en zo het totale plaatje helder krijgen.”

Over mij

Ik ben getrouwd en we hebben een pleegdochter. Ik ga graag lekker wandelen met onze honden en geniet van onze vier katten. We gaan graag naar Griekenland, waar we naast het genieten van het Griekse leven, ons inzetten voor de zwerfhonden. Verder houd ik van het afspreken met vrienden en lekker koken.

Ervaring

Ik ben oprichter en eigenaar van Resolve Scheidingbemiddeling en geregistreerd MfN mediator. Ik heb onder andere gewerkt in de financiële dienstverlening en als coach.

 

Wat klanten over mij zeggen

“Mijn ervaring met Yvonne is dat zij haar beroep uitoefent zoals je alleen maar kunt wensen: kundig, empathisch, accuraat, vriendelijk, geduldig, communicatief sterk en daarnaast heeft ze humor.” – Annemarie uit G.

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.