Wat is een MfN register mediator?
Tijdens een kennismakingsgesprek krijg ik, Ellen Nijenhof echtscheidingsmediator in Midden Nederland, zo nu en dan vragen over het MfN register. Ik kan me dat goed voorstellen, want als je op zoek gaat naar begeleiding zie je het logo op veel plaatsen terugkomen. Wat is een MfN register mediator en wat betekent dat voor mij als klant?
MfN register mediator: iemand met kennis van zaken
Bij een scheiding of relatiebreuk komt veel kijken, emotioneel maar ook juridisch, financieel en fiscaal. Dan wil je met een gerust hart vertrouwen op degene die je begeleidt. Dat moet iemand zijn met kennis van zaken en ervaring.
(Echtscheidings-) mediator is een vrij beroep, dat betekent dat iedereen zich zo mag noemen. Als mediators vinden wij het belangrijk dat klanten kunnen vertrouwen op de kwaliteit die wordt geboden, daarom heeft de beroepsgroep zich georganiseerd en is gekomen tot een kwaliteitsregister. Om je als mediator aan te kunnen sluiten bij de Mediators federatie Nederland (MfN) moet je je kennis en ervaring aantonen aan de hand van verschillende toetsen en je kennis op peil houden door permanente educatie.
Werken volgens kwaliteitsnormen
Daarnaast werk je op basis van duidelijke kwaliteitsnormen, denk daarbij aan gedragsregels over bijvoorbeeld transparantie en onafhankelijkheid. Als MfN mediator onderwerp je je aan het klacht- en tuchtrecht van de federatie. Voor jou als klant levert dit het voordeel dat, ingeval er verschil van inzicht ontstaat over het gedrag van de mediator, je je kunt wenden tot een onafhankelijk instituut dat een oordeel zal vormen over jouw klacht.
Wil je een MfN register mediator inschakelen? Onze gecertificeerde MfN mediators kunnen je professionele hulp bieden bij de scheiding.
Lees hier wat mediation inhoud.