Hoe verandert onze mediation door de Corona crisis?

Onze boodschap: Persoonlijke scheidingsbegeleiding, ook in crisistijd. Nu via een scherm bij jullie aan tafel.

Door de Corona crisis verandert de samenleving en ook onze mediators werken door de 1,5 meter samenleving anders. Grootste verschil is dat we naast thuis afspreken bij onze klanten (wat we nog doen), ook videobellen. Lees de ervaringen van onze mediators én wat het voor jullie als klanten kan betekenen als je gaat scheiden.

Is persoonlijke begeleiding via een onpersoonlijk scherm mogelijk?

Quotes van onze mediators over videobellen:

Menselijk en persoonlijk contact via een onpersoonlijk scherm, dat leek mij niet te doen. Gelukkig wel! Het is anders, op een andere, nieuwe manier toch persoonlijk, intensiever lijkt het wel bijna.”

Laatst gaf een klant aan: “ ik vergeet gewoon dat we online/via video met elkaar in gesprek zijn, het is net of je hier aan tafel zit.’  

‘Wat ik jullie mee wil geven is dat mijn ervaringen met Skype of Zoom alleen maar positief zijn en dat het een prachtige alternatieve manier is om toch thuis te zijn bij mijn klanten en ze op een nabije manier te begeleiden in hun scheidingsproces.’  

Het werk gaat door ook middels Skype en er is wat verschil ten aanzien van de verbinding, omdat ik een deel lichaamstaal mis. Door daar wat meer aandacht aan te besteden door uitvragen en meer benoemen wat ik wel zie en scherp te letten op de tonaliteit en de ogen fiets ik daar goed door heen.  Ook achter een beeldscherm heb ik een gevoel bij een cliënt en door dat gevoel uit te spreken controleer ik of het gevoel juist is. Verder heb ik ook nog steeds cliënten aan tafel.’  

Waarom juist nu kiezen voor mediation?

Ik hoorde laatst dat kinderen niet naar hun vader mochten vanwege het Coronavirus, dat is toch haast ondenkbaar. Ook tijdens Corona is het zo belangrijk om met elkaar goede afspraken te maken over de kinderen, voor nu en de toekomst. Regel het goed, regel het met Resolve!’

Juist in deze tijd kan mediation jullie helpen om duidelijkheid te krijgen voor de periode na jullie scheiding. Duidelijkheid kan rust geven waardoor je angsten en onzekerheden minder worden.’   

Hoe ziet thuis afspreken eruit tijdens de Corona crisis?

‘Ik laat de keus aan klanten en wat voornamelijk naar voren komt is ‘ik ben er niet bang voor’ m.a.w. richtlijnen in acht nemen. Ik geef iedere klant een ellebooggroet, breekt direct het ijs, zo merkte ik. Het bezoek begint daardoor al luchtiger en met een grinnik.’   

Onze informatie over scheiden en de gevolgen van de Corona crisis

Wil je meer lezen?

 

Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button