Resolve Visie en HypotheekVisie bundelen krachten

Snel zekerheid over je hypotheek bij de scheiding

eigen woning bij de scheiding

WoonbelofteAls jullie besluiten uit elkaar te gaan komt er veel op je af. Je moet verschillende financiële zaken regelen, waaronder de hypotheek. Wie blijft er in het huis wonen? En waar gaat de ander wonen? Zeker als jullie samen kinderen hebben is het van belang dat er snel duidelijkheid komt over jullie woonsituatie. Er komt veel bij kijken om dit goed te regelen.

Door onze unieke samenwerking met Hypotheek Visie zorgen we ervoor dat jullie snel zekerheid krijgen over wat je hypotheekmogelijkheden zijn. Belangrijk voor als je op zoek wilt naar een andere woning of volledig eigenaar wilt worden van de huidige woning.

Unieke samenwerking met HypotheekVisie

We horen regelmatig dat wanneer je gaat scheiden, je bij de bank een afspraak wilt maken om te weten wat je mogelijkheden zijn, de eerste vraag is of er al een scheidingsconvenant is. Met andere woorden, de hypotheekadviseur gaat pas aan de slag voor je als de scheiding rond is. We begrijpen dan ook dat jullie zo snel mogelijk antwoorden willen over of je de woning kan overnemen en of een andere woning kan kopen.

Door de scheiding zijn er al zoveel onzekerheden. Als jij in het huis wilt blijven wonen neem je ook het deel van de hypotheek van je (ex-)partner over. Of je gaat op zoek naar een nieuw huis. Het is dan essentieel dat je weet wat je kunt lenen voor een hypotheek. Met de Woonbelofte van Hypotheek Visie krijg je snel duidelijkheid en zekerheid in je financiële mogelijkheden. Door deze unieke samenwerking met Hypotheek Visie kunnen we jullie dit bieden.

Voordelen Woonbelofte Rapport

Wat levert jullie het Woonbelofte rapport op?

 • Snel betrouwbare indicatie van je hypotheekmogelijkheden
 • Zekerheid van financiering met hulp van een expert van HypotheekVisie
 • Betere keus kunnen maken in met of zonder ontbindende
  voorwaarden bieden op een andere woning

Zo werkt de Woonbelofte

Welke stappen zet je om snel duidelijkheid te krijgen?

 1. Ga naar de Woonbelofte en vul je persoonlijke gegevens in.
 2. Een expert van HypotheekVisie gaat vervolgens aan de slag met de informatie en berekent je mogelijkheden.
 3. Op basis van de aangeleverde informatie ontvang je binnen maximaal 48 uur een door een expert gecontroleerd Woonbelofterapport wat aangeeft wat je mogelijkheden zijn.
 4. Na ontvangst van het rapport belt de expert je om de informatie door te nemen zodat alles duidelijk is en je vragen kunt stellen. Zo weet je precies wat je mogelijkheden zijn.
 5. Weet je wat je wilt? Een hypotheekadviseur van HypotheekVisie kan je helpen bij eventuele vervolgstappen zoals het overnemen van het deel van de hypotheek van je (ex-)partner of het kopen van een nieuw huis.

Zie hier een voorbeeld hoe een rapport van de Woonbelofte eruit komt te zien: Rapport-Woonbelofte-voorbeeld.

Het rapport is 3 maanden geldig. Als het rapport is verlopen of als er iets verandert in je financiële situatie, kun je gedurende twee jaar éénmalig een gratis update aanvragen. Zo weet je zeker dat je tijdens het hele scheidingsproces precies weet wat je aan hypotheek kunt krijgen.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat doet de mediator van Resolve?

Tijdens de mediationgesprekken zorgen we ervoor dat er snel duidelijkheid komt over de zaken die van belang zijn om de Woonbelofte volledig in te kunnen vullen. Samen met de mediator van Resolve worden alle opties van jullie eigen woning in kaart gebracht en besproken. Jullie wensen zijn daarbij het uitgangspunt. Met name als jullie samen kinderen hebben, is het cruciaal dat er goede keuzes komen over jullie woonsituatie. Daarnaast wordt er gekeken wat financieel mogelijk is en welke factoren van invloed zijn op het verkrijgen van de benodigde hypotheek.

Factoren die van invloed zijn:

 • De hoogte van de partneralimentatie heeft invloed heeft op het al dan niet verkrijgen van de hypotheek
 • De waarde van de woning ten opzichte van de hoogte van de hypotheek
 • Waarde van een verpande levensverzekering, spaarpolis en of bankspaarrekening
 • Afhankelijk van leeftijd, het pensioeninkomen en daarbij de afspraken over de pensioenverevening.

Jullie kunnen zelf de Woonbeloofte invullen. Wil je daar hulp bij, dan staan onze mediators graag voor je klaar.

Door onze krachten te bundelen, met de deskundigheid van Hypotheek Visie, zorgen we ervoor dat jullie zo snel mogelijk tijdens het scheidingsproces duidelijkheid krijgen over je woonmogelijkheden. We doen beiden waar we goed in zijn, de Hypotheek Visie vanuit hun expertise over hypotheken en Resolve begeleidt jullie als scheidingsspecialisten. Op deze wijze weten jullie dat én alle aandacht gaat naar de hypotheek aanvraag en dat jullie scheiding op deskundige wijze wordt geregeld.

Lees hier wat mediation inhoud.

Wat klanten over ons zeggen

“Ik vond het fijn dat we bijgestaan zijn met begrip deskunsigheid en respect.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.