scheiding Bergen op Zoom

Scheiden in Bergen op Zoom

Neem direct contact op met Marion Bongers: 085 1302986 of mail mij

Zoeken jullie een scheidingsspecialist in Bergen op Zoom?

Onafhankelijke deskundige hulp om alles goed te regelen is dan zeker aan te bevelen. Er zijn geen losse eindjes en voor jullie beiden is er aandacht. Ook wordt juridisch alles goed afgehandeld.

Als jullie gaan scheiden, komt er veel op je af. Praktische zaken moeten geregeld worden. Je mist de juiste informatie om goede keuzes te maken en je weet niet wat je rechten en plichten zijn. Gesprekken zijn bij jullie thuis.

Waaruit bestaat een volledig echtscheidingspakket?

Samen met jullie wordt de scheiding van begin tot eind geregeld. Wat houdt dit in?

  • Voordat je mij inschakelt moet je als partners en toekomstige ex-partners hebben besloten wat bij jullie past. Is dat elk een advocaat óf een gezamenlijke mediator. Dit laatste is mogelijk als jullie samen om de tafel willen. Als deze intentie er is, is de eerste stap om een kosteloos kennismakingsgesprek met jullie in te plannen. Dit is gewoon bij jullie thuis, met jullie samen en ook mogelijk in de avonduren.
  • Over alle praktische zaken worden samen met jullie afspraken gemaakt. Denk aan goede verdeling van de financiën bij de scheiding, afspraken over alimentatie, pensioen en inboedel. Zowel over een koophuis of huurwoning worden er afspraken gemaakt en meegedacht over jullie toekomstige woonsituatie.
  • Hebben jullie een koophuis bij de scheiding dan wordt er gezorgd voor snel antwoorden op vragen op wat haalbaar is en wat jullie willen.
  • Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar? Dan komen er afspraken over hen in een ouderschapsplan. Zoals afspraken over een passende zorgverdeling, de hoogte van de kinderalimentatie en de invulling van de feestdagen en vakanties.
  • De laatste stap is dat ik ook het juridische stuk voor jullie regel. Je betaalt voor de volledige afwikkeling van de scheiding een all-in tarief.

“We bespreken alles en alles is bespreekbaar. Aan het einde van het proces is er dan volledige overeenstemming en zo voorkomen we losse eindjes. Pas dan wordt er door jullie een handtekening gezet.”

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in Bergen op Zoom. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Belang van kinderen voorop bij de scheiding

Hebben jullie kinderen? Ik zie het als mijn taak om de belangen van de kinderen voorop de belangen van de ouders te stellen. Ik maak dit ook helder in de gesprekken. Ik adviseer dan ook altijd (indien de leeftijd dit toelaat) om samen met de kinderen in gesprek te gaan om wat zij graag willen te horen. Ook is het mogelijk dat ik als mediator een apart kindgesprek inplan.

Is mediation voor jullie geschikt?

Mediation houdt in dat je samen onder mijn begeleiding de hele scheiding regelt. Dit is in plaats van dat je allebei een advocaat inschakelt. Je kunt je afvragen of mediation voor jullie geschikt is en wat er voor nodig is:

  • Mediation kan ook als één van beiden het iniatief voor de scheiding heeft genomen. De andere partner moet dan wel willen meewerken. Voor beiden is er tijd en ruimte en het tempo wordt ook aan jullie beiden aangepast. Je mag het over alles oneens zijn, als de intentie er maar is om in gesprek te komen en tot oplossingen te komen.
  • Mediation werkt niet als het respect voor elkaar volledig weg is en men niet bereid is naar de ander te luisteren.

Wat klanten over mij zeggen

“Meteen een goed gevoel. Lekker vlot, duidelijk, recht door zee. Goede eerlijke gesprekken waarbij vanuit eenieders standpunt zaken uitgelegd werden. De mediator laat niets aan het toeval over en rust pas als ook alles tot in de puntjes is uitgewerkt.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Marion jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.