SCHIP-aanpak

Hoe kun je als partners in ouderschap verder voor jullie kinderen?

Schip aanpak

Een groot aantal echtscheidingen escaleert tot een vechtscheiding. Je zit vast met je ex-partner in patronen en komt hier niet uit, jullie kinderen zijn de dupe.

Bij een scheiding is er rouw. Deze rouw wordt meestal individueel beleefd. Niet zelden wordt voorbijgegaan aan wat beiden daadwerkelijk hebben verloren. Wat als een echtscheiding een vechtscheiding wordt? De term vechtscheiding heeft de focus op het conflict al in zich. De onderliggende verliesaspecten van de echtscheiding komen daardoor minder in beeld.

De SCHIP aanpak is een post relationeel rouwtraject dat je als ex-partners samen doorloopt. Er is aandacht voor datgene wat je als ex – partners hebt verloren, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen.

De Schip aanpak geslaagd

SCHIP staat voor: Samenkomen, Conflict en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap.

Het doel van de Schip-aanpak is dat je als ex-partners opnieuw met elkaar verbindt als ‘partners in ouderschap’.

Als ouders opnieuw met elkaar verbinden

Ooit ben je als ouders vol goede moed aan de relatie begonnen. Het zou in feite ook vanzelfsprekend moeten zijn dat, bij het mis lopen van de relatie, deze ook samen in alle zorgvuldigheid en respect naar elkaar toe wordt beëindigd. Het is misschien een van de meest hardnekkigste misvattingen dat ex-partners elkaar moeten loslaten.

Dit is namelijk een onmogelijke opdracht aangezien je elkaar tot in lengte van dagen op alle hoogte en dieptepunten in het leven van je kinderen en van elkaar, gaat tegenkomen. Vandaar dat de SCHIP-aanpak er met name op gericht is de ouders opnieuw met elkaar te verbinden. Een verbinding die recht doet aan de nieuw ontstane situatie.

Lees meer over scheidingsbemiddeling of neem middels onderstaand formulier contact op.

Wat klanten over ons zeggen

“Fijne samenwerking, duidelijke uitleg over zaken.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button