Mediator IJsselstein

Mediator IJsselstein

Mediator IJsselstein

Mediator IJsselstein

 • Mediator Ellen Nijenhof in de provincies Noord-Holland en Utrecht
 • Gespecialiseerd in echtscheidingen, ondernemers & vastgoed, tieners & scheiding en ASS spectrum
 • Bel direct op: 085 1302983

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Sinds het woord “scheiding” viel kan je leven voelen als een achtbaan. Er is nog zo veel onzeker. Het is ingewikkeld om afspraken te maken voor de toekomst als je hoofd vol emoties en vragen zit. Je wilt graag snel duidelijkheid, tegelijkertijd kun je opzien tegen de emotionele momenten die nog komen.

“Een zorgvuldige afsluiting van jullie relatie geeft rust en ruimte in je hoofd. Zo kunnen jullie je weer richten op de toekomst.”

Regel het goed, regel de scheiding samen met mij als jullie mediator in IJsselstein.

In gesprekken bij jullie thuis wordt de scheiding van begin tot eind geregeld. Samen regelen geeft rust en duidelijkheid.

Ik kom als MfN mediator bij jullie thuis in onder andere IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater en Vianen. Ook kan er desgewenst op een neutrale lokatie worden afgesproken.

“We wilden overzicht in onze financiële situatie en duidelijkheid over onze eigen woning. Ook wilden we een passende omgangsregeling voor onze kinderen. In de gesprekken met onze mediator Ellen Nijenhof zijn over al deze zaken goede afspraken gemaakt.”

Volledig scheidingspakket

In de mediation gesprekken bij jullie thuis worden alle praktische zaken geregeld. Ook wordt de afhandeling bij de rechtbank verzorgd. Als scheidingsbemiddelaar in IJsselstein bied ik de volgende dienstverlening

 • Samen met jullie worden afspraken gemaakt over alimentatie (op basis van een alimentatieberekening), inboedel, pensioen en financiën.
 • Bij een eigen woning worden de opties van de eigen woning bij de scheiding besproken. Er wordt besproken wat mogelijk is en er wordt gezorgd voor snel duidelijkheid.
 • Bij kinderen wordt er een ouderschapsplan gemaakt.
 • Als er over alle zaken goede beslissingen zijn genomen, wordt alles door mij als scheidingsbemiddelaar goed vastgelegd. De scheiding wordt als laatste stap juridisch afgewikkeld. Hiermee is alles geregeld.

De scheiding regelen met mediation IJsselstein

Gesprekken zijn bij jullie thuis en je kunt van mij een persoonlijke aanpak verwachten. Belangrijkste voorwaarde voor mediation is dat jullie de intentie hebben er samen uit te willen komen. Uitgangspunt is dat je het elkaar mogelijk maakt verder te kunnen. Als jullie samen kinderen hebben, betekent dit samen goed verder gaan als ouders.

Julie betalen voor de hele scheiding een all-in tarief. Dit bedrag is afhankelijk van wat jullie nodig hebben en wordt besproken in het vrijblijvende kennismakingsgesprek.

Service Resolve Visie mediation in IJsselstein:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Vragen over de mediator IJsselstein

Het overgrote deel van de koppels die uit elkaar gaan komen via mediation tot goede afspraken. Als jullie, onder begeleiding, nog met elkaar kunnen praten en, met hulp, in staat zijn om afspraken te maken dan is mediation zeker een optie. Ik ben MfN mediator en actief in IJsselstein en kom vrijblijvend bij jullie langs voor een kennismaking.

Er komt veel op je af, emotioneel maar ook financieel en juridisch. Hoe gaan jullie bijvoorbeeld om met de woning? Als mediator in IJsselstein kom ik graag bij jullie langs voor een vrijblijvende kennismaking. Na dit gesprek weten jullie wat er allemaal bij een scheiding komt kijken én hoe ik jullie begeleid om dit proces stapje voor stapje te doorlopen.

Een scheiding heeft een flinke impact op de kinderen. Tegelijkertijd staan ze in het scheidingsproces soms aan de kantlijn. Als mediator in IJsselstein help ik je om gedurende de scheiding in gesprek te gaan en te blijven met de kinderen. Met kinderen vanaf 10 jaar ga ik als scheidingsbemiddelaar, als de ouders en het kind dat fijn vinden, in gesprek over de scheiding.

Scheiden en ouderschap vormt een emotionele achtbaan. Aan de ene kant ben je als liefdespartners aan het “onthechten”, tegelijkertijd moet je als ouders opnieuw hechten c.q. een nieuwe vorm van ouderschap met elkaar vinden. Als mediator IJsselstein is het mijn rol hier stil bij te staan als jullie het ouderschapsplan vormgeven.

Ben je getrouwd, geregistreerde partners of woon je samen? Voor de twee eerste situaties moet je langs de rechtbank om de relatie te beëindigen, als je samenwoont regel je de scheiding door een verklaring of onderlinge overeenkomst. In alle situaties begeleid ik jullie als mediator in IJsselstein graag. Ik ben MfN mediator en actief in IJsselstein en omgeving en kom graag vrijblijvend langs voor een kennismaking.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in IJsselstein. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Praat over de scheiding met de kinderen

Hebben jullie kinderen? Jullie worden door mij als scheidingsbemiddelaar in IJsselstein goed geïnformeerd over welke afspraken vastgelegd moeten worden en wat passende afspraken zijn. Ook worden er tips gegeven hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding. Er is extra aandacht voor kinderen in de mediation:

 • Praat over de scheiding met jullie kind(eren). Doe dit niet geforceerd, als ze bijvoorbeeld geen zin hebben, laat ze dan gaan. Toon wel je emoties, maar deel geen zorgen. Vaak zien ze wel dat een ouder gehuild heeft of horen ze boosheid. Blijf ze uitnodigen, zodat ze weten dat ze met hun gevoelens en ideeën bij jullie terecht kunnen.
 • Het is ook mogelijk dat ik als mediator een apart kindgesprek met jullie kinderen heb. Ze worden uitgenodigd te vertellen wat de scheiding met hen doet en hoe zij denken over bepaalde dingen. Hoe willen zij bijvoorbeeld hun verjaardag vieren, waar maken ze zich zorgen over? Met hen wordt overlegd welke zaken met jullie als ouders vervolgens worden besproken.

Tijdelijke afspraken nodig bij de scheiding?

Het kan zijn dat er eerst tijdelijke afspraken nodig zijn, omdat jullie bijvoorbeeld nog samen in één huis wonen. Voordat de definitieve afspraken gemaakt zijn, kunnen jullie alvast tijdelijke afspraken maken. Ik kan jullie als mediator hierbij begeleiden. Denk aan:

 • Het splitsen van bankrekeningen en afspraken over de vaste lasten als jullie nog bij elkaar wonen.
 • Woon je al apart en hebben jullie kinderen, ga dan alvast proefdraaien met een omgangsregeling. Deze kun je later altijd bijstellen, als je tegen dingen aanloopt.

Wat zijn voordelen van mediation IJsstelstein?

Wat zijn voordelen van het inschakelen van mij als mediator in IJsselstein? Een gezamenlijke mediator is in plaats van kiezen voor elk een advocaat en levert je de volgende voordelen op:

 • Een mediator zorgt ervoor dat je goed informeert. Zoals over wettelijke kaders en alternatieve mogelijkheden waar je mogelijk nog niet aangedacht hebt.
 • De mediator werkt met een stappenplan en uitgebreide checklist. Zo weet je zeker dat alles besproken wordt en er geen losse eindjes zijn.
 • Een mediator is neutraal en er voor jullie beiden. Beide standpunten en meningen worden gehoord en je hebt beiden een even grote stem in de afspraken.
 • Een mediation traject is sneller en goedkoper dan een juridische procedure.
 • Je voorkomt met mediation zoveel mogelijk de strijd en je blijft in gesprek met elkaar.

Wat klanten over mij zeggen

“Super gedaan Ellen ik voelde me heel prettig en fijn geholpen geen getouw trek.duidelijke uitleg over alles.”
★★★★

“Een scheiding is een ingrijpend en emotioneel proces.Als daarnaast de situatie ook nog eens complex is en vele variabelen kent, is de rol van een onafhankelijke mediator essentieel gebleken. De persoonlijke en begripvolle houding van Ellen naar alle partijen heeft daar zeker toe bijgedragen.”
★★★★

Benieuwd of Ellen jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button