Mellanie Egberts - Scheiding

Mellanie Egberts

Mediator in de provincies Flevoland en Noord-Holland.

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302984

Als je gaat scheiden komen daar veel emoties bij kijken, zoals angst, onzekerheid, verdriet, boosheid of misschien wel opluchting. Ondanks al die emoties moeten er goede afspraken worden gemaakt voor jullie toekomst en die van jullie kind(eren). Een lastige combinatie waar ik, als mediator, graag bij ondersteun.

Als mediator ondersteun ik bij het maken van de afspraken over jullie kinderen, de financiën, de woning, alimentatie etc. Afspraken moeten duidelijk en duurzaam zijn voor de toekomst en niet op termijn voor onverwachte tegenvallers zorgen. Ik zorg er voor dat jullie afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan.

De kosten van een mediation traject zijn afhankelijk van jullie situatie. Tijdens een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we jullie situatie en horen jullie direct wat de kosten zijn. Bij Resolve Visie werken wij met all-inn pakketten, wat betekent dat de prijs inclusief btw is, maar ook inclusief de kosten voor de advocaat en indien gewenst, een oriënterend gesprek met Hypotheek Visie.

Een vraag die veel onzekerheid met zich meebrengt. Kan ik de hypotheek nog betalen? Heb ik recht op een afkoopbedrag van de woning? Heb ik recht op toeslagen? Hoe gaan we de kosten voor de kinderen verdelen? Moet ik partneralimentatie gaan betalen? Bij de start van de mediation bespreken we wat jullie grootste zorgen zijn, hier gaan wij als eerste mee aan de slag.

Als mediator ben ik niet degene die de spreekwoordelijke knoop doorhakt. Uiteindelijk maken jullie je eigen afspraken. Ik ondersteun in de onderlinge communicatie, zodat je niet vastloopt en er toch oplossingen komen. Van mij kun je verwachten dat ik de opties op een rijtje zet (altijd vanuit het wettelijke kader) en jullie ondersteun in het kiezen van de meest passende oplossingen in jullie situatie.

Scheiden is niet iets waar je vaak mee te maken krijgt. Het is heel begrijpelijk dat je met veel vragen zit. Ik kom graag, geheel vrijblijvend, bij jullie langs voor een intakegesprek waarin ik het verloop van de mediation met jullie doorneem en je vragen probeer te beantwoorden. Hierna besluiten jullie samen of je het echtscheidingstraject door mij wilt laten begeleiden.

“Als jullie allebei terugkijken op een goed en respectvol traject, dan heb ik mijn werk goed gedaan.”

Over mij

Samen met mijn vriend Vincent en onze zoon Wessel (8) woon ik in Blokker, gemeente Hoorn. 

Naast de dagelijkse werkzaamheden bij Resolve Visie ben ik buurtbemiddelaar bij de Gemeente Hoorn en schrijfmaatje voor het Ouderenfonds. Iedere week stuur ik met veel plezier een gezellige kaart naar een zorgcentrum in Zeeland. Daarnaast probeer ik regelmatig te sporten, lees ik ontzettend graag en ondernemen we graag leuke dingen met onze zoon.

Ervaring

Als MfN mediator heb ik mij aangesloten bij Resolve Visie omdat ik erg geloof in de kracht van het bundelen van kennis. Samen sta je sterk, dat geldt voor de mediators bij Resolve Visie, maar ook voor jullie als scheidende partners.

Voordat ik echtscheidingsmediator werd bij Resolve Visie heb ik jarenlang als accountant en financieel manager gewerkt, zowel in loondienst als zelfstandig. Als echtscheidingsmediator kan ik mijn financiële kennis goed inzetten in het scheidingstraject en het bovendien combineren met mijn grote interesse in het menselijke aspect tijdens deze moeilijke fase in je leven.

 

Wat klanten over mij zeggen

Ik heb het mediation traject als zeer prettig ervaren. Heldere communicatie en duidelijke afspraken. Geen leuk proces, maar als je hier onverhoopt toch voor komt te staan dan beveel ik Resolve Visie ten zeerste aan!

Mijn werkgebied

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Bergen, Den Helder, Enkhuizen, Heerhugowaard, Hollands Kroon, Hoorn, Medemblik, Schagen en West-Friesland (Noord-Holland), daarnaast kom ik in Dronten en Lelystad (Flevoland)

Afspraken zijn zowel overdag als in de avonduren mogelijk. Ook is het mogelijk op een neutrale lokatie af te spreken.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Resolvevisie
Call Now Button