Ron Philippens

Mediator Ron Philippens

Mediator in de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland.

Neem direct contact op: 085 1302980

Het is cruciaal dat jullie goed geïnformeerd worden. Alleen dan kun je weloverwogen keuzes maken.

Jullie worden dan ook goed geïnformeerd en ondersteund bij het maken van goede beslissingen. Je mag hierbij afwijken van wettelijke regels. Je beslist bijvoorbeeld om een schuld niet te delen, omdat je de ander hier niet mee wilt belasten. Dit geldt ook voor alimentatie of pensioen. Door bijvoorbeeld de partneralimentatie aan te passen, kun je het mogelijk maken dat één van beiden in de woning kan blijven. Bij mediation is altijd het uitgangspunt wat de beste oplossing is voor jullie situatie.

Mijn insteek is jullie te helpen in een onzekere periode, waarin emoties vaak alle kanten opgaan. Jullie worden dan ook bijgestaan door onder andere structuur te geven gedurende het hele proces van de scheiding.

Vaak ontstaat er opluchting, omdat de onzekerheid wordt weggenomen. Jullie krijgen bijvoorbeeld door overzicht in de financiële zaken, zicht op de mogelijkheden op jullie woonsituatie. Wat is bijvoorbeeld mogelijk in het zoeken van nieuwe woonruimte?

Samen met jullie praten we over de ideeën die jullie hebben over bijvoorbeeld de zorgverdeling en de verdeling van de vakanties en de feestdagen. Denk hierbij altijd vanuit het perspectief van jullie kinderen. Houd altijd hun welzijn in de gaten. Passen bijvoorbeeld de wisselingen wel bij jullie kind? Samen bekijken we de verschillende mogelijkheden. Hierbij vertel ik ook over ervaringen uit de praktijk.

In de gesprekken laat ik jullie zoveel mogelijk zelf aan het woord. Jullie worden uitgenodigd om te vertellen hoe je het wil en hierbij let ik erop dat jullie beiden aan bod komen. Als jullie ergens niet uitkomen, gaan we de discussie hierover met elkaar aan. Als onafhankelijke derde kan ik structuur geven aan de discussie. Ik luister naar wat er gebeurt en haak in op zaken met vragen of geef dingen terug. Bewaakt wordt dat de onderlinge communicatie open, eerlijk, respectvol en direct verloopt.

Een scheiding is voor iedereen een heftige periode. De impact is groot, vooral als je lang bij elkaar bent geweest en samen kinderen hebt. Tijdens de gesprekken spiegel ik bijvoorbeeld wanneer iemand in een slachtofferrol blijft hangen. Met als doel dat de processen duidelijker worden en wat ze in de weg staat.

De volgende stap kan voor iemand professionele hulp zijn om te voorkomen dat de scheiding niet goed verwerkt wordt of het proces onnodig lang duurt voor iemand. Ik kan met jullie meedenken over passende hulp, dat kan de huisarts of de GGZ zijn maar denk hierbij ook aan een coach. Deze laatste kunnen vaak in een korter en actief traject met je aan de slag waarna je weer verder kunt.

De scheiding kan een trigger zijn dat zaken uit het verleden naar boven komen. Maar ook wanneer je in bepaalde patronen blijft hangen kan professionele hulp daarbij een uitkomst zijn. Hardnekkige overtuigingen zoals: “scheiden hoort niet”, “je vindt dat je niet mag scheiden” en er tegen blijven vechten kunnen je belemmeren om de scheiding te verwerken en verder te gaan met jouw toekomst. Als deze overtuiging blijft sluimeren, kan deze in het contact met ex-partner of in een nieuwe relatie waar je dezelfde patronen tegenkomt, weer opnieuw gaan spelen.

“Vaak ben je niet op de hoogte van wat kan of mag bij een scheiding. Als je in gemeenschap van goederen getrouwd bent, is bijvoorbeeld de gedachte dat alles persé door de helft moet. Je mag echter afwijken van wettelijke regels en andere keuzes maken, die beter passen bij jullie persoonlijke situatie.”

Over mij

Als gescheiden vader woon ik samen met mijn zoon en regelmatig doe ik leuke dingen met mij dochter. In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn vriendin de bossen in om te wandelen. Dat we het wandelvirus goed te pakken hebben, blijkt wel uit het feit dat we een maand in Nepal het Annapurna gebergte zijn rondgelopen.

Na het werk sport ik graag en werk me dan in het zweet op de Spinningbike of in de fitnesszaal. We vinden het leuk om voor vrienden te koken of lekker uit te gaan eten.

Ervaring

Ik ben MfN geregistreerd mediator en heb als trainer/coach gewerkt op het gebied van communicatie en management. Daarnaast heb ik een ruime ervaring in de financiële dienstverlening.

Deze combinatie maakt dat ik jullie zowel op persoonlijk vlak als op zakelijk gebied goed kan bijstaan bij de hele scheiding.

 

Wat klanten over mij zeggen

“Bedankt voor de duidelijkheid, rust en vertrouwen!” – H. uit Giessen

Mijn werkgebied

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Berkel en Enschot, Breda, Den Bosch, Culemborg, Drimmelen, Dongen, Geertruidenberg, Gilze-Rijen, Gorinchem, Made, Oss, Raamsdonksveer, Rhenen, Rosmalen, Tiel, Tilburg, Waalwijk en Zaltbommel

Afspraken zijn zowel overdag als in de avonduren mogelijk. Ook is het mogelijk op een neutrale lokatie af te spreken.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button