Wilco Smeets

Wilco Smeets

Wilco Smeets

Mediator Wilco Smeets

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

In de gesprekken bij jullie thuis begeleid ik jullie met rust en structuur om het hele proces in goede banen te leiden. Ik zorg ervoor dat er sprake is van transparantie en duidelijkheid én dat alles wat geregeld moet worden aan bod komt.

Een scheiding waarbij kinderen betrokken zijn maakt de situatie vaak heftiger en emotioneler. Ouders geven meestal aan dat de kinderen het belangrijkste zijn en dat zij het voor de kinderen zo goed mogelijk willen regelen. Echter weten ze vaak praktisch niet goed hoe ze hier invulling aan kunnen/willen geven.

Ik kan jullie als mediator hierbij helpen. Ik zal jullie informeren hoe je de kinderen het beste bij het scheidingsproces kunt betrekken zonder ze ermee te belasten. Verder zal ik jullie voorbeelden geven van enkele do’s (emoties mogen zichtbaar zijn) en don’ts (geen informatie doorgeven via de kinderen). Dit alles kunnen jullie vervolgens op jullie eigen manier gebruiken zoals jullie denken dat het beste bij de kinderen past.

Goede communicatie met elkaar is van groot belang om tot afspraken te komen waar jullie beiden achter staan. Het kan zijn dat er tegenstrijdige belangen zijn. Door goede communicatie, inzicht creëren en begrip te tonen, begeleid ik jullie naar positieve oplossingen waar jullie beiden tevreden mee zijn.

Naast het enorme emotionele aspect van een scheiding moet er veel geregeld en afgesproken worden. Graag breng ik duidelijkheid en structuur in de zaken die vastgelegd moeten worden, zodat jullie hier minder tegenop hoeven te zien en juist concreet aan de slag kunnen.

Vanaf het eerste contact bespreken we gezamenlijke zaken als een goede zorgverdeling bij kinderen, duidelijke afspraken over de woning en concrete afhandeling van financiële zaken.

Tijdens het scheidingsproces bevind je je in een kwetsbare situatie, zowel emotioneel als financieel komen veel zaken bloot te liggen. Ik ben me hiervan bewust en zal grote zorg dragen voor betrouwbaarheid en objectiviteit in dit proces.

Ten alle tijden zal ik jullie beider privacy respecteren, als onpartijdig persoon handelen en nooit een kant kiezen in het proces van jullie scheiding.

Emoties zijn niet verkeerd en horen bij een scheiding. Hierbij heeft ieder zijn eigen emoties en uit deze op zijn/haar manier. Dit zal tijdens gesprekken ook naar voren komen en dat is prima. Ik zal hierin de rust bewaren en ervoor zorgen dat deze emoties bijdragen aan duidelijkheid naar elkaar toe.

Daarnaast kunnen er uiteindelijk betere rationele en duurzame afspraken maken als er open en eerlijk over gecommuniceerd is.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over mij

Samen met mijn vrouw, onze twee dochters en twee Labradoodles ben ik woonachtig in Eygelshoven. Ik hou van gezelligheid (carnaval zit in mijn Limburgse genen) en activiteiten met het hele gezin, grote wandelingen met de honden en uitstapjes naar het strand. Daarnaast ben ik sportief, altijd al geweest. Vanaf mijn jeugd heb ik altijd gevoetbald. Inmiddels ben ik daarmee gestopt en ben ik de tennissport fanatiek gaan beoefenen. Ook ben ik op dit moment in de rage van het padellen gedoken.

Rust en structuur zijn belangrijke eigenschappen van mij. Ik kom in mijn kracht als ik de zaken duidelijk op een rij heb gezet en vervolgens concreet tot actie over kan gaan. Tevens vind ik het prettig om open en eerlijk te communiceren. Ook ben ik klantgericht en positief ingesteld om tot oplossingen te komen.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco alle mogelijkheden en opties met ons besprak.”

Mijn werkgebied

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Heerlen, MaastrichtKerkrade, Roermond, Geleen, Sittard en Weert.

Afspraken zijn zowel overdag als in de avonduren mogelijk. Ook is het mogelijk op een neutrale locatie af te spreken.

Ervaring

Ik ben mijn zakelijke carrière gestart als fysiotherapeut. Vervolgens ben ik in die branche aan de slag gegaan als ondernemer. Na dit bijna 10 jaar te hebben gedaan ben ik mijn zinnen gaan verzetten. Ik heb mij gestort in de mediation opleiding en heb inmiddels reeds jarenlang ervaring als echtscheidingsmediator. Naast mijn werk als echtscheiding mediator ben ik ook nog werkzaam als manager in 1 van de grootste zorgorganisaties van Zuid-Limburg. De combinatie van deze twee jobs bevalt mij uitermate goed en vullen elkaar perfect aan.

Mensen ontzorgen loopt als een rode draad door mijn carrière. Patiënten vooruithelpen die klachten hebben of klanten ondersteunen die in een moeilijkere levensfase zitten vind ik zeer dankbaar om te doen. Dit is ook mijn insteek als mediator, namelijk jullie begeleiden in een moeilijke periode naar een nieuw begin met kansen en mogelijkheden.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

  • Hoe werkt mediation?

  • Wat zijn de voordelen van mediation?

  • Hoe werkt het scheidingstraject?

  • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie
Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button