Scheidingsadviseur

Scheidingsadviseur

Waar moet je opletten als je een scheidingsadviseur zoekt?

mediation noord Nederland

Als je gaat scheiden en je zoekt een scheidingsadviseur, waar moet je dan op letten? Zorg ervoor dat je onafhankelijk en compleet advies krijgt. Dus advies waarbij er geen sprake is van belangen verstrengeling én dat er gekeken wordt naar het hele plaatje. De hoogte van de partneralimentatie heeft bijvoorbeeld invloed op het al dan niet kunnen overnemen van een eigen woning en jullie toekomstige woonsituatie is van invloed op de mogelijkheden bij de zorgverdeling.

Waarover informeert een scheidingsadviseur?

Bij een scheiding zijn er veel regelzaken. Een goede scheidingsadviseur informeert je dan ook over:

  • Jullie woning en toekomstige woonsituatie. Denk aan wat er mogelijk is met jullie koophuis bij de scheiding. Is het haalbaar dat één van beiden de woning overneemt? Als de woning in de verkoop gaat, voor welke prijs wordt dat en welke stappen moeten worden gezet? Of wat zijn de mogelijkheden om de woning tijdelijk samen aan te houden? Ook wil je uiteraard dat er meegedacht wordt over de situatie straks. Is huren of kopen mogelijk en wat is er financieel mogelijk?
  • Als jullie kinderen hebben, wat moet er over hen vastgelegd worden en wat zijn goede afspraken? Denk aan wat voor soort zorgverdeling bij jullie en de kinderen past. Hoe regel je het financieel en hoe ga je als ouders goed verder?
  • Alle financiële zaken bij de scheiding. Wat is een goede verdeling? Hoe kun je allebei straks goed financieel verder? Wat moet allemaal meegenomen worden? En hoe zit het met alimentatie?
  • Alle juridische, wettelijke én fiscale zaken. Wat is bijvoorbeeld de wettelijke richtlijn bij alimentatie en pensioen en wanneer mag je daarvan afwijken? Wat moet je juridisch regelen (een ouderschapsplan moet bijvoorbeeld ook bij einde samenwonen langs de rechter) en wat zijn fiscale consequenties van afspraken (wanneer is er bijvoorbeeld sprake van overbedeling, in de zin dat de ene partner meer krijgt dan de ander).

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen.

Een scheidingsadviseur – wat kan Resolve betekenen?

Met ons Stappenplan scheiding bieden wij een volledig scheidingspakket voor een all-in tarief, bestaande uit:

  • Gesprekken bij jullie thuis waarbij we over alle praktische zaken samen afspraken maken. Denk aan de mogelijkheden van alimentatie, verdeling van de financiën en pensioenen.
  • Wat is er mogelijk met de woning bij de scheiding? Is het haalbaar dat één van beiden deze overneemt en wat is hierop van invloed? Door onze samenwerking met BMP Finance kunnen we snel zorgen voor antwoorden op vragen.
  • Als jullie kinderen hebben: wat moet vastgelegd worden over de kinderen en wat spreek je met elkaar af. Hoe gaat de zorgverdeling eruit zien en hoe ga je als ouders verder? Alle afspraken komen in het ouderschapsplan. Om kinderen hierbij te betrekken, is er apart met hen een kindgesprek mogelijk.
  • Er is in de gesprekken aandacht voor de emotionele impact van de scheiding. Is er bijvoorbeeld verdriet of zijn er frustraties, dan is hier aandacht voor. Als jullie moeizaam met elkaar communiceren word je hierbij ondersteund. Wat maakt dat dit moeilijk gaat en hoe krijg je voor elkaar dat er toch goed contact mogelijk is. Dit is helemaal van belang als jullie samen kinderen hebben en dus te maken houden met elkaar.
  • Onze scheidingsadviseurs verzorgen de afhandeling bij de rechtbank. Dit houdt in dat de scheiding van begin tot eind bij ons in betrouwbare handen is.

Altijd een scheidingsadviseur in de buurt die bij jullie thuis komt

Onze scheidingsadviseurs (ook wel mediators genoemd) werken in het hele land, er is dus altijd een scheidingsadviseur in de buurt die bij jullie thuis komt. Voorwaarde voor onze werkwijze is dat je samen met je partner om de tafel wilt. We zorgen dat je goed geïnformeerd wordt én dat afspraken altijd passen bij jullie situatie. Zo ontstaat er rust en duidelijkheid voor nu en straks.

Wat klanten over ons zeggen

“Zeer goede ervaring gehad. Begin van het traject was communicatie moeilijk door emoties. Maar met onze mediator hebben we het traject goed verlopen en uiteindelijk communiceren we ook weer goed met elkaar.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button