corono.scheiding

Scheiden en het coronavirus

Wij gaan door en komen nu bij jullie thuis via een beeldscherm

In deze onzekere tijd begrijpen we heel goed dat je met vragen en zorgen zit. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen of het wel raadzaam is nu de scheiding in gang te zetten. Of dat er via beeldbellen kan worden afgesproken en hoe dat dan gaat. Ook kun je je afvragen of er wel gescheiden kan worden op dit moment en dat het allemaal langer duurt. Of je loopt tegen problemen met je ex aan over bijvoorbeeld de kinderen.

Blijf niet met je vragen en zorgen zitten en contact ons of bel ons 085 1302999 en wij zorgen dat je direct een mediator aan de lijn krijgt of zo snel mogelijk door één van onze mediators wordt teruggebeld.

Onze persoonlijke aanpak blijft

Wij gaan door en komen nu bij jullie thuis via een beeldscherm. .. Meer weten over onze persoonlijke aanpak? →

Hoe gaan wij om met het Corona Virus?

Wij gaan door. In overleg met onze mediators kunnen afspraken ook (in plaats van bij jullie thuis) via beeldbellenplaatsvinden. Lees hier meer over hoe wij doorgaan en nu bij jullie thuis komen via een beeldscherm.

Aangezien we de veiligheid van onze mediators en onze klanten voor op stellen, houden wij ons aan de aanwijzingen en adviezen van het RIVM. Dit zijn:

 • houd 1,5 meter afstand
 • schud geen handen
 • was je handen regelmatig
 • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • gebruik papieren zakdoekjes
 • blijf bij ziekte thuis

Onze mediators overleggen met jullie en bespreken:

 • kan de afspraak gewoon doorgaan
 • wordt het gesprek met videobellen gevoerd
 • wordt het gesprek uitgesteld

Lees op de website van de Rijksoverheid wat je moet doen bij klachten.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Ja, onze dienstverlening loopt gewoon door. In plaats van een thuis afspraak, kan de mediator in overleg met jullie ook een gesprek met videobellen voeren. Wij gebruiken hiervoor Skype, What’s app (bellen) dan wel Zoom (dit zijn gratis te downloaden programma’s via internet).

Het kan juist goed zijn om de eerste stap te zetten (als het besluit is genomen te scheiden) om zo weer zicht te krijgen op hoe de toekomst eruit gaat zien. Stap voor stap komt er door middel van het maken van afspraken, steeds meer duidelijkheid. Denk aan hoe de financiële situatie eruit komt te zien, wat is mogelijk in de woonsituatie en hoe gaat de zorgverdeling van de kinderen eruit zien.

Het eerste gedeelte van de mediation (het gezamenlijk maken van afspraken met één van onze mediators) hoeft niet langer te duren dan normaal. Het tweede deel van de mediation, te weten het juridische stuk kan vertraging oplopen.

Bij mediation spreek je van gezamenlijke verzoeken. Dit betreffen schriftelijke verzoeken en deze worden door de rechtbank vooralsnog behandeld. Verzoeken worden dus afgehandeld, maar het kan wat langer duren dan normaal, aangezien de rechtbanken wel minder bezetting hebben.

Online de mediationgesprekken is een goed alternatief voor afspraken thuis. Het is vaak even wennen, maar na een paar minuten is het vaak net zo gewoon als ‘gewoon afspreken’. Een paar ervaringen van onze mediators:

“Net een mediation gesprek online via Zoom gedaan. Werkte erg goed.”

“Ik laat de keus aan clienten en wat voornamelijk naar voren komt is ‘ik ben er niet bang voor’ m.a.w. richtlijnen in acht nemen. Ik geef iedere client een ellebooggroet, breekt direct het ijs, zo merkte ik. Het bezoek begint daardoor al luchtiger en met een grinnik.”

“Ook ik wordt gedwongen mijn comfort zone te verlaten en online mediations door te laten gaan. Lopende mediations of nieuwe aanmeldingen, het werk gaat gewoon door!
Inmiddels zijn klanten verrast dat het contact nog steeds erg persoonlijk is. Er zit dan wel een scherm tussen, maar niet het scherm maar de mediator zélf maakt of er een persoonlijke verbinding is. Het vooroordeel over ‘niet-persoonlijk’ contact kan overboord! De feedback die ik kreeg, en ik deze feedback algemeen al mag ontvangen, is dat ze het een heel fijn, betrokken, deskundig gesprek vonden. Dus laat er geen afstand zijn tussen Corona en de stap naar de mediator. Het zit niet in de fysieke afstand maar in de personen zelf of er verbinding is.”

Als jullie in overleg met de mediator besluiten om een gesprek met videobellen te doen, dan wordt besproken op welke manier. Dit kan via Skype, Zoom of What’s app zijn. Allemaal programma’s die gratis te downloaden zijn. Zo nodig testen we het in het begin samen of alles goed werkt. De ervaring van klanten is dat deze programma’s makkelijk en eenvoudig te installeren zijn en gebruikersvriendelijk.

Afhankelijk van de huidige situatie in ons land, kan het zijn dat gedurende de tijd de gesprekken weer gewoon ‘live’ op basis van een huisbezoek kunnen zijn.

Hier geldt voor de veiligheid van onze mediators en van onze klanten: is de mediator, jij of je partner niet fit (dit geldt ook voor verkoudheid of bij lichte verhoging), dan wordt de afspraak verzet.

Waarom kiezen voor de mediators van Resolve Visie?

Er zijn meer partijen, waarom zou je kiezen voor onze mediators?

 • Wij zijn een franchiseformule die al 10 jaar bestaat en daardoor veel kennis en ervaring in huis hebben.
 • Naast alle praktische én juridische zaken, besteden onze mediators ook aandacht aan de emotionele impact van de scheiding, voor zowel jullie als partners als bij kinderen.

Vragen?

Meer weten over onze werkwijze scheiden in 7 stappen of heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button