Vaderdag: Open brief aan alle gescheiden Moeders van Nederland

Lieve gescheiden Moeders van Nederland,

Elk jaar is het weer Vaderdag. Voor jullie kinderen een belangrijke dag. Een zondag die ook voor jullie, ééns, belangrijk is geweest. Toen jullie samen waren, toen er kinderen kwamen, toen jullie nog met z’n allen onder een dak woonden. Toen papa nog in het het zonnetje werd gezet.

De dag, die ‘vroeger, toen het nog goed was’, met een ontbijtje op bed -de kinderen konden niet wachten tot zij het zacht gekookte eitje naar boven konden brengen- en hun zelfgemaakte cadeautjes konden geven. Van jou als liefhebbende-vrouw-van kreeg papa een BBQ. Of een BBQ-short, ik noem maar iets. Een cadeau om papa een goed en gewaardeerd gevoel te geven, met liefde. Samen. Met elkaar. Met veel plezier. Een dag die liefdevol werd gevierd.

Nu, jaren later, is die dag er nog steeds. Nu, jaren later, is het gezin er nog steeds, alleen niet meer bij elkaar, maar zijn jullie gescheiden. Nu, jaren later, zijn jullie er als ouders óók nog steeds. Want ouders zijn en blijven jullie, dat stopt nooit.

Vaderdag is wellicht een beladen ding geworden. Voor jou, als de moeder van jullie kinderen. Voor de kinderen omdat papa en mama gescheiden zijn. Vaderdag bestaat nog steeds en die dag wíl gevierd worden.

Dus, lieve gescheiden Moeders van Nederland, zorg samen met je kinderen voor een fijne Vaderdag. Zet even je emoties opzij. Voor hen, je kinderen! En voor de vader van je kinderen. Want, eens waren jullie een liefhebbend gezin. En dat zijn jullie nog steeds, dat gezin.

Lieve gescheiden Moeders van Nederland, jullie kunnen het:

ga met je kinderen naar de stad en koop voor een luttel bedrag een kleinigheidje. Het gaat om het gebaar. Spring die 18e je bed uit en race met je haren nog alle kanten op (die coupe kent hij toch van vroeger) naar zijn huis en help je kinderen met een ontbijtje voor hun vader. In alle stilte, want hij mag niets merken ;-).

Al is het maar een bammetje met kaas en een koffie. Zorg ervoor dat je kinderen hun zelf gemaakte cadeaus bij zich hebben. En het gekochte kleinnood, natuurlijk.

Gééf je kinderen dat fijne gevoel dat hun papa hun papa mag zijn. En dat het meer dan oké is om hun papa te verwennen. Omdat het hun papa is. Omdat zij van hem houden. Opdat zij vrij en blij kunnen bewegen tussen jullie, als ouders. Zodat de kinderen trots kunnen zijn. Trots op hun papa en mama. Omdat jij als mama van jullie kinderen, hun vader die vaderrol gunt.

Lieve gescheiden Moeders van Nederland, maak er alsjeblieft met jullie kinderen een mooie Vaderdag van! Jullie kúnnen het, ik weet het zeker!

Tessa Engler

Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button